علت نکروز بینی چیست و چگونه درمان می شود؟


نکروز پوست بینی بعد از جراحی و روش های پیشگیری از آن

به طور کلی نکروز بینی معمولا با علائم مختلفی همراه است که در این مقاله سعی داریم شما را با علل، علائم و حتی روش های درمان این عارضه ناخوشایند آشنا کنیم.
همانطور که می دانید یکی از مشکلات نادری که افراد بعد از جراحی بینی یا تزریق ژل با آن مواجه می شوند سیاه شدن پوست بینی بعد از جراحی و یا نکروز بینی بعد از جراحی است و همین امر نگرانی اطرافیان را دو چندان می کند. البته این عارضه یک مشکل بسیار نادر است که می تواند ناشی از اختلالات زمینه ای در بیمار باشد.
لازم است بدانید که نکروز یا بافت مرده در واقع مجموعه ای از سلول ها و بافت های مرده در یک نقطه از بدن است که اغلب به دلیل قطع جریان خون ایجاد می شود. عفونت ها و مواد شیمیایی نیز گاهی می توانند باعث نکروز شوند. این عارضه را می توان نوعی مرگ سلولی دانست که همیشه پاتولوژیک است، یعنی همیشه در اثر آسیب سلولی ایجاد می شود و ربطی به فرآیندهای طبیعی بدن از جمله حفظ شکل بافت ها ندارد.

ویژگی های نکروز پوست بینی

نکروز می تواند باعث انواع آسیب های بینی از جمله کمبود خون، قرار گرفتن در معرض سموم، عفونت های مختلف و حتی تروما شود. همچنین خون مرده اغلب می تواند در اثر عوامل خارجی مانند عفونت، آسیب، سرطان، حمله قلبی، سموم و حتی التهاب ایجاد شود.
به عنوان مثال، حمله قلبی یا انسداد جریان خون به بافت عضلانی باعث نکروز بافت ماهیچه ای به دلیل کمبود اکسیژن در سلول های آسیب دیده می شود. در نتیجه، می تواند در هر قسمت از پوست به نام نکروز پوستی رخ دهد.

بیشتر بخوانید  فواید معجزه آسای ماسک آگار برای پوست صورت

انواع نکروز بینی:

توجه داشته باشید که نکروز در واقع انواع مختلفی دارد که سعی می کنیم در موارد زیر بیان کنیم:


نکروز انعقادی:

زمانی که بافت استخوان در حالت هیپوکسی حاد باشد و جریان خون به بافت استخوان بسیار کم یا کاملا مسدود شود، فرد دچار نکروز انعقادی می شود.


نکروز آبی:

در مواردی که بافت استخوانی فرد دچار عفونت یا حتی ملتهب حاد مانند ذات الریه شده و به سلول ها آسیب می رساند، به مرگ سلولی نکروز آبی گفته می شود.


کیک پنیر:

هنگامی که لخته های خون در بافت استخوان ایجاد می شود و جریان خون به استخوان را مسدود می کند، به تدریج باعث نکروز پنیر می شود. نکروز پنیر اصطلاحی است که نام خود را به دلیل ظاهر سفید مایل به زرد آن گرفته است.


نکروز چربی:

نکروز چربی معمولاً در اثر فعالیت بیش از حد آنزیم لیپاز ایجاد می شود و همچنین باید توجه داشت که در این نکروز بافت چربی جایگزین سلول های اصلی خواهد شد.


نکروز قانقاریا:

هنگامی که خون رسانی به اندام به خصوص اندام تحتانی قطع می شود، نکروز انعقادی در لایه های مختلف ایجاد می شود و هنگامی که عفونت به آن اضافه می شود، تبدیل به عفونت باکتریایی می شود.


نکروز فیبرینوئید:

به طور کلی، نکروز فیبرینوئید زمانی رخ می دهد که عملکرد رگ های خونی مختل شود.


