هورمون مهر مادر چیست؟
ترشح هورمون های مهر و موم مادر، علاقه مادر را به تربیت نوزاد برمی انگیزد. با ما همراه باشید تا بدانید کدام هورمون در بدن مادر باعث این مشکل می شود.
زمانی که نوزاد متولد می شود، هورمونی در بدن مادر ترشح می شود که باعث می شود مادر شیر مادر ترشح کند که با مکیدن سینه نوزاد این هورمون افزایش می یابد. این هورمون پرولاکتین یا هورمون شیردهی است که به هورمون مهر مادر معروف است.
زیرا ترشح این هورمون علاقه مادر را به تربیت فرزند برمی انگیزد. چندین سال است که محققان دریافتهاند که هورمونهای شیردهی بر مغز مادر تأثیر میگذارند و علاقه به تربیت کودک را تحریک میکنند. با تولد نوزاد، هورمون پرولاکتین ترشح می شود و باعث ترشح سینه می شود.
محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزلند برای اولین بار نشان دادند که هورمون هایی که تولید شیر را تحریک می کنند، بر بخش خاصی از مغز مادر تأثیر می گذارد و بین او و نوزاد ارتباط برقرار می کند.
این مطالعه نشان داد که سیگنالهای پرولاکتین در مغز نقش حیاتی در رشد کودک توسط مادر بازی میکند، اما اینکه آیا این مدار مغزی میتواند عاملی برای احساس خوب در مورد شیردهی باشد.
شایان ذکر است پرولاکتین هورمونی است که تولید شیر در پستانداران را تحریک می کند. محققان این هورمون را در موشها آزاد کردند و دریافتند که موشها میتوانند تولید مثل کنند اما پس از آن فرزندان خود را آزاد میکنند. اما آیا می تواند مربوط به آزادی کودک باشد؟
محققان برای اولین بار نشان دادند که این هورمون می تواند یک زندگی را نجات دهد و در مراقبت و محافظت از کودک نقش داشته باشد که بقای او را تضمین می کند. اختلال در ارتباط پرولاکتین در مغز می تواند باعث ایجاد مشکلاتی برای مادر در برقراری ارتباط با نوزاد شود. این مطالعه در مجله PNAS منتشر شد.