محققان دانشگاه آکسفورد کشف کرده اند که ویروس کرونا می تواند به بخش هایی از مغز آسیب برساند و افراد را مستعد ابتلا به 20 بیماری مختلف کند.
یک مطالعه اخیر توسط دانشگاه آکسفورد در بریتانیا نشان داد که برای تحت تاثیر قرار گرفتن ویروس کووید-19 لازم نیست از یک عفونت جدی رنج ببرید و مشخص نیست که آیا این اثرات ماندگار هستند یا قابل برگشت هستند.
تاکنون مطالعات نشان داده است که کروناویروس میتواند باعث ناهنجاریهای مرتبط با مغز در بیماران مبتلا به بیماری شدید شود. در این گزارش آمده است که ناحیه ای از مغز که بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرد معطر است. با این حال، ویروس می تواند در سراسر سیستم عصبی گسترش یابد.
محققان دریافتند افرادی که برای کووید مثبت هستند ممکن است در معرض 20 بیماری مختلف از جمله سکته مغزی، نارسایی قلبی و نارسایی قلبی باشند.
محققان تغییرات در مغز 785 شرکت کننده را در BioBank، یک پایگاه داده زیست پزشکی و یک منبع تحقیقاتی بزرگ، تخمین زدند.
شرکت کنندگان 51 تا 81 ساله تحت دو اسکن مغزی با میانگین فاصله 38 ماهه و همچنین تست های شناختی قرار گرفتند. در مجموع 401 شرکت کننده بین دو اسکن تست کووید مثبت شدند و 15 بیمار در بیمارستان بستری شدند.
384 فرد غیر آلوده باقی مانده، کنترل بودند. تقریباً 4 ماه و نیم پس از عفونت، محققان متوجه کاهش بیشتر ضخامت ماده خاکستری در قسمتهای مرتبط با قشر بویایی (قشر اوربیتوفرونتال و پارا هیپوکامپ) و کاهش اندازه کل مغز شدند.
به طور متوسط، شرکت کنندگان آلوده به کووید، کاهش شناختی بیشتری را بین دو اسکن خود نشان دادند، که با شناخت قسمت خاصی از مخچه (مغز عقبی) مرتبط با شناخت مرتبط بود.
پروفسور استفن اسمیت، محقق ارشد این مطالعه گفت: «یکی دیگر از مزایای این مطالعه این است که افراد یکسان را در دو زمان متفاوت مورد بررسی قرار داد. مهم است که اولین اسکن از شرکت کنندگان در بانک انگلستان قبل از آلوده شدن SARS-Cov-2 انجام شد و اسکن دوم بعد از عفونت انجام شد.
این واقعیت که ما یک اسکن قبل از عفونت داریم به ما کمک می کند تا تغییرات مغز مرتبط با عفونت را از تفاوت هایی که ممکن است قبلاً در مغز افراد وجود داشته باشد تشخیص دهیم.
این روند این مطالعه را منحصر به فرد می کند، بنابراین ممکن است علت مشکلات مربوط به کووید-19، یعنی اختلال بویایی، التهاب یا پاسخ ایمنی سیستم عصبی را پیدا کرده باشیم.