آیا تا به حال تجربه خوردن ظرفی را داشته اید که برای مدت طولانی زیر دندان شما قرار داشته باشد؟ پاسخ شما به این سوال احتمالاً بله است. زیرا این خاصیت ظروف مخصوصا غذاهای اصیل ایرانی است. حتما می دانید که تنوع غذاها بسیار زیاد است و در همه جای کشور این نوع غذاهای پرطرفدار به روش های مختلفی سرو می شود. با این حال در این مطلب به یکی از پرطرفدارترین و مشخص ترین آن ها و آن سوپ سبزیجات پرداختیم. اگر شما هم جزو کسانی هستید که می خواهید یک غذای با طعم منحصر به فرد را امتحان کنید و پروتئین زیادی در بدن به دست آورید، تا انتها با ما همراه باشید تا با 0 تا 100 طرز تهیه سوپ سبزیجات آشنا شوید:
درباره سوپ سبزیجات بیشتر بدانید …
اول از همه کمی سوپ سبزی زیر ذره بین بگذاریم و بدانیم که یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی را پیش رو داریم.
آش سبزی یکی از غذاهای محلی شیراز است. در واقع به همین دلیل است که در کنار حروفی مانند آش سبزی ایرانی به آن «سبزی شیرازی» نیز می گویند.
شیرازی ها این سوپ را معمولاً در صبحانه یا در روز ماه مبارک رمضان سرو می کنند. این آش نیز یکی از نذورات محبوب محرم و صفر است.
از آنجایی که این سوپ دارای گوشت و حبوبات زیادی است، شباهت زیادی به سوپ کلامکار دارد و منبع غنی پروتئین است. ارزش غذایی بالای سوپ سبزیجات آن را به یک وعده غذایی عالی و فوق العاده برای صبحانه و افطار تبدیل کرده است.
آخرین چیزی که ممکن است برای شما جالب باشد قبل از اینکه طرز تهیه آش سبزی شیرازی را بدانید این است که شیراز قدردان این غذا است و معتقد است که بهتر است در قابلمه های بزرگ با گوشت زیاد پخته شود. بنابراین معمولا این یکی از انتخاب های اصلی شیراز برای نذری است.
البته این بدان معنا نیست که پختن سوپ سبزیجات به مقدار کم نمی تواند طعم آنچنانی لذیذ داشته باشد! تنها کاری که باید انجام دهید این است که مراحل زیر را دنبال کنید تا از خوشمزه ترین آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سبزی 10 نفره
- گردن گوسفند: 1 کیلوگرم
- پیاز میانی: 2 عدد
- لوبیا سفید: ۲ وعده
- برنج: ۲ پیمانه
- نخودفرنگی: ۲ پیمانه
- لنز: 2 اسکوپ
- تره فرنگی: 200 تا 300 گرم
- ترخون: 200 گرم
- نمک خشک: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویه ها مورد استقبال قرار می گیرد
طرز تهیه سوپ سبزی مرحله به مرحله
برای اینکه سوپ سبزیجات بهترین طعم و بافت را داشته باشد مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید و از تمام مواد ذکر شده استفاده کنید:
گام اول
ابتدا گردن گوسفندی را که قبلاً با پیاز خرد شده آماده کرده بودید، با زردچوبه و نمک و فلفل تف کنید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله دوم
بعد از تغییر رنگ گوشت زمان آن است که کمی آب به آن اضافه کنید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید تا گوشت با حرارت مناسب بپزد.
مرحله سوم
پس از پخته شدن گوشت آن را ریش ریش کنید. شاید بپرسید که آیا می توانیم به جای ریش ریش کردن، پوره یا گوشت چرخ کرده درست کنیم؟
در پاسخ باید بگوییم که همه چیز دست شما و طعم غذای شماست، اما اگر می خواهید سوپ همان طعم اصلی را داشته باشد و حالت کشدار داشته باشد، باید از گوشت ریش ریش شده استفاده کنید.
