آیا می دانید دریای زید کجاست؟



به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، دره زید در 25 کیلومتری دره شهر و 105 کیلومتری ایلام قرار دارد، این منطقه دارای طبیعت بکر و دره های بزرگ و زیبایی است که در استان بی نظیر است. در ورودی دره در دل کوه خانه‌های قدیمی و انبارهای گندم حفاری شده‌اند که در گذشته برای نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گرفته و تا به امروز باقی مانده‌اند و شاید بیش از 200 سال قدمت داشته باشند.

منظره مسیر دره و زیبایی های آن به قدری چشمگیر است که برای خبرنگار و عکاس قابل توصیف نیست.

تنگه زید بین ایلام و دره شهر یکی از زیباترین مناطق استان ایلام است. دره های بسیار بزرگ و زیبایی در این منطقه وجود دارد که در استان ایلام شناسایی نشده اند اما تعداد آنها بیش از پنج تا شش دره بزرگ است. دره های بزرگ پشت روستای زید قرار دارند و خیلی به روستا نزدیک نیستند اما بسیار بزرگ و خطرناک هستند و برای دیدن این دره ها باید تجهیزات کوهنوردی داشته باشید.

دره به هم پیوسته و سرسبز مسیر، سر و صدای پرندگان و شکوفایی آب و آبشارها به قدری دلپذیر و دلنشین است که سفر را دشوارتر و زمان سفر را کوتاه می کند.
مسیر دره و زیبایی های آن وصف ناپذیر است. منظره زیبا و آبی که از شیب زیاد کوه در لابلای دره جاری می شود تا حدودی سرعت مسیر را کاهش داد.

روزها در دامنه کبیرکوه در منطقه بدره و دره شهر بسیار گرم و شبها نسبتا سرد است. از گیاهان خودگردان منطقه می توان به بلوط و فراتر از آن اشاره کرد. در حوالی بهار گیاهان خوراکی مانند تره و قاچ در گویش منطقه بدره (انشک) فراوان است.

بیشتر بخوانید  جلسه ارزیابی پنجمین دوره جایزه بین المللی مدیریت دانشی بیمه پاسارگاد برگزار شد

در این دره ها آثار تاریخی و پنهانی وجود دارد که تاکنون کسی از این انبارهای تاریخی گندم در استان ایلام نامی به میان نیاورده است. البته در انتهای روستا خانه های قدیمی وجود دارد که نشان می دهد این خانه ها به آن انبارها متصل هستند، اما به گفته اهالی این انبارهای گندم مربوط به 700 تا 800 سال پیش است و تاکنون هیچکس این انبارها را بررسی نکرده است. . این انبارها به شکلی بسیار زیبا و عجیب بر روی صخره های بزرگ با گل و سنگ و چوب ساخته می شد و انبارهای آن زمان برای نگهداری گندم استفاده می شد و طوری طراحی شده بود که گندم تا سه سال عمر می کرد. این مکان خراب نیست وجود این انبارهای گندم در دل صخره ها از یک سو برای حفظ و نگهداری غلات و از سوی دیگر برای جلوگیری از هجوم سارقان طراحی شده است که به دلیل وجود دو سنگ در مقابل یکدیگر نشان می دهد. که ایمنی نیز در نظر گرفته شده است. هر چه به صخره ها نزدیکتر می شویم، ساخت این انبارها شگفت انگیزتر می شود. تعداد آنها از یاس انبار بیشتر است.

لازم به ذکر است کبیرکوه مجموعه ای از کوه های مرتفع است که بخشی از کوه ولیکی زاگرس است. گفته می شود این مجموعه از دیواره های جنوبی دره های آب آفتاب و کنجان چم شهرستان مهران آغاز و به سمت رودخانه کرخه در روستای گرمسیری الوار در شهرستان خرم آباد لرستان ادامه می یابد. دامنه های شمالی و شمال شرقی آن به دره های رودخانه سجمره و کرکه و دامنه های جنوبی و جنوب غربی آن به مرز ایران و عراق منتهی می شود.
دره کنجان چم تا دره رودخانه کرخه 175 کیلومتر و عرض آن بین رودخانه سیمره یا کرخه تا مرز ایران و عراق بین 45 تا 80 کیلومتر است. این کوه 9500 کیلومتر مربع مساحت دارد.
رشته کوه از شاخه های زیادی تشکیل شده است که ارتفاع آنها به سمت غرب و جنوب غربی کاهش می یابد و بلندترین آنها که خط الراس را تشکیل می دهند در قسمت شرقی قرار دارد. بلندترین این کوه ها قله کبیرکوه با ارتفاع 2790 متر و در 18 کیلومتری شرق روستای ارکواز قرار دارد. از این زنجیره که کوه بزرگی را تشکیل می دهد، رودخانه های زیادی تشکیل می شود که بیشتر وارد خاک عراق می شود و از طریق رودخانه های دیگر به رودخانه های سجمره و کرکه می پیوندد.
برای صعود به بلندترین قله این کوه می توان از ایلام با ماشین و از طریق روستای بهرام خانی و جاده کلام به روستای گوران به دره شهر رسید و بعد از دروازه کاج به خط الراس رسید. گفت رج

بیشتر بخوانید  فاجعه در بارسلون؛ عقب‌گرد بزرگ

دیدگاهتان را بنویسید