به گزارش سلام نو، تنگ کفری در موقعیت جغرافیایی N332228 E465957 در استان ایلام و در شهرستان بدره واقع شده است. جنگل های وسیع بلوط و گونه های جانوری مانند سنجاب ایرانی از جاذبه های این منطقه است. در یک کیلومتری ورودی دریاچه زمزم قرار دارد. امامزاده جابر نیز یکی دیگر از مقاصد گردشگری این منطقه به شمار می رود.
ایلام یکی از بهترین و زیباترین مقاصد گردشگری ایران است که در اولین ماه از فصل اول سال می تواند مورد هدف گردشگران قرار گیرد. وجود کوههای کبیرکوه، دینارکوه و مانشت طبیعت بینظیری را در ایلام شکل داده است که بارزترین آنها را میتوان در تشکیل دریاهای متعدد و زیبا در اطراف این کوه دید. تنگه ها علاوه بر جذابیت طبیعی ذاتی خود، در برخی از آثار تاریخ و اجداد ما هستند.
تنگه کفری یکی از زیباترین نقاط استان است. این تنگه از چندین چشمه تشکیل شده است که یکی از آنها سراب زیبای کلم است.این تنگه قدمتی طولانی دارد که آثار تاریخی آن را می توان غار شداد نامید.
در سه کیلومتری شمال شهر ولیعصر تنگه ای است سنگ شکن که از تنگه ای می گذرد که مسیر آن خاکی و شنی است و رودخانه ای که به تنگه می رسد باید چندین بار عبور کرد و پس از عبور از آن از شمال دریا به رودخانه سجمره می ریزد. با توجه به اینکه در اثر برداشت آب، سد هینی مینی که روزگاری «تنگه کفری به دریای برنجه در عربسکی رودبار که رودخانه سجمره از آن می گذرد و قابل عبور بود» به دلیل طغیان سد، دچار آبگرفتگی شد. اکنون صعب العبور است، روزگاری که قدمت و اهمیت آن را نشان می دهد: جنگل های وسیع بلوط، وانت، خولان و گونه های جانوری مانند سنجاب ایرانی از دیگر جاذبه های دیدنی این منطقه است.
طول تنگه حدود دو کیلومتر و ارتفاع آن حدود هفتصد متر است و یک کیلومتر ورودی تنگه دریاچه آب زمزم است همچنین امامزاده جابر در این منطقه یکی دیگر از مقاصد گردشگری محسوب می شود. .
دره برنجان و کفری دو دره بسیار زیبا در منطقه سرتنگ بان پرور (ولیعصر فعلی) هستند. دره کفری در منطقه رووا قرار دارد. (قبلاً به آن سیوان می گفتند). بقایای سد قدیمی در انتهای آن و نزدیک برهله هنوز وجود دارد.منطقه له لار منطقه ای تاریخی است که در دهانه شمالی تنگه کفری قرار دارد.
منطقه گلوز در دهانه دره بسیار زیبا و دیدنی برنج در کمتر از دو کیلومتری دره کفری قرار دارد. در منتهی الیه شمالی دره بارانجا آثاری وجود دارد که بیشتر شبیه خانه جاده یا فضایی برای حفاظت و نگهداری است. از شهرهای ساسانی در منطقه گلوز نیز آثاری وجود دارد.
منبع: تریپ یار