علیرضا فتحی (عضو هیئت مدیره مرکز هماهنگی استان تهران) امنیت شغلی، معیشتی و تامین اجتماعی را مهمترین دغدغه کارگران می داند و می گوید: همه این مسائل متاثر از سیاست های دولت است و در صورت عدم اصلاح سیاست ها در در سطح کلان، مشکلات کارگران برطرف نمی شود.»
وی گفت: امروز با وجود افزایش 57 درصدی دستمزدها، معیشت کارگران همچنان یک دغدغه است، در حالی که شاغلان نباید نگران تامین نیازهای اولیه باشند.
فاطی ادامه داد: مشکلات زندگی در چند سال اخیر گریبانگیر کارگران و بازنشستگان شده است و به نظر می رسد با سیاست ریاضتی دولت این وضعیت ادامه پیدا کند.
یکی از اعضای هیات مدیره مرکز هماهنگی شورای استان تهران با انتقاد از عدم افزایش مستمری ها در دومین ماه سال جاری گفت: متاسفانه به نظر نمی رسد دولت در این زمینه موفق باشد در حالی که افزایش دستمزدها در راستای افزایش دستمزدها است. حقوق کارگران.” جای سوال است که چرا دولت تا امروز با این افزایش حقوق موافقت نکرده است! حقوق مستمری بگیران حاصل چندین سال خدمت است و در واقع آنچه امروز به عنوان حقوق به آنها پرداخت می شود، پولی است که از جیب خودشان می آید.
فاتی همچنین با انتقاد از وضعیت خدمات درمانی بیمه شدگان بیمه اجتماعی گفت: نمی توان در مورد صندوق بیمه اجتماعی صحبت کرد اما به کاهش و ضعف خدمات درمانی این صندوق اشاره ای نکرد. کارگران آنطور که باید و ممکن است به خدمات بهداشتی کافی دسترسی نداشته باشند در حالی که مبالغ قابل توجهی به صندوق تامین اجتماعی می پردازند. منکر مشکلات صندوق نیستیم اما هزینه این مشکلات نباید بر دوش کارگر و مستمری بگیر باشد. آنها برای استراحت در دوران بیماری و پیری حق بیمه می پردازند، اما متاسفانه این آرامش دست نیافتنی شده است.
یکی از اعضای هیات مدیره مرکز هماهنگی شوراهای استان تهران تصریح کرد: وضعیت روحی و روانی نیروی انسانی ما خوب نیست و شاید این موضوع به دلیل بی توجهی به این نیروی مهم باشد. اما رشد تولید و توسعه اقتصادی در هر کشوری بیش از هر چیز به نیروی کار آن کشور بستگی دارد و نمی توان از نیرویی که در شرایط روحی و جسمی مناسبی نیست و دغدغه اصلی آن ملاقات روزانه است، پیش رفت. نیاز دارد.
میرهاشم موسوی اظهار داشت: هیچ مذاکره ای در قالب انجمن های غیررسمی و افراد برای افزایش مستمری ها نداشته ایم.
وی افزود: ما به عنوان کارمند سازمان تامین اجتماعی و بر اساس مواد 96 و 111 قانون تامین اجتماعی باید جمع بندی خود را منتشر می کردیم و بر اساس جمع بندی در هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تصمیم می گرفتیم. که انجام شد و تصمیم دولت ما ارسال شد.» در جلسات کارشناسی کمیسیون های دولتی هم شرکت کردیم و از مصوبات سازمان دفاع کردیم.
موسوی با تاکید بر اینکه «دولت برای اجرای مصوبه افزایش مستمری ها نیازمند بحث کارشناسی فرابخشی است»، ادامه داد: هیأت وزیران همان هیئت دولت مصوب سازمان تأمین اجتماعی است. هیچ اتفاق دیگری تاکنون رخ نداده است و هیچ مذاکره ای نیز انجام نشده است.
این مدیرعامل با اشاره به مواد 96 و 111 قانون بیمه های اجتماعی که می گوید «مستمری از کارافتادگی کلی و مستمری و مستمری کل عائله مندی به هیچ وجه نباید کمتر از حداقل دستمزد کارگر عادی باشد». سازمان های تامین اجتماعی ماده 96 و ماده 111 قانون بیمه های اجتماعی چیست و بر اساس این دو ماده مصوبات خود را منتشر کرده ایم. البته سال هایی بود که طبق این مواد قانون، تعداد پرداختی ها کمتر از این رقم بود، اما نتیجه اعلام کار تخصصی ما این است که باید به همین تعداد طبق مقررات قانونی پرداخت شود. اجرای خلاصه کارشناسی ما البته موضوع مصوبه هیات وزیران است و هر چه این کمیته تایید کند در نهایت موظف به اجرای مصوبه نهایی هستیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تکلیف احیای شورای عالی تامین اجتماعی گفت: پس از ابلاغ سیاست های کلی تامین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری در فروردین ماه، نظرات کارشناسی مختلفی به منظور ایجاد سازوکار هماهنگی و تصمیم گیری مطرح شد که در این راستا، شورای عالی تامین اجتماعی در دستور کار قرار گرفت. در سطح بالاتری نسبت به مجموعه های کوچکتر.” البته نمی دانم مجلسی ها پیشنهاد رسمی داده اند یا دولت برنامه ای برای ارسال آن به مجلس دارد. برخی معتقدند که ساختار نظام جامع حمایت اجتماعی به تنهایی می تواند به این مهم دست یابد، در حالی که برخی دیگر نیاز به یک نهاد هماهنگی بالادستی کاملاً توسعه یافته را مطرح می کنند و برخی دیگر از احیای شورای عالی تامین اجتماعی حمایت می کنند. البته پیشنهاد می شود که نهادی خارج از سه شاخه هماهنگی سیاست های تامین اجتماعی مورد نیاز است که بحث کارشناسی دیگری است، اما همچنان در مسیر هماهنگی سیاست های تامین اجتماعی نیازمند اجماع تجربی هستیم.
موسوی در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور در خصوص خصوصی سازی ها و قول هایی مبنی بر تحقق مطالبات دولت به سازمان تامین اجتماعی از طریق واگذاری در دور جدید خصوصی سازی و واگذاری بنگاه های دولتی، گفت: این شرکت دولتی است که انجام نمی دهد. ضرر بدهند البته چشم انداز واگذاری برای ایفای تعهدات دولت می تواند بیش از 90 هزار میلیارد تومان باشد اما با توجه به شرایط فعلی کشور در حال حاضر به تحقق همان 90 هزار میلیارد تومان (17 هزار میلیارد تومان سهام) راضی هستیم. شرکت های باقی مانده).