به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، کاخ شیروان شاهان یا شروان شاهان توسط شروان شاهان در قرن پانزدهم میلادی ساخته شد و یکی از آثار ثبت شده میراث فرهنگی یونسکو است. «یکی از مرواریدهای معماری آذربایجان.
کاخ شیروان شاهان در اچمیادزین باکو قرار دارد که از قسمت های مختلفی از جمله ساختمان اصلی، کاخ دیوان، بقعه مسجد شاه با مناره، آرامگاه سید یحیی باکویی، دروازه شرقی، دروازه مراد، آب انبار و حمام تشکیل شده است.
کاخ شیروان شاه بر روی سکه های 10000 مناتی آذربایجان از سال 1994 تا 2006 به تصویر کشیده شده است و از سال 2006 بر روی سکه های 10 مناتی آذربایجان حک شده است.
تاریخ:
در قرن پانزدهم میلادی، در زمان ابراهیم اول، سلسله شروان پایتخت شاهان شروان را بر اثر زلزله ای ویرانگر از شامکی به باکو منتقل کردند. او خود را وقف ساختن کاخ کرد.
برخی معتقدند این بنا بنای یادبودی بوده است که در کنار عبادتگاه مقدس و مقبره سید یحیی باکو که از شیخ و صوفی خلوتیه بوده، ساخته شده است.
پادشاهان شروان از دوستداران و پیروان تصوف بودند و شروان شاه خلیل الله اول و خانواده اش در همان قصر به خاک سپرده شدند.
نظریه دیگر این است که این بنا به عنوان کاخ دولتمردان مورد استفاده قرار می گرفته است، اما متأسفانه هر دو نظریه از اعتبار و شواهد کافی برخوردار نیستند و محققین در آن اتفاق نظر ندارند.
تا همین اواخر مشخص بود که چاه این کاخ خواص درمانی دارد.
پس از فتح باکو توسط امپراتوری صفوی در سال 1501، نظام صوفیانه سرنگون شد. در طول قرن ها این کاخ متروک و به تدریج ویران شد و به کاخ قوطی های باکو معروف شد.این نام را اولین بار مورخ روسی بارتولد نوشته است.