علائم و نشانه های بیماری کرون


ممکن است با بیماری کرون، یکی از شایع ترین و غیر معمول ترین بیماری هایی که نام آن را شنیده اید، آشنایی نداشته باشید، اما اگر به علائم و نشانه های این بیماری دقت کافی داشته باشید، متوجه می شوید که افرادی را در اطراف خود می شناسید که ممکن است این بیماری را داشته باشد وجود چنین بیماری.

بیماری کرون یک بیماری التهابی مزمن است که قسمت های مختلف دستگاه گوارش از دهان تا مقعد را درگیر می کند و باعث التهاب و زخم شدید مخاط روده می شود که گاهی منجر به انسداد کامل یا جزئی روده می شود.
وی با اشاره به اینکه هنوز علت این بیماری مشخص نشده است، شروع بیماری را از 15 تا 30 سال ذکر می کند و می افزاید: وراثت، عوامل محیطی، اختلالات سیستم عصبی، باکتری های روده و رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی. می تواند در بروز این بیماری موثر باشد.

علائم و نشانه های بیماری کرون

علائم
بیماری کرون معمولاً ماه ها یا حتی سال ها قبل از تشخیص در بدن ایجاد می شود و فرد از آن بی اطلاع است. وی گفت: کاهش وزن، تب گاه به گاه، اسهال آبکی مزمن و درد شکم (که با اجابت مزاج برطرف نمی شود) از علائم داخلی و مشکلات پوستی است. علائم خارج روده ای

دوره بیماری
به گفته دکتر آیدرکش، این بیماری در بیشتر موارد روده های کوچک و بزرگ را درگیر می کند و التهاب در این ناحیه می تواند باعث ایجاد فیستول، سوراخ شدن دیواره روده یا تنگی دستگاه گوارش و انسدادی شود که تشخیص داده می شود. بر اساس علائم بالینی معاینه فیزیکی، تصویربرداری روده و آزمایش های آزمایشگاهی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: روده ها با کولونوسکوپی قابل بررسی است و در طی این آزمایش می توان نمونه ای از بافت روده را برداشت و به پاتولوژیست فرستاد تا بیماری را تشخیص دهد که باید نمونه برداری در نظر گرفته شود. در بافت روده هیچ دردی وجود ندارد زیرا به درد حساس نیست.

بیشتر بخوانید  تقویت ذهن جنین با چند راهکار ساده

درمان بیماری ها
انتخاب دارو به ناحیه تحت تأثیر دستگاه گوارش و علائم موجود بستگی دارد.
دکتر اژدارکس می گوید: با گذشت زمان، اختلالات روده و التهاب مداوم می تواند باعث اختلالات ثانویه در سلامت فرد شود، خوشبختانه بسیاری از این اختلالات قابل پیش بینی و پیشگیری هستند و در صورت بروز، اغلب با موفقیت درمان می شوند.

تغذیه درمانی
وی گفت: مداخلات تغذیه ای در این گروه از بیماران حائز اهمیت است. و ادویه جات، رژیم های پرپروتئین و پرکالری زیر نظر متخصص تغذیه و استراحت متناوب در طول روز و شب می تواند به بهبودی بیمار کمک کند.
به گفته این پزشک، بیماران مبتلا به اسهال چرب باید میزان چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دهند و به نوبه خود از مکمل های ویتامینی و معدنی به ویژه ویتامین های B6، B12، C، D، E، آهن، مس استفاده کنند. روی، منیزیم، پتاسیم و کلسیم را افزایش دهید.

چند توصیه پزشکی
دکتر آیدرکش با بیان اینکه بهتر است بیشتر و در مقادیر کمتر غذا بخورید، می گوید: افزایش دریافت ویتامین D و کلسیم به دلیل نقش آنها در استخوان سازی توصیه می شود. به گفته وی بیمار باید غذا را به خوبی تهیه کند و از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (مانند پروپن و …) خودداری کند زیرا باعث تشدید بیماری می شود.
منبع: afarinesh-dayili.com


دیدگاهتان را بنویسید