مرحله چهارم
نخود و لوبیا را یک شب خیس کنید و تا روز بعد چندین بار عوض کنید. هر کدام را جداگانه بپزید و منتظر مراحل بعدی باشید.
مرحله پنجم
برای پختن عدس و برنج باید آنها را جداگانه سه ساعت خیس کنید و بپزید.
مرحله 6
نام این غذای لذیذ سوپ سبزیجات است پس مشخص است که سبزیجات در این غذا جایگاه ویژه ای دارند. تره و ترخون همان سبزیجاتی هستند که طعم فوق العاده ای به این سوپ می دهند. بنابراین، این سه سبزی را با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم
سبزیجات خرد شده، نیمی از حبوبات پخته شده و برنج را به سوپ اضافه کنید تا کمی مخلوط شوند. فراموش نکنید که مخلوط را چند دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله هشتم
پس با بقیه حبوبات چه کنیم؟
نصف دیگر را که هنوز اضافه نکرده اید در شرپا چرخ کرده و به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید. بعد از یک ساعت از مرحله هفتم و پختن مواد، گوشت ریش ریش شده را با لوبیا چرخ کرده به شرپا اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. (هم زدن مداوم از این مرحله به بعد باعث کش آمدن سوپ و افزایش قابل توجه کیفیت آن می شود.)
مرحله 9
وقتی سوپ سفت شد، می توانید روی آن را با پیاز، فلفل سیاه، پنیر دلمه یا روغن داغ تزئین کنید.
سوپ شما آماده است. دلپذیر!
رازهای پختن سوپ سبزیجات
- بهترین گوشت برای استفاده در سوپ سبزیجات، گردن و سر است.
- مهمترین دلیل ترش بودن سوپ هم زدن مداوم با استفاده از گوشت ریش ریش شده در آن است.
- اگر می خواهید سوپ سبزیجات بدون گوشت تهیه کنید، کافی است این مراحل را دنبال کنید و از پختن و استفاده از گوشت خودداری کنید.
- در سوپ سبزیجات، تره فرنگی کمی بزرگتر از سبزیجات است.
- استفاده از پنیر کوتیج در این غذا کاملاً خوش طعم و اختیاری است اما اگر از پنیر باکیفیت استفاده کنید، طعم آن را بسیار بسیار بهتر خواهید کرد.
از کدام سبزیجات در سوپ سبزیجات استفاده کنیم؟
کشک یکی از ادویه های اصلی تقریباً هر غذاست که تأثیر زیادی در طعم آن دارد. بنابراین، اگر شما هم جزو کسانی هستید که عاشق پنیر کوتاج هستید و می خواهید سوپ سبزیجات خود را با پنیر میل کنید، باید قدر تازگی آن را بدانید.
لیوان های شیشه ای موجود در بازار امروزه معمولا تا 2 سال عمر می کنند و جدید نیستند، جز اینکه به سلامت شما آسیب می رسانند. این کشک نیز نیاز به پخت دارد و اغلب به درستی نگهداری نمی شود.
بنابراین ما آن را توصیه می کنیم لیوان های شیشه ای برو لیوان های شیشه ای حدود 75 روز ماندگاری دارند، همیشه تازه هستند و در طول مسیر حتی در یخچال نگهداری می شوند.
در حال حاضر می دانیم که بهترین نوع کشک که با هر خوراکی استفاده می شود کشک شیشه ای است، زیرا نیازی به پختن ندارد و تمام خصوصیات یک کشک سالم، اصل و تازه را دارد..
به تازگی برند رامک که اولین تولید کننده کشک فنجانی در ایران می باشد، کشک فنجانی خود را روانه بازار کرده است که می توانید کشک فنجانی رامک را در فروشگاه های اینترنتی و سوپرمارکت ها خریداری کنید. همچنین از آنجایی که شعار برند رامک ارائه محصولات غذایی سالم برای همه افراد است، این امر را در محصولات خود به ویژه لبنیات و آنهایی که نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارند به خوبی نشان داده است. در واقع برای سلامت و تازگی دامن های شیشه ای رامک جای نگرانی نیست و می تواند همیشه در کنار غذای شما باشد.