به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، پل بابا محمود سهر فیروزان متعلق به قرن هفتم زمان سلطان مغول محمد خدابنده (الجایتو) است و در فلاورجان از توابع پیربکران واقع شده است. شهر تاریخی سهر فیروزان بر روی رودخانه زاینده. این پل در تاریخ 25 اسفند 1355 با شماره ثبت 634 در سهر فیروزان به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل بابامحمود سهر فیروزان که قدیمی ترین پل استان اصفهان و دومین پل تاریخی استان است، در زمان سلسله مغول (در زمان سلطان محمد خدابنده الجایط) توسط اهالی، افراد مشهور، ساخته شده است. بزرگان شهر و حاکم لنجان و از مشاوران الجایتو به نام بابا محمود سهر فیروزانی در سال 704 هجری قمری بوده و قدمت این اثر تاریخی بیش از 750 سال است. مقبره بابا محمود سهر فیروزانیه بانی این پل در سهر فیروزانی و در محراب مرکزی روستای سهروفیروزان که به حرم بابا محمودا معروف است و مسجدی زیبا با طاق نما و بنایی سه ایوانی قرار دارد. . به آرامگاهی که متعلق به قرن هفتم هجری قمری است و به دست بابا محمود سهر فیروزانی ساخته شده است که محل ملاقات و ملاقات حکام و بزرگان شهر با مردم بوده و از شهادت معلوم می شود که محل اجتماعات مهم و مراسم خاص بود. پل بابا محمودا در گذشته راه ارتباطی شهر تاریخی سهر فیروزان به خوزستان و فارس بوده که اهمیت این اثر تاریخی را افزایش می دهد. در دهه های اخیر به دلیل ترافیک سنگین روی این پل و به دلیل ترافیک و رفع ترافیک و از طرفی نیاز به حفظ این اثر ملی، پل بتنی در کنار آن احداث شد که کمک زیادی به حفظ این پل کرد. . بنای تاریخی
ویژگی های معماری
یکی از ویژگی های این بنا وجود گرده اندکی در حرکت معماری پل است که توزیع فشار آب در دو طرف پل را تنظیم می کند. این پل 152 متر طول و عرض آن از 5 تا 8 و بیش از 7 متر از بستر رودخانه در 28 کیلومتری جنوب غربی اصفهان و حدود 2 کیلومتری پیربکران روی زاینده رود و در باغ محمود در روستاهای سهر و فیروزان ساخته شده است. شهر فلاورجان به پل باغ محمود نیز معروف است و بارها تعمیر و بازسازی شده است. پلان پل بابا محمود 15 چشمه با طاق جناغی و دهلیزهای بلند و باریک روی پایه ها، حوض های نیم دایره ای که در پایین صخره قرار دارند و روی آن از آجر و ساروج استفاده شده است، تزئین نشده است. در معماری این پل آثاری از زمان صفویه و قاجاریه را می توان مشاهده کرد که بعدها بر روی این پل انجام شده است.