رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت گفت: سه سال است که یک مورد انتقال محلی مالاریا در کشور نداریم.
رئیس اداره کنترل و کنترل مالاریا وزارت بهداشت با بیان اینکه 3 سال است که هیچ موردی از انتقال موضعی در کشور ثبت نشده است، گفت: مالاریا وی با اشاره به موارد ابتلا به این بیماری که از برخی کشورهای همسایه در فروردین ماه امسال سه برابر شد، گفت: ما آنها را نداشتیم.
دکتر احمد رئیسی به مناسبت روز جهانی مالاریا (25 فروردین) گفت: خوشبختانه سه سال است که در کشور یک مورد انتقال محلی مالاریا و همه موارد نداشتیم. دولت افغانها، پاکستانیها یا احتمالاً ایرانیهایی را داشته باشد که به این کشورها سفر کرده و در آنجا آلوده شده و بیماری را با خود به ایران آوردهاند.
وی افزود: متأسفانه در فروردین ماه امسال به طور میانگین سه برابر آمار ابتلا به مالاریا در کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافت که ممکن است ناشی از تحولات افغانستان و یا مشکلات دیگری باشد که در خارج از مرزهای ما رخ می دهد و در حال تلاش هستیم. دقیقاً نمیدانم. «بیایید به صورت علمی در مورد آن صحبت کنیم.
رئیسی گفت: سال گذشته حدود 1008 مورد ابتلا به مالاریا داشتیم که همگی مربوط به پاکستان و افغانستان و یا ایرانیان ساکن در مناطق مرزی بود که در قاچاق سوخت به این کشورها دست داشتند.
درخواست ایران برای تایید حذف مالاریا از کشور
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر 3 سال بگذرد و هیچ مورد محلی مالاریا در کشور گزارش نشود، پس از این مدت می توان گواهی خروج مالاریا از کشور را از سازمان بهداشت جهانی دریافت کرد و گواهی می دهیم. در خصوص رفع مالاریا و امسال قرار است اولین گروه ارزیاب سازمان بهداشت جهانی برای بررسی و ارزیابی نظام سلامت کشور برای اعطای این گواهی به کشورمان بیایند.
پشه آنوفل؛ راه اصلی انتقال مالاریا
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت در خصوص راه های انتقال مالاریا افزود: راه اصلی انتقال این بیماری همچنان از طریق نیش پشه ماده آنوفل است. در ایران حدود 6 گونه پشه آنوفل وجود دارد که از این تعداد دو یا سه گونه بیشتر در جنوب و جنوب شرقی ناقل بیماری نیست و بقیه مختص شمال زاگرس است که از آنجا سرایت نمی کنند. مالاریا این پشه ها از غروب تا طلوع خورشید خون می خورند.
دکتر رئیسی گفت: اگرچه شایع ترین راه انتقال مالاریا نیش پشه است، اما در موارد نادری امکان انتقال از طریق استفاده از سرنگ مشترک در بین معتادان تزریقی وجود دارد.
و در اینجا نرخ تاج در وسط است
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت در ادامه سخنان خود به بحران اپیدمی کرونا اشاره کرد و گفت: همه گیری کرونا و فراگیر شدن این عفونت در جهان معضلی اجتناب ناپذیر است که گریبانگیر آن می شود. همه کشورها.” همه بیماری ها (عفونی و غیر عفونی) تحت فشار عروق کرونر بروز می کنند و موضوع مالاریا نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این دوره، مالاریا در کشورهایی که این بیماری بومی است، به دلیل شیوع بیماری عروق کرونر قلب در حال افزایش است.
امکانات شناسایی ایرانی در دورافتاده ترین مناطق روستایی
دکتر رئیسی تصریح کرد: به طور کلی چهار نوع پلاسمودیوم (Falciparum، Vivak، Ovale و Malaria) باعث ایجاد مالاریا در انسان می شود که البته نوع پنجم آن اخیرا گزارش شده است. انتقال مالاریا Vivak و Falciparum در ایران گزارش شده است، اما موارد مالاریا اولیه و مالاریا را می توان از کشورهای دیگر (به ویژه کشورهای آفریقایی) وارد کرد. در این پنج عامل شناسایی شده برای مالاریا، انگل فالسیپاروم باعث شکل مرگبار این بیماری می شود. با وجود مقاومت دارویی در این شکل کشنده، خوشبختانه هنوز می توان از مرگ و میر مالاریا پیشگیری کرد.
