از ویلای حاج رئیسا بوشهر چه می دانید؟



به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، بافت تاریخی 38 هکتاری بوشهر شامل حدود 1000 خانه است که یکی از منحصر به فردترین و زیباترین بافت های مسکونی ایران است. یکی از این خانه های زیبا در این بندر، ویلای حاج رئیس است که در منطقه شنبدی بوشهر قرار دارد. این بنا شامل نه حیاط و نه اتاق حیاط است که در یک، دو، سه طبقه و با اهدافی خاص ساخته شده اند. این مجموعه تاریخی در تاریخ 6 مرداد 1382 با شماره 9278 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

عمارت حاج رئیس در بوشهر، خیابان گمرک شامبدی، جنب مسجد همجوار، شماره 6 واقع شده است، این بنای زیبا و ارزشمند بر روی تپه ای کم ارتفاع و در فاصله 6 متری از دریا و داخل بندر واقع شده است. قلعه حج سر بنای بلند و عظیمی است که در این منطقه دیده می شود. این یادگار، حاج عبدالرسول طالبی; این بنا با نام مستعار رئیس التجار و معروف به حاج رئیس در دوره قیار ساخته شده است. این ویلا در گذشته دارای کاربری مسکونی و تجاری بوده است.حاج عبدالرسول طالبی ظهر روز عاشورا در بین مردم غذای نذری توزیع کرد. همچنین هر ساله در ماه مبارک رمضان بسته هایی شامل غذا و پول نقد را به نیازمندان تقدیم می کرد. این رسم تا چند سال پس از درگذشت حاج رئیسه ادامه داشت و سپس متوقف شد. آیین تعزیه خوانی در ویلای حاج رئیس بوشهر در سال 93 برگزار شد. در این مراسم که یکی از خوانندگان مطرح و مطرح استان به نام پولاد اسماعیلی نیز حضور داشت، خوانندگان کارناوال از سراسر استان به آواز خواندن پرداختند. شروخانی یکی از انواع موسیقی جنوب ایران به ویژه استان بوشهر است.

بیشتر بخوانید  لیلا اوتادی هم به جمع بلاگرهای اینستاگرام اضافه شد! + عکس

این ویلای تاریخی با توجه به وسعت، پیچیدگی و ارتباط تمامی حیاط ها با یکدیگر، یکی از بناهای منحصربفرد است که مدتی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری (کارفرما) و مشاور ارگ بم کرمان مورد استفاده قرار گرفته است. (مشاور پروژه) شرکت استوار سازه (پیمانکار پروژه) نیز جان گرفته و تمدید شده است. این ویلا معماری جالبی دارد. این خانه از 9 حیاط به هم پیوسته تشکیل شده است که متأسفانه به دلیل عدم توجه کافی، چهار حیاط از این حیاط تخریب شد. حیاط ها اهداف خود را دارند. از جمله اهداف این حیاط ها می توان به حیاط آشپزخانه، حیاط، حیاط حیوانات، اقامتگاه خدمه و … اشاره کرد. کف حیاط با کاشی های کوچک مربعی فرش شده که امروزه تنها قسمت کوچکی از آن باقی مانده است. صحن مرکزی که محل سکونت حاج رئیسه است از هر جهت به تمامی صحن ها متصل است. سقف اتاق ها و تراس از لوستر ساخته شده است. سقف کاذب نیز در اکثر اتاق ها استفاده می شود. در ساخت خانه از اقلام با ارزشی استفاده شده که متأسفانه در طول سالیان متمادی به سرقت رفته است. سنگ مرجان و گچ مصالح به کار رفته در ساخت این مجموعه است. این مجموعه به تدریج در حال ساخت است که در قسمت های مختلف آن تفاوت هایی در معماری و کیفیت ساخت برای متخصصان وجود دارد. مساحت بنای حاج رئیسی 4450 متر مربع است. فضاهای سرپوشیده آن در دو سطح حدود 5500 متر مربع است که دارای 5 حیاط مرکزی است و بناهای نسبتاً جدیدتر یکی از آنها در حیاط دیگر تخریب شده است. ویلا حاج رییس بوشهر نمونه ای استثنایی از معماری بوشهری و ساختمان سفید بوشهر است که دارای ظرافت معماری منحصربفردی است که دو دلیل دارد: اول اینکه این معماری رنگ هایی مشابه معماری جنوب خلیج فارس دارد. ثانیاً در محوطه سازی و ایجاد فضاهای تمیز همراه با شکستگی های نما و حجمی دارای ظرافت و پایداری خاصی است.

بیشتر بخوانید  تصویری بی سابقه و جدید از عروسی نوید محمدزاده

دیدن ساختمان بلند و زیبای ویلا حاج رئیس خالی از لطف نیست و می توانید از این ویلای جذاب دیدن کنید. حیاط های ویلا از هر چیزی زیباتر و تمیزتر است. ابتدای بلوار دهقان ویلا کازرونی است که می توانید آن را هم ببینید که بسیار نزدیک است و مسیری مناسب و روشن دارد.

دیدگاهتان را بنویسید