اکستازی داروی جدیدی است که پس از مصرف، هوشیاری، هوشیاری و روان انسان را مختل می کند، آستانه تحریک پذیری روانی را پایین می آورد و توانایی سنجش واقعیت را تحت تأثیر قرار می دهد و فرد را مستعد جنون می کند.
ایجاد اعتماد به نفس و جسارت بالا و رفع ممنوعیت های اخلاقی در فرد که نتیجه مصرف این مواد توهم زا است می تواند منشأ رفتارهای پرخطر و انحرافی در مصرف کنندگان آن باشد.
آنچه از خلاصه تعاریف مختلف بزهکاری به دست می آید این است که رفتار انحرافی، رفتاری عمومی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم قوانین و هنجارها را نقض می کند، از جمله هرگونه قانون رسمی و مکتوب و هنجارهای اخلاقی جامعه، با توجه به این تعریف می توان از قرص های اکستازی استفاده کرد. وی رفتارهای انحرافی مختلفی را برشمرد، اکستازی داروی جدیدی است که پس از مصرف، هوشیاری، هوشیاری و روان انسان را مختل می کند، آستانه تحریک پذیری روانی او را پایین می آورد، توانایی سنجش واقعیت را تحت تأثیر قرار می دهد و فرد را مستعد جنون می کند. .
ایجاد اعتماد به نفس و جسارت بالا و رفع ممنوعیت های اخلاقی در فرد در اثر مصرف این مواد توهم زا می تواند منشأ رفتارهای پرخطر و انحرافی در مصرف کنندگان آن باشد.
گرایش به این دارو به خصوص در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است که در صورت ادامه این روند عواقب جبران ناپذیری برای جامعه به همراه خواهد داشت به همین دلیل بسیاری از کشورها دست به مبارزه جدی با این ماده مخدر خطرناک زده اند.رصد جدی این پدیده به مداخلات جدی پلیسی و قانونی منجر شده است.به طور کلی در تمامی کشورهای عضو سازمان ملل از جمله ایران، استفاده از مواد روانگردان جرم است و اگرچه در قانون مبارزه با مواد مخدر ایران اشاره ای به اکستازی نشده است. اما مصرف آن غیرقانونی است و اگر مصرف کننده یا توزیع کننده آن دستگیر شود، این فرد به دادگاه انقلاب معرفی و در این موارد حکم تعزیری صادر می شود. با توجه به رشد بی رویه این ماده خطرناک در جامعه ما، ناکافی به نظر می رسد، به ویژه اینکه عموم مردم به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه اطلاعات کامل و کاملی در مورد این پدیده ندارند.
و همین عدم آگاهی صحیح مهمترین عاملی است که باعث می شود تبلیغات نادرست فروشندگان این مواد باعث گرایش جوانان به این امر شود. در این تحقیق فقط از مقالات و اطلاعات کوتاه و ناکافی موجود در منابع اینترنتی و همچنین تعداد محدودی پرسشنامه استفاده شده است که راه را برای تحقیقات گسترده تر در این زمینه هموار می کند.
اکستازی چیست؟
MDMA که با نامهای اکستازی، اکستازی، KSTC، E، Ks نیز شناخته میشود، نوع جدیدی از مواد مخدر است که امروزه به دلیل سرزندگی بالا در بین جوانان جذابیت خاصی پیدا کرده است. این دارو به اشکال مختلف موجود است که بر مغز تأثیر می گذارد و تصاویر آن را مخلوط می کند. پودر اکستازی سفید خالص از کریستال های ریز تشکیل شده است. این پودر بوی کپک می دهد. اکستازی در رنگ های قرمز و قهوه ای نیز دیده می شود. این دارو به صورت قرص های خوراکی و جویدنی، کپسول، استنشاقی، برچسب های پوستی و مواد سیگاری و تزریقی موجود است.مقدار دارو در هر قرص بسته به سرعت و شدت و همچنین مدت زمان ماندگاری از 9 تا 117 میلی گرم متغیر است. از ماده. ناخالصی های اضافه شده به قرص حاوی مواد شیمیایی است که اغلب سیستم عصبی را تحریک و فعال می کند. با توجه به سبکی ساختاری این مواد به طوری که می توان آنها را در آزمایشگاه های داخلی تهیه کرد، خطر افزودنی های خطرناک و ترکیبات کشنده در آن زیاد است که با بلعیدن قرص های حاوی این مواد اثر آن پس از 20 تا 90 دقیقه و 2 تا 3 دقیقه ایجاد می شود. دقایق. ساعت اثر آن تا حدودی حفظ می شود و سپس کاهش می یابد و اثرات آن بین 3 تا 24 ساعت باقی می ماند. این قرص ها در بین جوانان به نام های مختلفی به دلیل اثرات ویژه ای که دارند از جمله قرص شادی یا قرص عشق (LOVE PILL)، قرص فراری، قرص انرژی زا، کلوچه دیسکو، قهوه بزرگ، دنیس شیتونه و … می شناسند. پس از مصرف، واژه خلسه در گذشته برای مستی عارفان و به ویژه شاعران مورد استفاده قرار می گرفت. تبلت های موجود در بازار ایران در طرح ها و برندهای مختلفی عرضه می شوند که برخی از آنها عبارتند از: دلفین، انکر، صلیب سرخ، رنو، سان شاین، سوپرمن، هوندا، امگا، پلیکان، لاو، مرسدس بنز، میتسوبیشی و …
● تاریخچه Ks:
اکستازی اولین بار در سال 1914 توسط شرکت داروسازی مرک آلمان ساخته شد و به عنوان داروی ضد اشتها و کاهش وزن ثبت شد، اما در آن زمان وارد بازار نشد و استفاده از آن به اواخر دهه 1970 موکول شد. در آن زمان داروی اکستازی توسط پزشکان و روانپزشکان به عنوان درمان اختلالات روانی و عاطفی معرفی شد و در سال 1980 در اختیار متقاضیان قرار گرفت و به طور مشخص این دارو توسط سربازان آلمانی در جنگ جهانی اول استفاده می شد که بعدها با اثرات مخرب و مخرب آن منسوخ شد. خطرات روانی بزرگ . . او در این مدت قربانیان و قربانیان زیادی از خود به جای گذاشت. او گفت: «سربازان آلمانی دوباره قربانی شدند. یک بار برای تسخیر جهان مجبور به شلیک به سینه خود شدند و یک بار برای درمان آسیب های روحی جنگ مجبور به مصرف داروهای توهم زا شدند، داروهایی که می توانست ترس شب های جنگ و فریاد رفقای مجروح را فراموش کند. «به بیماران جنگی طوری بدهید که گویی هرگز درگیر جنگ و خونریزی نبوده اند.
اما پس از مشخص شدن اثرات مصرف قرص اکستازی، تولید، توزیع و مصرف آن غیرقانونی اعلام شد. در سال 1985 دولت آمریکا استفاده از این ماده را ممنوع کرد و در سال 1986 مطالعات روی حیوانات آزمایشگاهی اثرات مخرب اکستازی را بر سیستم عصبی نشان داد و در پدیده ای مشابه به نام kparti مصرف آن افزایش یافت.
منبع: ندای انقلاب