حقایق جالب و خواندنی درباره «شخصیت انسان» که از شنیدن آن ها متعجب خواهید شد!



به گزارش سلام نو، با ۲۵ حقیقت جالب روانشناسی شخصیت آشنا شوید که بسیاری از آنها می توانند شما را شگفت زده کنند.

شخصیت چیزی است که شما را به فردی منحصر به فرد تبدیل می کند. شخصیت شما می تواند تعیین کند که از چه شغلی لذت می برید یا در موقعیت های اجتماعی چگونه رفتار می کنید. در زیر تعدادی از جالب ترین حقایق در مورد روانشناسی شخصیت را خواهید دید.

حقایقی در مورد روانشناسی شخصیت

شخصیت چیزی است که همه ما با آن متولد می شویم، اما دقیقاً چه چیزی بر تیپ شخصیتی ما تأثیر می گذارد؟ آیا امکان تغییر شخصیت وجود دارد؟ چندین واقعیت روانشناختی در مورد شخصیت وجود دارد که باعث می شود شما از زاویه ای کاملا متفاوت به شخصیت خود نگاه کنید. در اینجا برخی از حقایق روانشناختی رایج در مورد شخصیت وجود دارد که ممکن است قبلاً به آنها فکر نکرده باشید.

واقعیت شماره 1: ترتیب تولد

آیا شما اولین یا آخرین فرزند خانواده هستید؟ مطالعات نشان می دهد که ترتیب تولد فرزندان در خانواده بر تیپ شخصیتی آنها تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، فرزندان اول خانواده معمولا مسئولیت پذیرتر و دارای قدرت رهبری بیشتری هستند، در حالی که شخصیت های بی دغدغه، غیرمسئولانه و رفتارهای تکانشی در بین فرزندان آخر بیشتر دیده می شود.

واقعیت شماره 2: سطح تستوسترون

جالب اینجاست که سطح تستوسترون در بدن شما می تواند بر تیپ شخصیتی تاثیر بگذارد. اگر سطح تستوسترون بالایی دارید، از دیدن ناراحتی دیگران لذت بیشتری خواهید برد. اگر این کار را انجام دهید، عمداً دیگران را عصبانی خواهید کرد تا بیشتر از خودتان لذت ببرید.

واقعیت شماره 3: آی سی

یکی از حقایق روانشناسی شخصیت این است که اگر IC پایین تری دارید، معمولاً رفتارهای جانبدارانه نشان می دهید. افراد با ضریب هوشی پایین تر نسبت به مسائل ملی، مذهبی و موارد دیگر تعصب دارند، در حالی که افراد با ضریب هوشی بالاتر به احتمال زیاد بازتر و پذیرا هستند.

واقعیت شماره 4: عزت نفس پایین

افراد با عزت نفس پایین اغلب دیگران را بیشتر تحقیر می کنند زیرا سعی می کنند با تحقیر دیگران عزت نفس خود را بالا ببرند و در نتیجه اعتماد به نفس خود را ایجاد کنند.

واقعیت شماره 5: کیفیت زندگی

شخصیت افراد حتی بر کیفیت زندگی آنها نیز تأثیر می گذارد. شخصیت‌های خوش‌بین معمولاً کیفیت زندگی بالاتری دارند، در حالی که شخصیت‌های بدبین و منفی معمولاً کیفیت زندگی پایین‌تری دارند.

واقعیت شماره 6: حرکات بدن

نحوه حرکت بدن شما می تواند با شخصیت نیز ارتباط داشته باشد. گفته می شود افرادی که الگوی حرکتی خاصی دارند معمولاً در مقایسه با سایر افرادی که حرکات بدنی مشابهی دارند رفتار مشابهی از خود نشان می دهند.

بیشتر بخوانید  غریب آبادی به اولیانوف: ایران هیچ محدودیتی را در تولید و صادرات نفت خود نمی‌پذیرد

واقعیت 7: شخصیت بوی خاصی دارد

یکی از جالب ترین حقایق در مورد روانشناسی شخصیت این است که شخص را فقط با «بو» می توان شناخت. افراد عصبی، برونگرا یا مسلط معمولا بوی واضحی دارند که دیگران می توانند آن را تشخیص دهند.

