بسیاری از ما در مورد خوردن غذاهای چرب نگرش آرامی داریم. اما باید توجه داشت که اگرچه رژیم غذایی، سبک زندگی و سابقه خانوادگی در بروز سکته قلبی نقش دارد، اما بیماری قلبی عوامل دیگری نیز دارد که در این مقاله از نیوزویک به آنها اشاره می کنیم.
برخی از بیماران مبتلا به پسوریازیس در مقایسه با بیماران دیابتی در معرض خطر حمله قلبی بیشتری هستند.بیشتر افراد مبتلا به بیماری حاد احتمال بیشتری دارد که سیگاری و چاق باشند و فشار خون بالا داشته باشند. این بیماری که یک عامل خطر مستقل در نظر گرفته می شود، نوعی اختلال خود ایمنی است که باعث التهاب مزمن و در نهایت حمله قلبی می شود.
آشفتگی در روابط خانوادگی
رابطه نامناسب با همسر می تواند برای قلب مضر باشد و خطر حمله قلبی را تا 34 درصد افزایش دهد.
پایین بودن کلسترول خون:
محققان دانشگاهی ارتباط بین کلسترول خوب و موارد اصلی حمله قلبی را در 7000 نفر بررسی کردند و دریافتند که کلسترول پایین سومین نشانه برای پیش بینی حمله قلبی پس از بیماری قلبی و پیری است. انفارکتوس میوکارد در جوانان اغلب به دلیل کلسترول پایین مفید است که با ورزش و کاهش وزن مهار می شود.
مشکلات کلیوی:
نتایج یک مطالعه بر روی بیماران هلندی نشان می دهد که مشکلات کلیوی به طور قابل توجهی خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. مطالعه دیگری که بر روی 10000 مرد انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی دو برابر بیشتر از سایرین در معرض خطر حمله قلبی هستند.
قطع ناگهانی آسپرین:
مطالعات متعدد نشان می دهد که بیماران قلبی حداقل تا یک هفته پس از قطع مصرف آسپرین یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی در معرض خطر بالای حمله قلبی هستند. اگر بیماری قلبی دارید یا در خطر ابتلا به این بیماری هستید و قصد دارید مصرف آسپرین را قطع کنید، بهتر است این کار را به تدریج و زیر نظر پزشک انجام دهید.
هورمون درمانی برای سرطان پروستات:
هورمون درمانی برای سرطان پروستات خطر مرگ ناگهانی در اثر حمله قلبی را افزایش می دهد. محققان دانشگاه پزشکی هاروارد می گویند اگرچه این یافته ارتباط مستقیم بین این عوامل را تایید نمی کند، اما باید در درمان سرطان پروستات به آن توجه کرد.
آنتی بیوتیک ها:
یک مطالعه در سال 2012 توسط محققان نشان داد که یک آنتی بیوتیک رایج به نام اریترومایسین با خطر بالاتر حمله قلبی به خصوص در بیماران قلبی مرتبط است.
مکمل های کلسیم:
مطالعه ای که در سال 2012 روی 23000 نفر انجام شد نشان داد افرادی که مکمل های کلسیم مصرف می کردند بیشتر از دیگران در معرض حملات قلبی هستند.
برای دریافت کلسیم، پزشکان مصرف ماهی های چرب را دو بار در هفته و غذاهای غنی از کلسیم و برای دریافت ویتامین D، قرار گرفتن در معرض نور خورشید را توصیه می کنند.
عفونت:
اگر آنفولانزا یا عفونت تنفسی دارید، 5 برابر بیشتر احتمال دارد که دچار حمله قلبی شوید.
افسردگی:
محققان می گویند ارتباط بین افسردگی و حمله قلبی ثابت شده است.
بیماری های لثه:
افراد مبتلا به بیماری لثه 25 درصد بیشتر از افرادی که دندان های سالم دارند در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند. تصور می شود که باکتری های موجود در دهان باعث التهاب مزمن می شوند.
دیابت:
تقریباً همه بیماران دیابتی نگران مشکلاتی مانند قطع عضو یا از دست دادن بینایی هستند، اما یکی از بزرگترین خطراتی که با آن مواجه هستند بیماری قلبی است.
افراد دیابتی 2 تا 4 برابر بیشتر از همتایان غیر دیابتی خود در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند. خوشبختانه رژیم غذایی سالم و ورزش خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
فشار کاری:
مطالعه ای در سال 2005 توسط محققان بریتانیایی نشان داد که استرس خطر حمله قلبی را تا 23 درصد افزایش می دهد.
شهرنشینی:
محققان آلمانی می گویند قرار گرفتن در معرض ترافیک سنگین، چه وسیله نقلیه شما ماشین، دوچرخه یا وسایل نقلیه عمومی باشد، خطر حمله قلبی را دو برابر می کند.
منبع: aftabir.com