وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آیین نامه تخصیص سهام تکلیفی به صندوق بیمه بازنشستگی و از کارافتادگی تا 40 روز آینده تهیه می شود.
سید احسان خاندوزی امروز با حضور در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس درباره احکام بازنشستگی بازنشستگی و انجام اقدامات تکلیفی دولت برای بازپرداخت بدهی به صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: بخشی از سهام این شرکت را به صندوق بازنشستگی واگذار کنید.
وی افزود: آئین نامه مستقلی برای صندوق بازنشستگی کشوری تهیه شده که ظرف 30 تا 40 روز آینده در دولت نهایی می شود.
وی گفت: سال گذشته مستمری بگیران کشور تحت تاثیر مصوبه مردادماه دولت قرار گرفتند، چرا که سهامی که باید به بازنشستگان داده می شد نادرست بود و آن اقدامات منجر به افتتاح صندوق تامین اجتماعی و صندوق تامین اجتماعی نشد، اما امسال تلاش خواهیم کرد صندوق های اجتماعی و بازنشستگی دولتی که بتوانند گره از کارشان بگشایند.
وزیر اقتصاد گفت: امسال در ماه های نخست شاهد خبرهای خوبی برای بازنشستگان در کشور خواهیم بود.
در این جلسه محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مایلز نیز گفت: نمایندگان خود را خادم بازنشستگان می دانند. یکی از مشکلاتی که بازنشستگان با آن مواجه هستند این است که بخشی از تسهیلات کسب و کار باید در اختیار بازنشستگان قرار گیرد تا بتوانند از آن برای جداسازی اشتغال جوانان خود استفاده کنند.
وی تاکید کرد: وجوه صندوق بازنشستگی و بیمه از کارافتادگی متعلق به مستمری بگیران است و ما برای دفاع از افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان که متاثر از مصوبه شورای عالی قضایی است در مجلس ایستاده ایم.
علیزاده همچنین گفت: متاسفانه با توجه به افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد، برخی واحدهای تولیدی کوچک در حال کاهش نیروی کار هستند و از دولت می خواهیم با خلع ید واحدهای تولیدی کوچک به بقای آنها کمک کند تا نیروی کار کم نشود.
وی افزود: افزایش حداقل دستمزد کارگران حق آنهاست و در سال های گذشته این حداقل دستمزد به دلیل تورم عقب مانده بود و به همین دلیل باید برای حمایت از شرکت های کوچک کاری انجام دهیم.
حسن صادقی بیان کرد: اگر دولت بخواهد به صورت غیرمستقیم از هزینه های کشور مالیات بگیرد باید از کسانی که بیشتر دریافت می کنند 20 میلیون تومان مالیات بگیرد.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه ایثارگران کار) در جمع بازنشستگان و اعضای اتحادیه با اشاره به تعلل دولت در افزایش مستمری های سازمان تامین اجتماعی گفت:
وی گفت: دولت همچنان بر تعدیل دستمزدها تاکید دارد. و به جای افزایش قانونی 38 درصدی، متوسط حقوق بگیران بحث افزایش 10 درصدی حقوق را مطرح کردند. کارفرما ابتدا با افزایش 10 درصدی سایر سطوح به جای 38 درصد موافقت کرد، اما با توجه به اظهارات وزیر اقتصاد درباره شرایط افزایش 10 درصدی، جلسه قطع شد و تصمیمی اتخاذ نشد.
صادقی با تاکید بر اینکه «دولت مدعی تصمیم گیری سخت است و این عمل جراحی است که در این مورد تبعیض قائل می شود»، افزود: آیا هدف دولت از یک عملیات رفاهی اقتصادی برای چندین بدهکار و سرمایه دار بانکی در بودجه است و نه افزایش هزینه های دولت به حدی که بودجه عمرانی دولت تصعید شود.