واقعیت شماره 8: عاشق شدن

احساس شیفتگی می تواند شخصیت شما را تغییر دهد. افراد عصبی اغلب هنگام عاشق شدن متوجه تغییراتی در شخصیت خود می شوند. به جای احساس اضطراب و بی ثباتی، عشق به آنها اجازه می دهد احساس امنیت و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

واقعیت شماره 9: حق در حاشیه بودن

افرادی که شخصیت آنها همیشه درست است اغلب زندگی ناامید کننده ای داشته اند. این نوع شخصیت معمولاً دیگران را به رفتارهای ناخوشایندی سوق می دهد و اغلب پرخاشگر است و دائماً دیگران را به خاطر بدبختی ها و بدبختی هایشان سرزنش می کند.

واقعیت شماره 10: تغییر شخصیت با افزایش سن

با بالا رفتن سن، شخصیت شما سه تغییر مهم را تجربه می کند. با این سه تغییر، فرد وظیفه شناس تر، خوشایندتر و کم خلق می شود. [بدخلقی و رفتارهای عصبی کمتر می‌شود]ایستگاه ها به طور کلی می توان گفت با افزایش سن آدم بهتری می شوید.

واقعیت شماره 11: اختلالات اضطرابی

یکی دیگر از واقعیت های روانشناسی شخصیت این است که اگر یکی از ویژگی های شخصیتی شما ترس از ناشناخته ها باشد، احتمال ابتلا به اختلالات اضطرابی بیشتر است. افرادی که زمان بیشتری را صرف نگرانی در مورد آنچه ممکن است رخ دهد، اغلب از اضطراب های اجتماعی مختلف، اختلالات هراس یا فوبیا رنج می برند.

واقعیت شماره 12: ویژگی های صورت

اکثر مردم قضاوت می کنند که دیگران چگونه به نظر می رسند یا چگونه به نظر می رسند. ویژگی های صورت شما می تواند نشان دهد که آیا به دنبال یک رابطه جدی هستید یا نه، و این می تواند شرکای بالقوه را جذب یا دفع کند.

واقعیت نه. 13: حقایق روانشناختی شخصیت: طعم غذا

چیزهایی که دوست دارید بخورید نیز می تواند شخصیت شما را به دیگران نشان دهد. افرادی که به غذاهای تلخ علاقه دارند معمولا شور و اشتیاق بیشتری نسبت به دیگران دارند و افرادی که غذاهای تلخ دوست ندارند معمولا شخصیت سازگارتر و دلپذیرتری دارند.

بیشتر بخوانید  کاهش شاخص بورس در معاملات پایان هفته

واقعیت شماره 14: کارهای بیشتری را همزمان انجام دهید

همه ما فکر می کنیم که دوست داریم چندین کار را همزمان انجام دهیم، اما این درست نیست. اگر فکر می کنید در انجام چندین کار به طور همزمان حرفه ای هستید، ممکن است از خواندن این واقعیت روانشناختی متعجب شوید. افرادی که معتقدند در بعضی چیزها خوب هستند، بیش از حد اعتماد به نفس دارند.

واقعیت شماره 15: رضایت

یکی دیگر از واقعیت های روانشناسی شخصیت این است که اگر شما جزو افراد کم حوصله و کم حوصله هستید و به راحتی دچار استرس و ناراحتی می شوید، پس ویژگی های لذت را در خود ایجاد نکرده اید. کودکانی که مهارت «بدون تأخیر در ارضای آنی» را دارند، معمولاً زندگی بسیار موفق تری دارند و موفقیت بهتری در مدرسه دارند.

واقعیت شماره 16: فانتزی

بعضی ها فکر می کنند ما خیال پردازی می کنیم، یعنی ذهنشان مدام در چیزهای مختلف سرگردان است، اما حقیقت این است که همه خیال پردازی می کنند. ذهن در طول روز حداقل 30 درصد مواقع سرگردان است. افرادی که بیشتر مستعد این بیماری هستند معمولا در حل مشکلات بهتر و خلاق تر هستند.

واقعیت شماره 17: تبلیغات

تبلیغاتی که در تلویزیون یا بیلبوردهای خیابانی می بینید می توانند بر شخصیت شما تأثیر بگذارند. به طور ناخودآگاه، تبلیغات بسیاری از محصولات می تواند بر روحیه، خود و رفتار شما تأثیر بگذارد و تمایل و احساس شما را نسبت به آنچه در زندگی نیاز دارید تغییر دهد.

