وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی کارشناسان به نظر می رسد تا سه ماه آینده موج جدید تاج و افزایش قابل توجه ابتلا به این بیماری و پیش بینی موج جدید تاج در فصول سال نداشته باشیم. ،” او گفت. دبیر کمیته علمی ملی تاج، سرمای سال برای کشور سخت و سخت است.
دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت و نهمین نشست کمیته ملی علمی کرونا گفت: امروز کمیته علمی آخرین وضعیت کرونا در جهان و ایران را بررسی کرد و متوجه شد که در حال حاضر در آسیا و اروپا است و رو به کاهش است. در حالی که در برخی از کشورهای آفریقایی و آمریکایی شاهد افزایش بروز زیرگروه های omicron مانند BA4 و BA5 هستیم.
وی افزود: میزان مرگ و میر در اومیکرون و زیرگروه های آن بیشتر از انواع قبلی نبوده، اما قدرت انتقال امیکرون افزایش یافته است. با توجه به افزایش اخیر تاج در برخی کشورها، ما باید این وضعیت را برای یکی دو هفته آینده رصد کنیم.
جماعتی با بیان اینکه زیرگروه BA2 در ایران غالب است، افزود: سایر زیرگروه های Omicron مانند BA4، BA5 و BA.X که در آمریکا و کشورهای آفریقایی رایج است در کشور ما شیوع پیدا نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: بررسی های مختلف نشان داده است که اثربخشی انواع واکسن ها علیه امیکرون نسبت به سایر انواع قبلی اندکی کاهش یافته است، هرچند بیشترین تاثیر واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر و کاهش بستری بیماران و هدف ما است.
دبیر کمیته علمی کشور کرونا ادامه داد: مطالعات مختلف نشان داده است که در سه ماهه اول پس از دو بار تزریق واکسن، 70 درصد و پس از 6 ماه، حدود 50 تا 60 درصد اثربخشی بر ضد اومیکرون و زیرسویه های آن است. بنابراین تاکید ما بر پایان واکسیناسیون است.
جماعتی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون علاوه بر کاهش بروز، بستری شدن و مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونر قلب می تواند در کاهش عوارض پس از کرونری که تا یک سال پس از ابتلا رخ می دهد، موثر باشد. کمیته علمی پایان واکسیناسیون را برای کودکان و بزرگسالان توصیه میکند و بر اساس تصمیمهای کمیته ملی واکسن تاج و توصیه کمیته علمی ملی کرونا، دور چهارم ممکن است برای افراد در معرض خطر با سیستم ایمنی ضعیف تزریق شود.
وی گفت: برای بیماران غیر عروق کرونر سی تی اسکن و آزمایش PCR در زمان بستری انجام می شود. PCR ضروری به نظر نمی رسد. همچنین در صورت عدم وجود علائم عفونی، سی تی اسکن برای هیچ بیمار غیر عروق کرونر توصیه نمی شود و در جراحی های بزرگ ممکن است در صورت نیاز از اشعه ایکس قفسه سینه استفاده شود و نیازی به سی تی اسکن نیست.
دبیر کمیته ملی علوم کرونا افزود: در صورت وجود علائم کرونا در جراحی های بزرگ، بر اساس معاینات پزشکی و سوابق بیمار، ممکن است نیاز به انجام PCR و سی تی اسکن باشد، اما به طور کلی به نظر می رسد در صورت عدم وجود علائم کرونا. جراحی بزرگ، ضعف سیستم ایمنی و سن، بیماران غیر عروق کرونر نیازی به آزمایش غربالگری عروق کرونر ندارند و مقرر شده است راهنمای بالینی در این زمینه توسط کمیسیون علوم عروق کرونر تهیه و به معاونت بهداشت ارائه شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، جماعتی با اشاره به گزارشهای مربوط به آبله میمون در چند کشور، گفت: تاکنون حدود 220 مورد ابتلا به آبله میمون در چند کشور شناسایی شده است، اما در ایران هنوز مورد تایید شده وجود ندارد. البته منتظر گزارش های بیشتر سایر کشورها و پروتکل ها و روش های تشخیصی سازمان جهانی بهداشت هستیم.
او گفت: “به نظر نمی رسد آبله میمون مشکل جدی باشد.” بیماران مبتلا به آبله مرغان جان خود را از دست ندادند و اکثر این بیماران بهبود یافتند و نیازی به مداخله درمانی خاصی نداشتند.
دبیر کمیته علمی کشور گفت: طبق اطلاعات و گزارشها، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، کودکان و زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به آبله هستند و علائم خفیفی از این بیماری گزارش شده است که جای نگرانی نیست. کرونا از طرفی میزان انتقال آبله میمون زیاد نیست.
جماعتی گفت: با توجه به اینکه هنوز اطلاعات کافی در مورد الهه میمون ها در جهان وجود ندارد، منتظر اطلاعات بیشتر سازمان بهداشت جهانی و سازمان های علمی سایر کشورها هستیم.
وی با اشاره به شیوع آبله در کشور گفت: بسیاری از مواردی که از موارد مشکوک آبله میمون تلقی می شوند، می تواند مانند آبله باشد. پس جای نگرانی نیست راه های انتقال آبله میمون عمدتا از طریق تماس پوست به پوست با لباس، ملافه و لوازم جانبی است. تا زمانی که ضایعات پوستی افراد مبتلا کاملاً خشک نشده باشد، می تواند مانند آبله مسری باشد و دو تا سه هفته طول می کشد تا بیمار، مشکوک یا آلوده از دیگران جدا شود.