«حق بیمه من کجاست؟» این هشتگی است که اخیراً برخی از کاربران در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده اند. حق بیمه ای که خیلی ها آن را در حقوق خود می بینند اما می گویند در روند درمان از خدماتشان محروم می شود. پزشکان هم می گویند تعرفه های پزشکی باید بیشتر شود اما بیمه خدمات را به بیماران افزایش دهد.
تعرفه های پزشکی در بخش دولتی و خصوصی امروز اعلام شد. بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: تعرفه ها برای بخش دولتی 19.5 درصد و برای بخش خصوصی 24 درصد افزایش یافته است.
افزایش تعرفه های پزشکی در حالی صورت گرفت که بیش از نیمی از خانوارها برای خرید مسکن هزینه می کنند. حالا باید بقیه سبد غذایی و هزینه های درمان و … را بپردازند اما بیمه ها قبول نمی کنند یا توان پرداخت آن را ندارند. اما چه کسانی از این افزایش سود می برند؟
چه کسانی از افزایش تعرفه سود می برند؟
پزشکان می گویند که منافع این افزایش نصیب بیمه ها می شود نه پزشکان. بیماران هم می گویند حق بیمه آنها از حقوقشان کسر می شود اما باز هم باید قسمت زیادی از هزینه ها را خودشان بپردازند.
برای بیمه پایه اجتماعی 30 درصد حقوق هر فرد پرداخت می شود. از این میزان 23 درصد توسط کارفرما و 7 درصد توسط کارگر پرداخت می شود. تعهدات بیمه گذاران پایه بر اساس تعرفه پزشکی تعیین می شود.
بیمه شدگان بخش سرپایی 70 درصد تعرفه بخش دولتی را بر عهده دارند. مابقی باید توسط بیمار پرداخت شود.
از سوی دیگر، بیمه ها، داروهای بدون نسخه را رد کردند. به عنوان داروی سرماخوردگی او همچنین هزینه داروهای دیگر را به قیمتی که قبول می کند پرداخت می کند. البته بیمار باید مابه التفاوت تعرفه را نیز بپردازد.
اما بیمه ها در زمینه تجهیزات پزشکی و آزمایشات هم شرایط سختی دارند که بیمار همچنان آن را می خورد. به عبارت دیگر، بیماران در بخش خدمات از حمایت بیمهگران برخوردار نیستند. بیمه ها نیز از بخش خصوصی حمایت نمی کنند. آنها فقط تعهدات خود را در بخش دولتی می بینند.
پزشکان هم راضی نیستند
برخی از پزشکان می گویند ما تعرفه های بیشتری می خواهیم اما نمی خواهیم مردم در این زمینه آسیب ببینند. آنها می گویند بیمه ها باید خدمات بیمه ای خود را افزایش دهند نه اینکه مردم را مجبور به پرداخت هزینه کنند.
یک پزشک با انتقاد از تعرفه ها و عملکرد شرکت های بیمه می گوید: شرکت های بیمه معمولا دولتی هستند. بیمه ها تعهدات خود را در قبال بخش دولتی محدود کرده اند. از سوی دیگر، تعرفه های دولتی 19 درصد افزایش یافت. این بدان معناست که دولت هزینه های خود را کاهش می دهد و به پزشکان، آزمایشگاه ها، رادیولوژی و … یارانه می دهد. غیر مستقیم.”
پزشک دیگری می گوید: بخش بزرگی از سبد درمان دارویی است که ربطی به پزشک ندارد.
اخیراً برخی داروها با افزایش سرسام آور قیمت مواجه شده اند. مهدی رضایی معاون بیمه سلامت سازمان بیمه سلامت آره وی گفت: در سال گذشته 560 قلم کالا بین 35 تا 40 درصد رشد داشته است.
یکی دیگر از موضوعات مورد انتقاد پزشکان، تاخیر در پرداخت بیمه است. برخی از پزشکان می گویند که بیمه گاهی تا چند ماه جواب نمی دهد. یعنی پولی که در حساب سازمان بیمه می ماند یکی دیگر از مزایای آنها است. البته برخی از پزشکان می گویند که شرکت های بیمه گاهی حتی معوقات خود را به طور کامل تسویه نمی کنند.
این پزشک به تجارت نیوز گفت: در شرایط کنونی تورم، چرا باید چندین ماه صبر کنم تا بیمه هزینه ویزیت را پرداخت کند. «گاهی با نظر کارشناسی کسورات را می پردازد تا هزینه آن را بپردازد.
پزشک دیگری می گوید: «گاهی اوقات ما از تمام شدن پول خسته می شویم. “من ترجیح می دهم دیگر با بیمه کار نکنم. این رادیولوژیست همچنین می گوید: بیمه معوقه حدود یک سال و نیم پرداخت نمی کند.
اکنون پزشکان و بیمه شدگان معترض هستند. پزشکان نرخ های بالاتر را می خواهند و مردم نرخ های پایین تری می خواهند. وجه مشترک نارضایتی بیمه گذاران و درآمدهایی است که با تورم و هزینه زندگی همخوانی ندارد.