واقعیت شماره 18: تکرار

جای تعجب نیست که آنچه بارها و بارها انجام می شود به مرور زمان تبدیل به یک عادت می شود. بنابراین، اگر می خواهید شخصیت خود را تغییر دهید، باید رفتار خود را مدام و هر روز تغییر دهید تا ارتباطات مغزی خود را با رفتاری که می خواهید تقویت کنید.

واقعیت شماره 19: اجزای شخصیت تغییر نمی کنند

یکی دیگر از واقعیت های روانشناسی شخصیت این است که هر چقدر هم که تلاش کنید، بخش های اساسی شخصیت تغییر نمی کند. برخی افراد تغییرات شخصیتی را با عادات، مشکلات سلامتی، مسئولیت ها و فرآیندهای مختلف زندگی اشتباه می گیرند. این چیزها می توانند تغییر کنند، اما اغلب شخصیت تغییر نمی کند.

واقعیت شماره 20: حقایق روانشناسی شخصیت: ویژگی های درونی یا بیرونی

یکی از جالب ترین حقایق روانشناختی در مورد شخصیت این است که اکثر مردم از واکنش خود به دیگران و خود آگاه نیستند. ما اغلب دیگران را به خاطر ویژگی های درونی شان و خودمان را به خاطر ویژگی های بیرونی خود سرزنش می کنیم. به عنوان مثال، وقتی راننده ای به طور ناگهانی در حین رانندگی تغییر مسیر می دهد و شما مجبور می شوید سرعت خود را کم کنید، به خودتان بگویید که آن شخص چقدر احمق است، زیرا این کار باعث مسدود شدن سایر رانندگان می شود. اما اگر خودتان این کار را انجام می دهید به این دلیل است که مجبور به انجام آن شده اید یا برای جلوگیری از برخورد با ماشین کناری خود این کار را انجام داده اید.

بیشتر بخوانید  شرط رایگان شدن قبض گاز و دریافت پاداش

واقعیت 21: شخصیت و بیماری

اگر شخصیت تهاجمی و خشن دارید، خطر ابتلا به بیماری قلبی افزایش می یابد. افراد مبتلا به اختلالات شخصیت روان رنجور نیز بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آرتروز، زخم معده، آسم، سردرد و بیماری قلبی هستند.

واقعیت شماره 22: انواع ویژگی های شخصیتی

یکی از حقایق روانشناسی شخصیت این است که ممکن است هزاران تیپ شخصیتی به نظر برسد، اما به طور کلی تنها پنج ویژگی شخصیتی اصلی وجود دارد که در افراد مختلف ظاهر می شود. این ویژگی ها شامل برون گرایی، خوشایند (یا دوست داشتن یا همدلی)، وظیفه شناسی (یا وظیفه شناسی)، روان رنجوری (که معمولاً شامل ویژگی های عصبی مانند اضطراب، ترس، نارضایتی، اضطراب) و گشودگی به تجربه (قابل قبول برای تجربه) است.

واقعیت 23: خصوصیات مرکزی و فرعی

بسیار نادر است که فردی یک ویژگی شخصیتی غالب داشته باشد. درعوض، اکثر افراد معمولاً دارای ویژگی های مرکزی و فرعی هستند و ترکیب آنها شخصیت افراد را شکل می دهد. صفات مرکزی به صفاتی اشاره دارد که هسته اصلی شخصیت فرد است، در حالی که صفات ثانویه به رفتار و اعمال او اشاره دارد.

واقعیت شماره 24: حیوانات خانگی و شخصیت

در حالی که بیشتر حیوانات خانگی شخصیت منحصر به فرد خود را دارند، می تواند نشان دهنده نوع شخصیت شما باشد. این بدان معنی است که اگر ترجیح می دهید سگ داشته باشید، به این معنی است که به احتمال زیاد شخصیتی برون گرا دارید و می خواهید دیگران را راضی کنید. افرادی که گربه را ترجیح می دهند نیز کنجکاوتر و درونگراتر هستند.

واقعیت شماره 25: اختلال شخصیت

ابتلا به یک یا دو اختلال شخصیت در افراد مانند اختلال وسواس اجباری و اختلال شخصیت مرزی غیر معمول نیست و چندین عامل مختلف نیز ممکن است در بروز این اختلالات نقش داشته باشند. ژنتیک، آلرژی ها، آسیب های دوران کودکی، آزار کلامی و نوع روابط با همسالان در ایجاد اختلالات شخصیت نقش دارند.

دیدگاهتان را بنویسید