ریحان و طب سنتی آن


ریحان

ریحان

مصرف ریحان در رفع سردرد و میگرن و همچنین در درمان سرفه و تنگی نفس موثر است. ریحان سبز گیاهی یک ساله است که ارتفاع آن تا 60 سانتی متر می رسد و برگ های جوان آن سبز و درخشان و به شکل بیضی تیز با دندانه های کوچک و معطر است. طبیعت این گیاه گرم و خشک است و خواص درمانی آن مقوی، محرک و رفع احتقان است و به هضم غذا کمک می کند، علاوه بر تب، آرام بخش و ضد اسپاسم است.

ریحان بوی بد ناشی از خوردن سیر و پیاز را از بین می برد. همچنین زخم های دهان را از بین می برد و پوسیدگی را برطرف می کند. از طرفی ضعف معده و ضعف اعصاب را برطرف می کند و انواع سردردها و میگرن ها را برطرف می کند.

سایر خواص ریحان

ریحان به دلیل داشتن ویتامین های A و C یک آنتی اکسیدان است و به همین دلیل از آسیب سلولی جلوگیری می کند. ریحان خاصیت آرام بخش، مقوی قلب، ضدعفونی کننده دهان و دستگاه گوارش دارد و ملین است. جوشانده غلیظ و خوشمزه ریحان و آدامس برای بیماران مبتلا به آفت مفید است.

بو و جویدن برگ های تازه نیز درد را تسکین می دهد. آب برگ ریحان برای درمان تمام بیماری های عصبی به خصوص در زنان مبتلا به بیماری های روانی، بی خوابی شدید، بیهوشی و خفگی استفاده می شود. عصاره ریحان با شیر برای سرماخوردگی، ناراحتی های ریوی و سرفه مفید است.

ریحان به دلیل داشتن سبزی و چند نوع اسانس بوی پیاز و سیر را در دهان از بین می برد. مطالعات حیوانی نشان می دهد که ریحان با افزایش دو درصدی آنتی بادی ها، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این گیاه خنک کننده است و برای درمان دردهای روماتیسمی و پوست های حساس استفاده می شود.

بیشتر بخوانید  فواید قرص آنتوم Anethum و بهترین زمان مصرف این دارو

ریحان یکی از گیاهان دارویی است که دارای ترکیبات ضد سرطان است. آب ریحان برای مارگزیدگی، تقویت عمومی بدن، سرماخوردگی، مشکلات پوستی و درد گوش نیز توصیه می شود.از آنجایی که ریحان بسیار معطر است برای طعم دادن به غذاها استفاده می شود.ریحان در ایران باستان کمی گرم و خشک است.

ریحان و طب سنتی آن

نحوه مصرف دارو

۱) عصاره برگ ریحان دارای اثر ضد تشنج مقوی و مدر است.

۲) برگ ریحان داروی میگرن و سردردهای عصبی است.

3) خوردن ریحان باعث تقویت دستگاه گوارش می شود.

4) نوشیدن یک فنجان ریحان پخته نفخ و نفخ را از بین می برد.

5) برگ ریحان درمان کننده بیماری های ناشی از نیش حشرات است برای رفع خارش و درد کافی است محل گزش را با برگ ریحان ماساژ دهید.

۶) جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است.

7) جوشانده ریحان تب دار است.

8) جوشانده دانه ریحان مسکن است.

9) اگر دانه ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید، داروی خوبی برای اسهال است.

10) دانه ریحان برای رفع دل درد مفید است.

11) برگ ریحان به طور فزاینده ای روی شیر تاثیر می گذارد و مادران شیرده باید از این گیاه استفاده کنند.

12) عصاره دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه استفاده می شود.

13) برگ ریحان داروی سرگیجه است.

14) خوردن برگ ریحان با غذا در هضم غذا موثر است.

15) اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید، حشرات و مگس ها فرار می کنند و وارد خانه نمی شوند.

ریحان و طب سنتی آن

ریحان از دیدگاه اسلام

ریحان گیاهی نفخ آور با خواص دارویی بسیار شناخته شده است، بنابراین اگر روزی یک فنجان ریحان را بعد از یک غذای مقوی بپزید، غم، افسردگی و غم را از خود دور خواهید کرد. نظر بزرگان در مورد ریحان در حدیثی است که امام صادق (ع) فرمودند ریحان سبزه از پیامبر است و می دانند که هشت خاصیت دارد:

بیشتر بخوانید  فواید و عوارض مصرف مکمل گینر (Weight Gainer)

1- غذا را خوشمزه می کند.

2- منافذ را باز می کند.

3 و 4- دهان و گلو را خوشبو می کند.

5- اشتها به غذا را زیاد می کند.

6- بیماری را از بین می برد.

7- انسان را از جذام مصون می دارد.

8- ریحان را وقتی در معده بگذارند همه بیماری ها را ریشه کن می کند.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید