به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، سر قلعه مرهه شاهکاری از مجسمه سه هزار ساله هنرمندان ایرانی در این شهر است که همواره گردشگران و علاقه مندان زیادی را به خود جذب می کند.
قلعه گوجه در 45 کیلومتری جنوب شرقی ماراج و در کنار رودخانه غوری چای قرار دارد – نام قلعه گوجه از صخره های سرسبزی که در این منطقه وجود دارد گرفته شده است.
این قلعه از نظر ابعاد کوچک است و توسط مردم ساخته نشده و حاصل تودههای طبیعی است و مردم از سوراخهایی در صخرهها برای بستن چالهها و راههای آن استفاده میکردند.
در این قلعه در بزرگی ساخته شده است و این ورودی بزرگ به تونل که احتمالاً برای انواع گودال ها استفاده می شود و در بالای قلعه یک آب انبار با چشمه ای در آن وجود دارد که آب گرفته شده جایگزین آن شده است. از آن.
بقایای دیوار اطراف قلعه بسیار دور باقی مانده است و تاریخچه بنا از هزاره قبل از میلاد تا اوایل دوران اسلامی تخمین زده شده است.
این قلعه در سال 1382 با شماره 10471 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این قلعه یکی از شاهکارهای باستانی و گوشه ای از تاریخ دفاعی و نظامی ایران بر اساس آسمان این منطقه است.
نام قلعه یکی از نمونه های معماری سنگی ایران در دوره اورارتویی ایران است.در ضلع شمالی قلعه.
این قلعه یکی از کمیاب ترین قلعه های تاریخی کشور با معماری صخره ای است که در ضلع شرقی کوه های گویا، قلعه مرهه قرار دارد و با صخره های طبیعی خود دژی دفاعی و نظامی در برابر دشمن بوده است. این کشور
قلعه به طور کامل در دل کوه کنده کاری شده است به طوری که سطح آن بر روی تخته سنگی است و دارای قسمت های مختلفی از جمله آب انبار، پله های دسترسی، سکوهای اقامتی، سردابه و تالار اصلی می باشد.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد این قلعه این است که در دوره های مختلف تاریخ به ویژه در دوره اسلام میانه مورد استفاده قرار گرفته است که در طی آن بناها و اموال آن اضافه شده است و این قبرستان مربوط به دوره سلجوقی است که بر روی ضلع جنوب شرقی خیابان قلعه از جمله ساختمان های اضافه شده پس از ساخت آن می باشد.
این قلعه دارای طبقات مختلف به صورت سکویی است که به صورت کف سنگی از دیوارهای خود قلعه تراشیده شده است و پله های 30 سانتی متری آن نیز توسط مجسمه سازان آن زمان تراشیده شده است تا به طبقات فوقانی متصل و دسترسی پیدا کنند. شیب تند
گوشه تالار دادگاه قوسی شکل و سقف آن مسطح است و در گوشه ضلع شمالی آن نوری به ابعاد 90×70 سانتی متر ایجاد شده و احتمالاً به عنوان نورگیر استفاده می شده است.
در بقایای قسمتهای مختلف قلعه، سوراخهایی در ورودی حجرهها و مکانهای مختلف وجود دارد که به صورت پاشنهای در ضلع بالایی پایه کار شده بیرون و داخل ورودی دیده میشود.
گوجه کالا دارای سکوهایی در خارج از قلعه است و مشرف به مناظر اطراف و مناظر طبیعی است و چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
این قلعه با مخزن آب در دل صخره های تراشیده شده جای بسیار زیبایی دارد و برای ذخیره آب مورد نیاز استفاده می شده و اکنون آب در آن ذخیره می شود.
این مخزن از دو قسمت تشکیل شده است که سطح اول آن 100*150 سانتی متر است و از ورودی دوم 70*100 سانتی متر به شکل طاق قابل ورود می باشد.
این آب انبار به طرز ماهرانه ای در دل صخره ای به ابعاد چهار در شش متر با سقف قوسی شکل تراشیده شده و در ضلع شمالی تالار دادگاه قرار دارد.
طاق نمای داخل آب انبار اهمیت و زیبایی آن را چند برابر می کند و می توان گفت یکی از زیباترین آب انبارهای آذربایجان شرقی است.
لازم به ذکر است ماراژ با حدود 500 اثر تاریخی و تپه باستانی یکی از 10 شهر تاریخی و فرهنگی کشور است و از این تعداد حدود 300 اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
محل:
قلعه تاریخی گویا کاله در 45 کیلومتری جنوب شرقی ماراژ در روستای غوری چاج در بخش سارایوو سارایوو قرار دارد.