اقدامات علیه سلامت


پوشیدن کفش های پاشنه بلند، شلوار جین یا دمپایی با جواهرات زیبا مورد علاقه بسیاری از خانم هاست، اما آیا این مدل های دوست داشتنی برای سلامتی ما خطرناک نیستند؟ بد نیست هر از چند گاهی نظر پزشکان را درباره این 5 مدل لباس که مد می شوند مرور کنیم.

اقدامات علیه سلامت

1- شلوار جین تنگ

شلوار جین تنگ می تواند باعث عفونت مثانه در خانم ها شود. همیشه در اطراف مقعد باکتری وجود دارد. این باکتری ها به دلیل اصطکاک لباس می توانند به واژن بروند و از آنجایی که مجرای ادرار در خانم ها کوتاه است، می توانند به سرعت باعث عفونت ادراری شوند که نشانه خارش و تکرر ادرار است.

از سوی دیگر، محققان دانشگاه پورتلند می گویند که چون این لباس ها اجازه تبادل هوا را نمی دهند، احتمال ابتلا به قارچ افزایش می یابد. محیطی تاریک و مرطوب برای رشد سریع قارچ ها در کشاله ران وجود دارد که با خارش و قرمزی ظاهر می شوند.
2- کفش پاشنه بلند

پزشکان می گویند که اگرچه خانم ها همیشه دوست دارند با پوشیدن کفش های پاشنه بلند بیشتر به نظر برسند، اما این پوشیدن مداوم شروع مشکلات طولانی مدت این زنجیر است. پوشیدن مداوم کفش های پاشنه بلند باعث انقباض تاندون آشیل می شود. آسیب تاندون آشیل می تواند باعث مشکلات جدی راه رفتن شود.
انواع کفش

از طرفی عدم تعادل هنگام راه رفتن با این کفش ها احتمال افتادن و زمین خوردن و آسیب های لگنی را در زنان افزایش می دهد. همچنین کفش های پاشنه بلند فشار زیادی به کمر خانم وارد می کند که در طولانی مدت باعث ایجاد کمردرد شدید خواهد شد.
3- دمپایی انگشتی

دمپایی هایی با نگین های روی انگشتان پا می توانند مد باشند، اما می توانند خطرناک باشند زیرا کفش ها از ساق پا پشتیبانی نمی کنند. این دمپایی ها معمولاً پیاز کافی در کف ندارند که می تواند باعث خار پاشنه شود که با جراحی قابل درمان است. از طرفی این دمپایی ها از پا در برابر اجسام نوک تیز محیط محافظت نمی کنند.

چکمه های تخت و مشکلات زانو و کمر:

چکمه های پاییزی و زمستانی در بازار وجود دارد که کفی صاف دارند و هیچ گونه انحنای متناسب با زیره ندارند. این کفش ها باعث کمردرد و فرسایش زانو می شوند. هنگام خرید این چکمه های خز توجه داشته باشید که خز این کفش ها به زانوی شما فشار نیاورد و از طرفی انحنای کف آن نیز در زیره ضخیم این کفش ها رعایت شود.
4- کیسه های بزرگ و سنگین

بیشتر بخوانید  علائم و درمان کیست (غده) بارتولن چیست ؟

اقدامات علیه سلامت

اگرچه ست کردن کفش های پاشنه بلند با لاک زدن با کیف بزرگ مد شده است، اما کیف های بزرگ و سنگین نیز برای خانم ها مشکل ساز است. پزشکان می گویند حمل کیسه های بزرگ و سنگین می تواند باعث کمردرد شود. اگر چنین کیفی دارید، بهتر است هر چند ساعت یک بار آن را روی یکی از شانه ها بگذارید تا به یکی از آنها فشار وارد نشود. استفاده طولانی مدت از این وسایل باعث درد عضلانی می شود زیرا وقتی کیف سنگینی را روی یکی از شانه ها قرار می دهید، عضلات طرف دیگر بدن کشیده می شوند تا بدن شما صاف بماند. بهترین روش برای حمل کیف این است که آن را به گونه ای کج کنید که کمربند روی یک شانه و در سمت دیگر تنها باشد.
5- کفش هایی با پنجه نازک

به هر دلیلی، امروزه پوشیدن کفش هایی با پنجه باریک برای خانم ها و همچنین آقایان مد شده است. کفش هایی که در خیابان های خیلی پا می بینید اولین چیزی که به ذهن می رسد این است که یک پای فقیر چگونه این همه فشار را تحمل می کند.

استدلال برخی از افرادی که از این گونه کفش ها استفاده می کنند این است که خیلی ها این کفش ها را می پوشند و مریض نمی شوند، در حالی که اگر از آنها بپرسید خاطرات تلخ زیادی برای گفتن دارند. برای مثال یکی از این خاطرات این است: «این کفش های پنجه نازک تازه مد شده اند. من هم رفتم یکی از آنها را خریدم و تمام روز حمل کردم و پختم. روز بعد که خواستم دوباره کفش هایم را بپوشم متوجه درد شدم. «خیلی ناراحت شدم. اولش زیاد بهش توجه نکردم ولی دیدم غیر قابل تحمله. وقتی نگاه کردم دیدم انگشتم قرمز شده و باید برم دکتر. با دمپایی

