گفتگو با دکتر ابوطالب صارمی، رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم
دکتر صارمی می گوید: اکنون سن ازدواج در کشور به بالای 35 سال رسیده و با توجه به تصمیم فرزندآوری به حدود 40 سال رسیده است.
وی ادامه داد: در این سن ذخیره تخمدان از نظر کمی و کیفی کاهش می یابد. حتی در مورد بارداری نیز احتمال سقط جنین به خصوص مکرر در این زنان بیشتر است. استفاده از این روش جدید برای دختران جوان توصیه می شود. “
به گفته صارمی، در این روش با استفاده از لاپاراسکوپی قسمتی از بافت تخمدان به قطر حدود یک سانتی متر و یک میلی متر به برگ جدا می شود و سپس بافت منجمد می شود.
وی افزود: اگر خانمی که بافت تخمدانش فریز شده است بخواهد در سال های آینده (بالای 40 سال) به طور طبیعی باردار شود، می تواند بعد از انجماد بافت به تخمدان پیوند بزند. اگر بخواهد از طریق IVF باردار شود. می تواند بدون نیاز به پیوند تخمدان، لایه ای از بافت تخمدان را در زیر پوست دست یا پا کاشت تا بتواند در شرایط آزمایشگاهی صاحب فرزند شود.
«این یک روش انقلابی در علم پزشکی است. پیوند تخمدان پتانسیل باروری زنان را با تأمین هورمون های خود حفظ می کند که زنان را سالم نگه می دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم با تاکید بر سلامت زنان یائسه و عوارضی مانند عصبی بودن و بدخلقی، گرگرفتگی، پیری زودرس و … که زنان یائسه را درگیر می کند، گفت: در سال های اخیر بحث هورمون درمانی مطرح شده است. مطرح شده است.” او موافقان و مخالفان بسیاری است.
صارمی افزود: با کاشت لایه ای از بافت تخمدان به دست آمده از زنان در دوره باروری می توان شرایطی را فراهم کرد تا زنان در دوران یائسگی از هورمون های طبیعی بدن خود استفاده کنند و دچار عوارض یائسگی نشوند.
وی گفت: این روش برای زنان در سنین باروری که به سرطان مبتلا می شوند و شیمی درمانی آنها باعث آسیب به تخمک آنها می شود نیز استفاده می شود و به زنان جوان مبتلا به سرطان این امکان را می دهد که قبل از شروع شیمی درمانی این کار را انجام دهند. انجماد بافت تخمدان می تواند پس از بهبودی کامل در سال های بعد صاحب فرزند شود.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم تصریح کرد: به همین دلیل در سال های اخیر تحقیقات زیادی در زمینه بیوپسی تخمدان یا نگهداری و انجماد تخمدان در دنیا انجام شده است.
افزایش شانس بارداری در سنین بالا با انجماد بافت تخمدان
وی افزود: علیرغم اجرای تحقیقات کاربردی توسط محققان خارجی، مرکز تحقیقات سلولی صارم از نظر اخلاقی خود را موظف به اجرای این طرح ابتدا به صورت آزمایشگاهی دانست که خوشبختانه پس از موفقیت و اجرای دو مطالعه چند نمونه. داوطلبان، اما خوشبختانه همه نتایج مثبت بود.
صارمی درباره هزینه های این روش یادآور شد: هزینه های جراحی لاپاراسکوپی، انجماد بافت تخمدان و نگهداری آن طبق تعرفه های وزارت بهداشت، بیمار تحت درمان قرار می گیرد و در حال حاضر در حال رایزنی با بیمه گذاران به ویژه بیمه های تکمیلی است که در اینجا هستیم تا کاهش هزینه های پرداختی با این روش.