تولید کشک مربوط به زمان و دوره خاصی نیست، بلکه آنچه مشخص است تولید کشک از شیر مازاد است که روستائیان و عشایر آن را به محصولی تبدیل کرده اند که برای نگهداری شیر کمتر فاسد می شود.
اما در روش صنعتی تولید با افزودن و کشت نوعی باکتری در ماست و سپس جوشاندن با رطوبت 82 درصد حاصل می شود که معمولاً به دلیل اینکه از ماست تهیه می شود برخلاف کشک سنتی طعمی شبیه به ماست می دهد. ، کشک حاوی تمام خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و مقداری ویتامین B است.
آن طور که دکتر مرتضی رئیسی، متخصص تغذیه درباره خواص مصرف کشک و گنجاندن آن در برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان می گوید: «کشک یکی از لبنیاتی است که از دیرباز جای خود را در سفره ایرانیان باز کرده است مانند شیر و ماست. .
یکی از ویژگی های این ماده فرآوری شده اسیدهای آلی موجود در آن است که دستگاه گوارش مانند معده و روده بزرگ و کوچک را ضدعفونی می کند. ، می توان از نعناع خشک و سیب استفاده کرد.
از دیگر خواص آب پنیر کلسیم و فسفر بالای موجود در آن است که می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد و برای خانم های یائسه و نیاز بدنشان به کلسیم به عنوان میان وعده مصرف می شود.غذا توصیه می شود.
مصرف کشک برای پیشگیری از پوکی استخوان در مواقعی که برای بیماران مبتلا به کلسترول و فشار خون بالا توصیه نمی شود توصیه می شود.
از طرفی میزان انرژی تولید شده از 100 گرم پنیر دلمه ای حدود 105 تا 120 کیلو کالری است و این مقدار می تواند یکی از منابع انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی باشد، بنابراین علیرضا ابوالفضلی، متخصص تغذیه تاکید می کند: پنیر دلمه. و مقدار کمی معده را اشغال می کند، او می گوید: «نکته ای که می تواند برای افراد چاق مهم باشد.
ابوالفضلی با توجه به اینکه آب پنیر یکی از غنی ترین منابع پروتئین حیوانی است، می گوید: کشک محیطی مناسب برای رشد و نمو میکروارگانیسم های مختلف است که اغلب باعث مسمومیت های شدید و حتی مرگ می شود.
بنابراین توصیه می شود از کشک بسته بندی شده (پاستوریزه) که دارای برچسب بهداشتی و مجوز باشد استفاده شود. وی ادامه داد: از سوی دیگر نگهداری آنها در یخچال و پرهیز از مصرف کشک مایع در زمان مصرف ضروری است و مصرف کنندگان برای کاهش میکروارگانیسم های آن باید قبل از مصرف این غذا را بجوشانند.
هیچکدام و هیچ