خبری خوب درباره قیمت برنج


به گزارش سایت طلا ، یزدان سیف با اشاره به اینکه ذخایر راهبردی در بالاترین سطح خود قرار دارد، گفت: در راستای سیاست‌های کارگروه تنظیم بازار و به منظور افزایش میزان عرضه برنج، غیر از برنج بخش خصوصی حدود ۱۵۰ هزار تن برنج وارداتی ذخایر راهبردی از طریق شبکه‌های توزیع از اول بهمن ماه عرضه شده است که ۴۹ هزار تن آن وارد بازار شده است.

سیف افزود: در حوزه ذخایر برنج خارجی هیچ‌گونه مشکلی نداریم و برای حفظ آرامش بازار، توزیع برنج وارداتی تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی گفت: امروز سه دسته برنج خارجی توزیع داریم که برنج تایلندی با قیمت کیلویی ۱۲۵۰۰ تومان، برنج پاکستانی با قیمت کیلویی ۲۰۵۰۰ تومان از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای و برنج هندی از طریق شبکه بازارگام کیلویی ۱۸۵۰۰ عرضه می‌شود؛ لذا قیمت برنج خارجی برای مصرف ‌کننده هم اکنون بین ۲۴ هزار تا ۳۱ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه قیمت برنج خارجی نسبت به سال گذشته افزایش داشته، متغیرهایی مثل افزایش ارز نیمایی و قیمت جهانی محصول در بازارهای هدف ار از علل این افزایش دانست.

سیف درباره علل افزایش قیمت برنج داخلی هم گفت: بدلیل خشکسالی بی‌سابقه سال گذشته، میزان تولید برنج به یک میلیون و هشتصد هزار تن کاهش یافت درحالیکه در سنوات گذشته میزان تولید به دو میلیون و سیصد هزار تن هم رسیده بود که این کاهش تولید موجب ایجاد شوک در عرضه برنج در بازار و افزایش قیمت‌ها شد.

وی به افزایش هزینه تولید برنج برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: تورم حاکم بر کشور، هزینه بنگاه‌ها و انتظارات تورمی موجب افزایش قیمت برنج داخل می‌شود.

بیشتر بخوانید  حمایت بیمه سینا از توسعه علم و دانش در مناطق کمتر برخوردار

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: قیمت برنج در شالی‌کوبی‌ها روزانه براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و این کشف قیمت در میان شالیکاران انجام می‌شود لذا اختیار بازار برنج در دست کسانی است که خرید جدید به بازار اضافه می‌کنند.

وی با رد افزایش ۲۵۰ درصدی قیمت برنج گفت: مقایسه کمترین قیمت برنج در سال گذشته با قیمت مرغوبترین برنج امسال، مقایسه درستی نیست.

سیف در پاسخ به سوالی درباره افزایش انواع قیمت برنج در بازار گفت: براساس رصد فروشگاه‌های زنجیره‌ای، برنج هاشمی آستانه اشرفیه کیلویی ۶۸ هزار تومان و برنج فجر هم کیلویی ۴۹ هزار تومان عرضه می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه قیمت برنج داخلی تابعی از عرضه و تقاضاست و از سوی بازار تعیین می‌شود افزود: اما سیاست‌هایی در حوزه تنظیم بازار اتخاذ شده که قیمت برنج خصوصا برای اقشار کم درآمد تعدیل شود.

وی با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی مسولیت تنظیم بازار را ندارد افزود: شرکت بازرگانی دولتی دستوراتی که ابلاغ می‌شود را انجام می‌دهد و مسولیت ما در زمینه ذخایر راهبردی است.


دیدگاهتان را بنویسید