علت نکروز پوست بینی

علل نکروز

خوب است بدانید که گاهی اوقات بعد از تزریق آنزیم نکروز بینی و یا بعد از عمل نکروز بینی وجود خواهد داشت. در این موارد پوست بینی پس از تزریق آنزیم یا جراحی سیاه می شود که به آن نکروز پوست بینی نیز می گویند. به صراحت می توان گفت که نکروز به معنای از بین رفتن بافت زنده است و محدود به بینی نیست و در هر قسمتی ممکن است رخ دهد.
این عارضه معمولا زمانی رخ می دهد که خون به قسمتی از بافت بینی نرسد و در نتیجه اکسیژن مورد نیاز سلول های بافت زنده را دریافت نکند. در این مواقع این قسمت از بین می رود و ستون آن ناحیه در بینی به مرور زمان تغییر رنگ داده و سیاه می شود.

بیشتر بخوانید  عطرهای صابونی و شامپویـی چیست !

باید بخوانید:

علائم شکست در جراحی بینی

علائم شکست در جراحی بینی

اگر هرم بینی را به دو قسمت بالا و پایین تقسیم کنیم قسمت فوقانی استخوانی و قسمت تحتانی غضروفی است. عوارض زیبایی در قسمت تحتانی بینی یکی از عوارض …

علائم شایع نکروز

در واقع نکروز بینی و همچنین نکروز پوستی دارای علائم و نشانه های مختلفی است که شایع ترین این علائم را برای آنها بیان کرده ایم.

  • عفونت داخل بینی
  • وجود اختلالات عروقی در بدن
  • دستکاری و تخریب بیش از حد بافت بینی توسط جراحان
  • عوارض تزریق و مصرف راکوتان بعد از جراحی یا تزریق ژل
  • سیگار کشیدن
  • ژل غیر استاندارد را به بینی یا مقدار زیادی از آن را در محل نامناسب تزریق کنید
  • رینوپلاستی برای بار دوم یا سوم
  • مصرف الکل

چگونه از نکروز بینی جلوگیری کنیم

لازم است بدانید که پیشگیری از عوارضی مانند نکروز و تیره شدن پوست بینی بعد از عمل تا حد زیادی به جراح بستگی دارد. در واقع جراحان بینی باید با دقت و احتیاط فراوان لایه چربی را از روی پوست بیمار بردارند.
اگر لایه چربی بیش از حد و بی دقت برداشته شود می تواند دلیلی بر عدم خون رسانی به بافت ها و پوست بینی باشد. همچنین فشار ناشی از چسب و آتل می تواند باعث سیاه شدن یا نکروز بینی در اثر جراحی شود.
بنابراین پیشگیری از نکروز تا حد زیادی به جراح بینی و تزریق کننده شما بستگی دارد و در این موارد انتخاب متخصص بسیار مهم خواهد بود.

درمان نکروز بینی

به طور کلی درمان نکروز بینی بسیار پیچیده است و بیماران اغلب مجبور می شوند چندین بار تحت عمل جراحی قرار گیرند و درد جراحی را تحمل کنند. امروزه جراحان در تلاشند تا بافت نکروزه ای را که برای آن جریان خون وجود ندارد با سایر بافت های طبیعی جایگزین کنند.
این جایگزینی را می توان از غضروف قسمت های مختلف بدن انجام داد که شایع ترین آن غضروف گوش و دنده ها است. به خاطر داشته باشید که این روش تنها زمانی جواب می دهد که بینی فرد در ناحیه کوچکی نکروز شده باشد. اما اگر نکروز قسمت زیادی از بینی را پوشانده باشد باید با پروتز جایگزین شود.
البته باید توجه داشت که استفاده از دندان مصنوعی شرایط خاص خود را دارد. برای استفاده، کل بافت آسیب دیده باید به خوبی ترمیم شود و عفونتی که پروتز را به خطر بیندازد، وجود نداشته باشد. با این حال باید بدانید که گوش یا بینی مصنوعی دیگر مانند قبل نخواهد بود و البته این نتایج برای فرد چندان خوشایند نیست.


بیشتر بخوانید  چگونه چشم ها را درشت وبرجسته کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید