طرز تهیه سوپ اسفناج مازندرانی با گوشت
گولش اسفناج یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که طبق دستور پخت های مختلف تهیه می شود. این غذای لذیذ که یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است با اسفناج تهیه می شود، بنابراین غذایی کاملا سالم و مقوی است. افراد غیر بومی نیز این گولش را با نام آش اسفناج می شناسند اما در استان مازندران این گولش را به اسفناج نیز می شناسند.
این غذای خوشمزه معمولا با گوشت گوسفندی تهیه می شود اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت گوسفندی استفاده کنید، می توانیم این گولش خوشمزه را با مرغ یا غاز درست کنیم، این آموزش آشپزی را در ادامه با سایت آموزشی دلگرم کننده با من همراه باشید ببینید.
مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج
گوشت گوسفند 300 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
سبزیجات معطر 300 گرم
سیر 3 زن
2 قوس میانی
1 هویج
3 عدد تخم مرغ
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن فراوان
دستور پخت خورش اسفناج
برای تهیه آش اسفناج مازندرانی ابتدا اسفناج را تمیز کرده و در ظرفی بریزید و آب را به سطح آن بریزید و بگذارید 30 دقیقه خیس بخورد تا لجن آن بیرون بیاید.
سپس آبکش کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.جعفری، شبستان و تره فرنگی را تمیز کرده و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس اسفناج ها را روی تخته آشپزخانه بگذارید و ریز خرد کنید.
گوشت گوسفند را روی تخته آشپزخانه گذاشته و به مکعب های 2 سانتی متری برش دهید. سپس سیر و سیر را پوست گرفته و بشویید و روی تخته آشپزخانه ریز خرد کنید.
قابلمه را روی آتش بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید و پیاز و سیر خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید.
سپس گوشت را با کمی زردچوبه و فلفل بپاشید و مدام تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و خوب بجوشد سپس اسفناج را اضافه کنید و بلافاصله نمک بزنید و حرارت را زیاد کنید.
مدام تفت دهید تا اسفناج ها آب نشوند و سبزیجات معطر را اضافه کنید و خوب تفت دهید و مواد را با آب داغ بریزید و درب شرپا را بگذارید و حرارت را کمی کم کنید تا گوشت برای مغز مفید باشد. .
هویج را بعد از حدود 1 ساعت و 30 دقیقه پخت، تمیز کرده و با پوست کن بشویید و روی تخته آشپزخانه ریز خرد کرده و به ظرف اضافه کنید. تخم مرغ ها را هم در ظرفی می شکنیم.
سپس با چنگال خوب مخلوط کنید و به سوپ اضافه کنید تا داخل گولش شود (نمیتوانید اضافه کنید) صبر کنید تا سوپ کاملا جابجا شود و مواد بپزد.
گوشت هم کاملا پخته شده است در صورت تمایل می توانید 1 قاشق غذاخوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب پرتقال را به خورش اضافه کنید.