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا وزارت بهداشت افزود: آمار مرگ و میر در صورت تشخیص به موقع این بیماری بسیار اندک است، بنابراین توصیه همه منابع علمی این است که پیشگیری و تشخیص به موقع مالاریا در این زمینه ضروری است. کمک بزرگ.” و یکی از دلایل موفقیت ما در کشور کنترل مالاریا، توسعه مراقبت های بهداشتی اولیه و دسترسی به امکانات تشخیصی در دورافتاده ترین مناطق روستایی است.
علائم مالاریا
رئیسی در خصوص علائم مالاریا گفت: این بیماری با علائم بسیار خاص تب متناوب و لرز شناخته می شود، اما به دلیل کاهش بار بیماری، خوشبختانه این علائم خاص کمتر قابل مشاهده است و بیماری می تواند به اشکال مختلف بروز کند. ” به همین دلیل، در طول دو سال گذشته که همهگیری تاج و تخت مصادف شده است، ما همیشه نگران این بودهایم که کسانی که علائم اولیه کووید را دارند ممکن است از نوعی مالاریا رنج ببرند. این نگرانی به ویژه در مناطق مستعد مالاریا از جمله استان های جنوبی و جنوب شرقی کشور زیاد بود.
داروهایی برای درمان این بیماری ها
رئیس اداره مبارزه با مالاریا و ضد مالاریا وزارت بهداشت درباره داروهای مالاریا گفت: تولید می شود. این بیماری در آفریقا و آسیای جنوب شرقی شیوع دارد و در این کشورها شرایط اقلیمی برای پرورش این درخت دارویی مساعد است و به همین دلیل و پس از مصرف بسیار کم ما، توجیهی برای عدم وجود راهی برای تولید این دارو وجود دارد. در کشور. این دارو عمدتاً توسط سازمان بهداشت جهانی در اختیار کشورهایی قرار می گیرد که به آن نیاز دارند. این کشور همچنین دو داروی قدیمی ضد مالاریا را تولید می کند که مخصوص سویه های غیر کشنده مالاریا (ویواک، اووال و مالاریا) است.
وی گفت: ما در ایران به واکسن مالاریا نیاز نداریم. این واکسن مخصوص مالاریا فالسیپاروم است. میزان بروز یا بروز بیماران مبتلا به این سویه در ایران همیشه کمتر از 10 درصد تعداد سالانه مالاریا شناسایی شده است و این واکسن مختص کشورهایی است که مالاریا فالسیپاروم باعث مرگ می شود.
بازدید دیرهنگام؛ علت عود مرگ مالاریا
رئیسی تاکید کرد: در بین مواردی که وارد کشور شده است، موارد انفرادی فوت ناشی از مالاریا وجود داشت که خیلی دیر به مراکز درمانی مراجعه کردند. در کلان شهرها متأسفانه پزشکان همکار ما به دلیل نداشتن بیماری و عدم حضور بیمار مالاریا را در زمره بیماری های ناشی از گرما قرار دادند که طی دو سه روز اخیر منجر به فوت تعدادی از بیماران شد. سالها در برخی مراکز خصوصی و غیردولتی. برای این منظور، دانشگاه های علوم پزشکی در این شهرهای بزرگ آموزش های گسترده ای را برای ایجاد حساسیت لازم به مالاریا به عنوان یک بیماری تب دار ارائه کرده اند.
***
سالانه حدود 240 میلیون نفر در سراسر جهان به مالاریا مبتلا می شوند. این بیماری کشنده سالانه بیش از 400000 نفر را در 60 کشور می کشد.
سازمان بهداشت جهانی هر سال 25 آوریل را به عنوان روز جهانی مالاریا اعلام می کند تا مبارزه جمعی آگاهانه برای یک هدف جهانی بدون مالاریا را برجسته کند.
اگرچه این نبرد با کمک اولین واکسن تایید شده توسط WHO انجام شد، اما تغییرات آب و هوا و افزایش دما در نقاط مختلف جهان به معنای گسترش بیماری به مناطقی است که قبلاً نشان داده نشده بود.