شطیه (حلوای بیگل)
بیگل یا حلوای شطیه که درست کردی برای شکوفه دادن می گویند یکی از خوراکی های خوشمزه کردی و از سوغاتی های سنتی استان ایلام است. این حلوا یکی از غذاهای مقوی استان ایلام است که طرز تهیه آن ساده و بسیار خوش طعم است. این ماده غذایی سرشار از کلسیم بوده و برای رشد کودکان و تقویت عضلات ورزشکاران مفید است.
حلوای نان شیرینی بسیار پرکالری و بسیار مغذی است به همین دلیل تبدیل به یک غذای همراه به ویژه برای کوهنوردان برای پیاده روی و سفرهای طولانی بدون نیاز به صرف فضای زیاد شده است.مصرف این غذا در هوای سرد به گرم شدن بدن کمک می کند. .
این حلوا حاوی خرما و نان شیرینی (پودر پنیر)، روغن حیوانی و کنجد سفید است.
مواد لازم برای حلوای نان شیرینی
کشک محلی خشک و پودر شده تقریبا یک پیمانه است
خرماهای غیر خشک و ارقام اضافی حدود نیم کیلوگرم از هم جدا می شوند
زعفران و روغن حیوانی به میزان لازم
طرز تهیه حلوای نان شیرینی
خرماها را روی حرارت ملایم در روغن حیوانی گرم کنید و هم بزنید تا نرم شوند.
مخلوط زعفران و کشک را که در زبان کردی به آن نان شیرینی می گویند به خرما اضافه کنید و با چرخ گوشت مواد را له کنید تا خرما و نان شیرینی یکدست شوند.
ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و هم بزنید تا یکدست شود.
نسبت خرما و نان شیرینی در این حلوا کاملاً با ذائقه شما مطابقت دارد، اما در کل اگر پر از روغن و شیرینی باشد، خوشمزه تر می شود.
در روش دوم می توانید از نان شیرینی خیس خورده برای تهیه حلوای شیرینی استفاده کنید. پس از نرم شدن خرما روی آتش، نان شیرینی خیس خورده را اضافه کنید و مواد را پشت ظرف مخلوط کنید، سپس حلوا را در ظرفی صاف کنید و روی آن را با نان شیرینی خشک و کنجد تزئین کنید.