بر اساس گزارش ها شمانیوزفریدون کرد زنگنه با تشریح محرمانه بودن برخی از تفاهم نامه ها و تفاهم نامه های امضا شده، گفت: در حال حاضر مذاکراتی با سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حال انجام است و محدودیتی برای این بخش وجود ندارد.
ورود سرمایه خارجی به صنعت نفت
مدیر سرمایهگذاری و عملیات شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: اخیرا هم شرکتها و هم هلدینگهای پتروشیمی وارد بحث سرمایهگذاری در بالادست صنعت نفت شدهاند و این به خوبی نشان میدهد که سازوکار برای استفاده از همه ظرفیتها پر است.
زنگنه با اشاره به شرایط خاص کشور و محرمانه بودن برخی قراردادها و قراردادهای امضا شده با شرکت های خارجی گفت: در این هشت ماه قراردادها و قراردادهایی با شرکت های خارجی منعقد کرده ایم که در نهایت به توسعه صنعت نفت کمک می کند. .
وی گفت: به عنوان مثال در پایان ساعت 14:00 قرارداد محرمانه ای به مبلغ 500 میلیون یورو با یک شرکت خارجی منعقد شد، اما این به دلیل تحریم رسانه ای نبود. این اولین قرارداد برای توسعه میادین نفتی در پارس جنوبی است. «در عین حال، ما در حال اکتشاف نفت هستیم.
تامین 20 میلیارد دلار از کشور
در ماههای اخیر که دولت تمرکز خود را به سرمایهگذاران داخلی معطوف کرده است، بخشی از 200 میلیارد دلار مورد نیاز صنعت نفت باید از بانکها، مؤسسات مالی و شرکتهای بخش خصوصی تأمین شود. مدیر سرمایه گذاری و بازرگانی شرکت ملی نفت ایران گفت: بر اساس ظرفیت سنجی ها، در نظر داریم 20 میلیارد دلار وام از سیستم بانکی، موسسات مالی و اعتباری و بخش خصوصی اعطا کنیم.
وی گفت: این سرمایه می تواند بخش قابل توجهی از نیاز صنعت را تامین کند و گامی موثر در جهت دستیابی به هدف 5.7 میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید نفت است.
خبرهای خوب در مورد نفت در هفته آینده
مدیر سرمایهگذاری و بهرهبرداری شرکت ملی نفت ایران میگوید: تامین مالی مهمترین بخش مناطق نفتخیز جنوب که میدان آزادگان است جمعبندی شده است و هفته آینده خبرهای خوشی منتشر میشود.
وی افزود: برنامه ریزی شده است که دو قسمت شمالی و جنوبی میدان یکپارچه شود و به همین منظور خواهان تشکیل کنسرسیوم هستیم. زنگنه با بیان اینکه این کنسرسیوم متشکل از شرکت های ایرانی است، گفت: این همکاری در قالب شرکت های تحقیقاتی و تولیدی (E&P) شکل می گیرد و از تامین مالی بخش داخلی به ویژه سیستم بانکی شروع می شود. بخشی از این تامین مالی شرکت هایی خواهد بود که اعلام آمادگی کردند.
توسعه آزادگان برای تولید 700 هزار بشکه در روز
برنامه های شرکت ملی نفت نشان می دهد که میادین مشترک در اولویت توسعه قرار دارند. یکی از میدان های مهم ایران که آب انبار آن با کشور همسایه مشترک است، میدان آزادگان است. در میدان مشترک آزادگان قرار است تا پایان سال ظرفیت تولید به 220 هزار بشکه در روز و در فاز دوم تولید از آزادگان شمال و جنوب به 570 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص برنامه کامل این بخش اظهار داشت: توسعه آزادگان از این پس یکپارچه خواهد شد. آنچه در برنامه توسعه راهبردی در نظر داریم توسعه این منطقه در دو دوره چهار ساله مستمر است. هدف افزایش ظرفیت تولید این میدان به 700 هزار بشکه در روز در 7 سال آینده است. یعنی تا پایان امسال به 220 هزار بشکه در روز، در گام دوم به 570 هزار بشکه و در گام سوم به 700 هزار بشکه در روز می رسد. «این برنامه 7 ساله است و تامین مالی آن داخلی است.
او در مورد این فناوری گفت: اولین مسئله تامین مالی از داخل است. اما از نظر فناوری، شرکتهای فعال در دو حوزه (E&P) و (EPC) در ایران به توان قابل قبولی رسیدهاند و میتوانند این امر را به پیش ببرند. پس ما با آزادی خواهان و بسیاری از میدان های دیگر کشور مشکلی نداریم.
نرخ بازیافت روغن آزادگان دو برابر می شود
مدیر سرمایه گذاری و بهره برداری شرکت ملی نفت ایران می گوید: طرح توسعه آزادگان افزایش نرخ بازیافت نفت خام را نیز به همراه داشت.
وی تصریح کرد: طرح افزایش ضریب استخراج نفت خام به این معناست که در گام اول برداشت نفت از میدان به 10 درصد افزایش می یابد. یعنی از 5 درصد فعلی به 10 درصد میرسیم که با روشهای بهینه برداشت بی رویه در این زمینه انجام میشود.» افزایش فاکتورهای استخراج یا بهبود بازیافت نفت به صورت EOR و IOR انجام می شود. افزایش نرخ بازیافت موضوعی جدی است که ثروت کشور را افزایش می دهد. حدود 67 میلیارد بشکه نفت خام در غرب کارون وجود دارد که افزایش این ضریب بازیافت می تواند نفت بیشتری را از این میدان مشترک در اختیار کشور قرار دهد.
همکاری با خارجی ها برای بخش هایی که نیاز به فناوری دارند
کرد زنگنه اما در مورد بخش هایی که نیاز به فناوری های روز دنیا دارند، با اشاره به مذاکره با شرکت های بین المللی، افزود: به عنوان مثال در برخی نقاط مشترک دریا باید منابع مالی و فناوری جذب کنیم. بنابراین با کشورهای اروپایی و آسیایی مذاکره کردیم و خوشبختانه سیگنال های مثبتی دریافت کردیم. برخی شرکت ها برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده اند. وی ادامه داد: علاوه بر سرمایه گذاری در فناوری دریایی، ما باید تا حدودی این فناوری را ارتقا دهیم.
وی افزود: همچنین در حال رایزنی با شرکت های اروپایی برای تهیه تجهیزات و کالاهای مورد نیاز هستیم و انشالله تا پایان سال این ظرفیت برای همکاری فراهم خواهد شد.