دارچین در هر خانه ای یافت می شود. هر آشپزی آن را می شناسد و در برخی غذاها از آن استفاده می کند، اما شاید ندانید که این دارچین چه نقشی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها دارد یا چه مقدار باید مصرف شود تا به جای استفاده از آن به بدن آسیب نرساند.
دارچین در هر خانه ای یافت می شود. هر آشپزی آن را می شناسد و در برخی غذاها از آن استفاده می کند، اما شاید ندانید که این دارچین چه نقشی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها دارد یا چه مقدار باید مصرف شود تا به جای استفاده از آن به بدن آسیب نرساند.
دارچین حاوی ترکیباتی است که کار می کنند انسولین انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می بخشد. دارچین تقریباً هیچ کالری ندارد، بنابراین افراد دیابتی می توانند بدون خطر افزایش وزن، دارچین را به غذای خود اضافه کنند. هر گرم دارچین کمتر از 3 کالری دارد که بسیار کم است. (لاف نزن).
گروهی از مطالعات این را نشان داده است عصاره دارچین می تواند بر سطح فعالیت انسولین در بدن تأثیر بگذارد و آن را افزایش دهد، بنابراین سطح قند خون را کاهش داده و دیابت و سایر پارامترها مانند سندرم متابولیک را درمان می کند.
ضد چربی خون و دیابت با دارچین
در یکی از این تحقیقات که توسط محققان ایرانی بر روی 40 نفر با دیابت محققان بیماران را به دو گروه 22 نفری تقسیم کردند. در این مطالعه، محققان مصرف روزانه 3 گرم دارچین را برای گروه اول به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر مقدار قند در خونوزن، قد، چربی بدن، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، قند خون ناشتا، انسولین، HbA1c، کلسترول تام، LDL، HDL و آپولیپوپروتئین نیز در طول آزمایش اندازه گیری شد.
لازم به ذکر است که در ابتدای مطالعه، هر دو گروه از نظر خصوصیات، رژیم غذایی و فعالیت بدنی مشابه بودند. بررسی نتایج سطح را نشان داد آلوئه ورا ناشتا، تری گلیسیرید، وزن، شاخص توده بدنی (BMI) و HbA1c در گروه مکمل دارچین به طور قابل توجهی کمتر از گروه کنترل بود.
توصیه عملی: بیماران دیابتی می توانند کمی دارچین به آن اضافه کنند رژیم غذایی به حفظ سلامت بدن آنها کمک کنید. افزودن یک گرم دارچین به رژیم غذایی روزانه باعث کاهش قند، کلسترول و چربی خون می شود که تأثیر مفیدی در بهبود سلامت، کلسترول، قند و چربی خون در بیماران دیابتی دارد. دارچین همچنین از دیابت نوع 2 در افراد در معرض خطر پیشگیری می کند.