به گزارش شمانیوز و به نقل از سراج24 کانال تلگرام منوتو برای مرکز شایعات سایبری سراج ویدئویی با عنوان «ارسال مخاطبان» از منطقه مرزی نوسود در استان کرمانشاه منتشر کرد که مدعی است کامیونهای ایرانی در حال انتقال زمین و میوه از ایران به مرز عراق هستند.
* نگاهی به تاریخچه صادرات ایران و عراق
گسترش روابط ایران با عراق در سال های اخیر به دلیل شباهت های فراوان فرهنگی، سیاسی و مذهبی همواره در دستور کار دو کشور بوده و با وجود همه مشکلات گام های جدی برداشته شده است.
بیشتر مرزهای زمینی و زمینی ایران با عراق آن را به گزینه صادراتی مناسبی برای ایران تبدیل کرده است. ایران و عراق در سال های اخیر فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده اند.
از سوی دیگر زمان زیادی از جنگ بین دو کشور نمی گذرد، اما اکنون به جرات می توان گفت که دو کشور بهترین عملکرد را در روابط دارند. و اینکه علیرغم شیطنت ها و دشمنی های مخالفان و غرب و روابط اقتصادی مطلوب دو کشور و از این نظر ایران بیشترین صادرات به عراق و بیشترین سود صادراتی را در تجارت از عراق دارد.
* بازارچه مرزی نوسود گذرگاه رسمی کشور است
به گزارش مرکز شایعات سایبری سازمان سراج، سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک پس از انتشار فیلم ارسال زمین و میوه از منطقه مرزی نوسود کرمانشاه در توضیح فیلم منتشر شده گفت: میوه ها. یکی از محصولات صادراتی ایران به منطقه و عراق است.
سخنگوی گمرک با تکذیب ادعای صادرات کشور از منطقه مرزی نوسود، افزود: صادرات کشور ممنوع است. علاوه بر خاک رس، مصالح ساختمانی صادر شده از این گذر باید به تایید وزارت جهاد کشاورزی نیز برسد.
وی افزود: آنچه در فیلم گفته می شود، زمین است، در واقع سنگ آهن است که مردم محلی به آن زمین آهن می گویند. زمین آهن در محل ذخیره می شود و پس از تعیین درصد خلوص آهن توسط سازمان استاندارد، گمرک حقوق و عوارض صادراتی دریافت و اجازه خروج را به آنها داد.
این کارمند گمرک با اشاره به ساز و کار صادرات و تعیین ارزش این محصول گفت: این سنگ آهن یا سنگ آهن پس از تخلیه در گمرک شوشمی یا بازار نوسود پس از تعیین کیفیت سنگ توسط سازمان استاندارد تخلیه شد. و تعیین عوارض صادرات.» به عراق ارسال و صادر شد. به عنوان مثال سال گذشته 148 هزار تن از این سنگ آهن از این مرز به کردستان صادر شد.
صادرات میوه و مصالح ساختمانی به عراق طبیعی است
به گزارش سازمان فضایی کوروش، سراج، دور جدیدی از دیپلماسی همسایگی در ایران، به ویژه در کشورهایی مانند عراق، به نظر نمیرسد رسانههای فارسی زبانی را که در صدد برگرداندن واقعیت و بهرهبرداری از فرآیندهای معمول صادرات هستند، دوست نداشته باشد. .