بیشتر بخوانید  علت مثبت و منفی بودن EYE Discharge در آزمایش ترشحات چشمی

نفوذ ناخن به داخل گوشت یکی از عوارض پوشیدن کفش های تنگ با پنجه باریک و ضایعه شایعی است که بیشتر برای شست پا دیده می شود. در این بیماری در اثر فشار فیزیکی، بافت حاشیه ای ناخن انگشت شست پا معمولاً به سمت ناخن فشرده می شود و در نهایت ناخن در بافت جانبی فرو می رود. این عارضه معمولاً دردناک است و به تدریج عفونت به آن اضافه می شود. برای جلوگیری از این عارضه باید ناخن ها را به درستی کوتاه کرد و از کفش های تنگ و انگشتان باریک استفاده نکرد.
هالوک

جویدن ناخن در گوشت تنها عارضه دردناک کفش های با پنجه باریک نیست و بسیاری از افرادی که به پوشیدن این کفش های خطرناک عادت کرده اند از عوارضی به مراتب دردناک تر از قبل رنج می برند. این عارضه که در واقع انحراف دائمی انگشت شست پا به سمت انگشت دیگر است، «هالوکس والگوس» نامیده می شود. آنها می گویند که شیوع این بیماری با ظهور کفش در جوامع بشری آغاز شد.

بر اساس مطالعه دانشمندان سعودی، هیچ توهماتی در میان زنان وجود ندارد که ناشی از پوشیدن کفش هایی با انگشتان باریک نباشد. به عبارت دیگر 100 درصد زنان بیمار در این کشور کفش هایی با انگشتان باریک می پوشند. البته چند نفر از کسانی که کفش های با پنجه نازک می پوشند به هالوکس والگوس مبتلا می شوند که اینقدر در مورد آن صحبت شده است؟

دکتر عبدالوهاب، استاد دانشگاه ملک سعود ریاض در پاسخ به این سوال گفت: حدود 81 درصد از افرادی که برای مدت طولانی کفش هایی با انگشتان نازک می پوشند، در نهایت به هالوکس والگوس مبتلا می شوند.

علاوه بر دو عارضه فوق، کفش هایی که پنجه باریک دارند، چندین عارضه دیگر از جمله تاول، میخچه و کج شدن انگشتان پا دارند. در نهایت به جرات می توان گفت که پوشیدن کفش هایی با پنجه نازک، صرف نظر از مد آن ها، اصلا برای پاهای شما خوب نیست.
هفته نامه سلامت

پاسخ: حتی اگر سال ها تمرین نکرده باشید، هیچ وقت دیر نیست.
یک مطالعه نشان داد که بزرگسالانی که ورزش می کردند یا از نظر بدنی فعال بودند، بیشتر عمر می کردند. ورزش سلامت مغز را تقویت می کند و کیفیت کلی زندگی را بهبود می بخشد.

بیشتر بخوانید  معرفی ۲۵ غذای خطرناک برای بیماران دیابتی

برخلاف تصور رایج، متابولیسم کلیدی نیست که بتوان آن را روشن و خاموش کرد. فرقی نمی کند که مبتلا به آرتریت روماتوئید هستید یا نوع دیگری، می توانید ورزش کنید و عضلات خود را تقویت کنید. در یک مطالعه، از 121 فرد مبتلا به آرتریت خواسته شد تا در مطالعه شرکت کنند. به یک گروه NSAID تجویز شد و از گروه دیگر خواسته شد تا 8 هفته ورزش کنند. درد زانو در گروه دوم مانند گروه اول کاهش یافت.

درد در چنین افرادی باعث می شود که فرد نتواند به راحتی عمل کند و این تنها مشکل است. به نوبه خود فرد بی حرکت می شود و در نهایت عضلات ضعیف می شوند و فشار روی مفاصل آسیب پذیر افزایش می یابد. بنابراین در این حالت به دلیل التهاب، ورزش وضعیت را بدتر می کند.

ترس از بدتر شدن آرتریت با ورزش طبیعی است. اما تحقیقات خلاف این را نشان می دهد. مجله Physiology & Behavior گزارش می دهد که ورزش عملکرد عضلات را در بیماران روماتیسمی بهبود می بخشد و هرگز وضعیت را بدتر نمی کند.

در حالی که منطقی است که ورزش را کنار بگذارید یا روال خود را تغییر دهید، بیماران مبتلا به آرتریت باید عضلات خود را حتی زمانی که درد دارند کار کنند. باید با پزشک خود و در صورت امکان با ارتوپد مشورت کنید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد.

واقعا چه باید کرد؟
کارشناسان توصیه می کنند که چنین افرادی برای افزایش میزان حرکت مفاصل و انعطاف پذیری عضلات، برخی تمرینات انعطاف پذیری را در برنامه خود بگنجانند. ورزش هایی مانند وزنه برداری یا ورزش های قلبی عروقی توصیه می شود. در این ورزش ها حرکات انعطاف پذیر و قوی وجود دارد و بسیاری از آنها را می توان به صورت نشسته روی صندلی انجام داد. کلاس های شنا و ایروبیک نیز مناسب است.

تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به آرتریت با شرکت در کلاس های شنا یا سایر ورزش های سنتی درد زانو را کاهش داده اند. بسیاری از آموزش های شنا با برنامه های ویژه همراه است.


دیدگاهتان را بنویسید