تصاویر جاسوسی منتشر شده از انبار ایران خودرو نشان میدهد که آبی پوشان جاده مخصوص در حال آزمایش و تست فنی هایما 6P هیبریدی هستند. کراس اوور کامپکتی که برادر هایما S5 محسوب میشود و در طراحی تفاوت چندانی با برادر خود ندارد. اما بیشتر تفاوتها مربوط به بخش فنی و پیشرانه خودرو است.
به گزارش فرارو، پیش از این نسخه پایه هایما S5 در بازار ایران عرضه شده بود، اما هایما 6P هیبریدی از روی نسخه فیس لیفت هایما S5 طراحی و توسعه یافته است. این خودرو نخسین بار سال ۲۰۲۰ در چین رونمایی شد و یک سال بعد هم فروش آن آغاز شد. در ایران نیز هایما 6P هیبریدی مدل سال ۲۰۲۱ عرضه خواهد شد.
جالب است بدانید که این کراس اوور کامپکت هیبریدی در چین طرفدار چندانی ندارد و در رده ۱۰۰ تا ۱۰۵ کلاس خود قرار دارد. هر چند نسخه پایه و فیس لیفت هایما S۵ هم به موفقیت چندانی نرسیده و در واقع به پروژهای شکست خودرو برای هایما بدل شده است.
اما ایران خودرو به عنوان شریک تجاری کمپانی چینیِ هایما در ایران، قصد دارد هایما 6P هیبریدی را عرضه کند. اما پا پیش گذاشتن آبی پوشان جاده مخصوص برای عرضه این محصول نشان میدهد که آنها امیدوارند این شاسی بلند هیبریدی، در ایران با استقبال مواجه شود.
هایما 6P هیبریدی در چین با قیمت ۱۸۳ هزار و ۹۰۰ یوان، معادل ۲۸ هزار و ۹۳۹ دلار به فروش میرسد، که به پول ما و با حساب دلار ۲۶ هزار و ۷۵۰ تومانی، حدود ۷۷۵ میلیون تومان آب میخورد. اما بعید به نظر میرسد که این کراس اوور کامپکت هیبریدی در ایران با قیمتی کمتر از یک میلیارد تومان عرضه شود.
هایما 6P هیبریدی با چه مشخصاتی عرضه میشود؟
بررسی مشخصات منتشر شده از شاسی بلند 6P هیبریدی در سایت کمپانی هایما نشان میدهد که این محصول به پیشرانه ۱.۲ لیتری مجهز است و با کد HMA GA12-YF1 شاخته میشود. موتوری که قادر به تولید قدرتی معادل ۱۴۱ اسب بخار با گشتاور ۲۴۴ نیوتن متر است و به توربوشارژ الکتریکی مجهز شده است.
علاوه بر این، جعبه دنده شاسی بلند جدید ایران خودرو نیز از نوع ۷ سرعته دوکلاچه خیس است و نیرو را به محور جلو منتقل میکند. البته این جعبه در ایران طرفدار زیادی ندارد و نمیتواند آپشنی دلخواهی برای جا باز کردن در دل مشتریان ایرانی باشد.
همچنین هایما برای تبدیل این شاسی بلند کامپکت بنزینی به هیبریدی از یک ماژول BorgWarner P2 استفاده کرده است. ماوژلی که سادهترین راه برای تبدیل یک موتوری بنزینی به هیبریدی است، بدون اینکه کوچکترین تغییری در پیشرانه بنزینی ایجاد شود.
در مورد مصرف سوخت نیز هایما مدعی است که 6P هیبریدی در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱.۳۸ لیتر بنزین مصرف میکند. اما کارشناسان خودرو معتقدند که این عدد در آزمایشگاه به دست آمده و با عملکرد خودرو در شهر و جاده تطابق ندارد. هر چند میتوان این خودرو را جز کم مصرفهای بازار به حساب آورد.
هایما همچنین اعلام کرده که این شاسی بلند هیبریدی در ۷.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر میرسد. همچنین باتریهای این خودرو در حال فول شارژ میتواند امکان پیمایش الکتریکی ۸۰ کیلومتری را فراهم کند. این باتریها ۱۷.۷ کیلووات ظرفیت دارند.
طراحی هایما 6P هیبریدی چه تفاوتی با هایما S5 دارد؟
هایما 6P هیبریدی در حوزه طراحی تفاوت چندانی با برادر خود یعنی هایما S۵ ندارد. تمامی تغییرات به نمای جلو و عقب خودرو ختم میشود. در نمای جلو فرم چراغها به شکل دو تکهای تغییر یافته و جلو پنجره نیز بزرگتر شده و از گرافیک نقطههای ماتریسی استفاده شده است.
در نمای عقب نیز شکل چراغها به فرم L تغییر یافته و جسورتر از گذشته است. همچنین هایما برای ایجاد تمایز از یک نوار آبی رنگ در جلوپنجره، رینگها و نام محصول در پشت خودرو بهره برده است. نواری که بیشتر برای القا و تاکید بر پاک بودن این شاسی بلند هیبریدی به کار گرفته شده است.
هایما شاسی بلند 6P هیبریدی را در دو تیپ لانگ رنج الیت و لانگ لایف لاکچری عرضه کرده است. اما مشخص نیست که ایران خودرو قصد دارد کدام تیپ را در ایران عرضه کند. اما با این حال لانگ رنج الیت ارزانتر از لانگ لایف لاکچری است و در آن سو امکانات رفاهی تیپ لاکچری بیشتر است.
در نسخه پایه یا همان لانگ رنج الیت امکاناتی نظیر کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی، ترمز ABS و EBD، ترمزهای پارک اتوماتیک، سنسور باران، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغها، سیستم مانیتورینگ فشار باد تایرها، سامانه کنترل حرکت در سربالایی، هشدار نبستن کمربند ایمنی، ۲ ایربگ، دوربین دید عقب برای پارک، سیستم ورود بدون کلید برای راننده و آیینههای جنبی برقی دیده میشود.
در تیپ لاکچری امکاناتی همچون سانروف، روکش چرم مصنوعی در صندلیها و فرمان خودرو، نمایشگر اطلاعات سفر رنگی، سیستم تهویه مطبوع نمایشگری، ۱۰ اینچی پشت فرمان، نمایش اطلاعات مربوط به ترافیک مختص و رهیاب ماهوارهای به شکل اختصاصی وجود دارد.