یارانه ترکیه به مسافران ایرانی!



به گزارش جام جم آنلاین، سیدصادق حسینی در گفت وگو با تسنیم درباره هزینه های بالای سفر به عتبات با وجود مسافت کم نسبت به سفر به کشوری مانند ترکیه که طولانی تر است. این انتقاد را از وزیر راه و رئیس سازمان هواپیمایی پرسیدم که پاسخ آنها این بود که دولت ترکیه برای پروازهای ایران یارانه ویژه پرداخت می کند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر قیمت پرواز به ترکیه 10 میلیون تومان باشد مسافر 4 میلیون تومان دریافت می کند و 6 میلیون تومان باقی مانده را دولت ترکیه پرداخت می کند زیرا معتقد است هزینه آن بازپرداخت می شود. از منابع دیگر.» «از سایر کشورها کمتر است.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در کشورهای دیگر مانند عربستان هزینه رفت و برگشت 16 میلیون تومان است و پرواز به امارات نیز گران است اما فقط ترکیه برای جذب گردشگر یارانه پرداخت می کند. طبق آمار سال گذشته حدود 800 هزار ایرانی به ترکیه سفر کردند و اگر هزار نفر از ترکیه خرید می کردند، سود آن با یارانه جبران می شد.

وی افزود: در سفر به عراق به صراحت اعلام شد که فرودگاه نجف برای هر زائر ورودی و خروجی 60 دلار دریافت می کند که حدود یک میلیون و 600 هزار تومان با نرخ 28 هزار تومان خواهد بود. اگر فرودگاه نجف این مالیات را دریافت نکند، قیمت پرواز به تهران خواهد بود و نجف نیز کاهش می یابد.

وی در پاسخ به اینکه «هرچه سفر به عتبات عالیات بیشتر باشد، برای عراق مقرون به صرفه‌تر است، آیا نمی‌توانند مانند ترکیه عمل کنند؟»، گفت: این پیشنهاد را با رئیس جمهور عراق در میان گذاشتیم و پرسیدیم. او را به دستور کاهش هزینه. وی افزود: جدای از بحث زیارت و بحث های معنوی، ما از فواید کشور خود آگاه هستیم و متاسفم که چرا فرودگاه نجف چنین می کند. «من شخصاً این موضوع را دنبال می‌کنم، اما با توجه به اینکه فرودگاه نجف متعلق به بخش خصوصی است، نمی‌توان کاری کرد.

بیشتر بخوانید  کتاب "فیزیولوژی تولید مثل و ناباروری" منتشر شده است

وی در واکنش به اینکه برای کاهش هزینه سفر به عتبات راهی جز بازکردن مرزهای زمینی وجود ندارد، گفت: راه اندازی فرودگاه کربلا یکی از گزینه هایی است که می تواند هزینه این سفر را کاهش دهد ضمن اینکه این فرودگاه با هم ساخته می شود. و ایران نیز سهمی دارد، اما برای رسیدن به این هدف 2 تا 3 سال زمان لازم است، اما راه اندازی آن رقابت ایجاد می کند و در کاهش هزینه ها موثر است.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: مسیر ریلی تا عراق را هم دنبال کردیم؛ وزیر راه با بیان اینکه تفاهم نامه ای با وزارتخانه مربوطه در عراق منعقد شده است، گفت: ساخت پل روی اروند رود دیرینه است و نیاز به کمک طرف عراقی است. اما این موضوع به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و به عنوان گزینه ای برای کاهش هزینه های سفر در عتبات در حال بررسی است.

دیدگاهتان را بنویسید