طب سنتی برای صدای شکم
از علل نفخ می توان به خوردن غذاهای نفاخ مانند لوبیا، خوردن غذاهای پر حجم و خوردن غذاهای بی کیفیت مانند فست فودها و غذاهای کنسرو شده اشاره کرد.
غرش در معده
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای پف کرده مانند حبوبات، انواع فست فودها و سیستم گوارش ضعیف باعث ایجاد صدای معده در افراد می شود، پرهیز از مصرف این نوع غذاها و خوردن مقدار کمی غذا در وعده های غذایی خاص و منظم و پرهیز از غذا قبل از سیری اشاره کرد. سیری باعث تقویت سیستم گوارشی و در نتیجه کاهش نفخ می شود.
دکتر ریحانه معینی اظهار داشت: اگر با وجود تلاش دستگاه گوارش هوای ایجاد شده در شکم، اگر از راه دهان و مقعد خارج نشود، در شکم گردش کرده و صدا تولید می کند. بنابراین باد در معده محبوس میشود و صدایی تولید میکند که در امتداد روده حرکت میکند، بهویژه زمانی که از روده کوچک عبور میکند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران که مربوط به درمان کاراکارا یا غرغر در معده راحت تر از نفخ بدون صدا است، ادامه داد: با ورود باد از روده کوچک به روده بزرگ، انقباض معده نسبتا آرام شده و صدای آن کمتر می شود.
وی مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات، مصرف غذاهای حجیم، استفاده از غذاهای بی کیفیت مانند فست فود، کنسرو را از عوامل ایجاد نفخ معده دانست و گفت: بله.
زیره پخته شده سردی روده ها را بهبود می بخشد
زیره پخته شده
دکتر معینی در ادامه تصریح کرد: اگرچه غذا از نظر کمیت و کیفیت مناسب است، اما بروز ضعف و سردی در روده همراه با سوء هاضمه نیز می تواند در انسان نفخ ایجاد کند. این افراد بهتر است مقدار کمی غذا بخورند و برای تقویت و گرم شدن دستگاه گوارش و روده خود، زیره یا بادیان را بعد از غذا بپزند. همچنین لازم است این افراد برای معاینه کاملتر به پزشک مراجعه کنند.
«در برخی افراد، صدای معده هنگام گرسنگی افزایش می یابد. گرمای تولید شده توسط دستگاه گوارش در هنگام گرسنگی، رطوبت انباشته شده در محیط را به نفخ تبدیل می کند. این افراد معمولاً دارای دستگاه گوارش سرد و مرطوب هستند.
خوردن غذاهای باد کرده مانند لوبیا، انواع فست فود و ضعف دستگاه گوارش باعث ایجاد صداهایی در معده در انسان می شود
وی به افراد مبتلا به گرفتگی معده توصیه کرد از مصرف غذاهای نفاخ، آب و سایر عوارض مانند سبزیجات، سالاد، ماکارونی، ماست و نوشابه همراه با غذا پرهیز کنند و با مصرف منظم وعده های غذایی کم حجم در زمان های معین، تحمل گرسنگی را افزایش دهند، قبل از غذا بخورند. احساس سیری می کنید، برای تقویت دستگاه گوارش غذا را کاملا بجوید، زیرا رعایت این موارد باعث می شود کاهش نفخ و گرفتگی معده و بهبودی از نفخ خفیف خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه در موارد شدت متوسط یا زیاد بهتر است با پزشک متخصص طب سنتی مشورت شود، گفت: پزشک عملکرد دستگاه گوارش را بررسی می کند، در صورت رطوبت بیش از حد یا گرما و خشکی بیش از حد، بیمار اقدام به درمان می کند.
دکتر معینی در پایان با بیان مشکلات کبدی، مشکلات تولید و ورود صفرا به روده و گاهی یبوست همراه با رطوبت و سردی معده و روده، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد.