سیامک مرح صادق نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با گزارشگر پارلمانی خبرگزاری طبنا وی در خصوص عدم کنترل برخی از محصولات غذایی مضر و زیر پا گذاشتن سیاست وزارت بهداشت در این زمینه، گفت: قطعا بحث نظارت بر سلامت کشور یکی از موضوعات اساسی است که متاسفانه یک موضوع کلی است. در کشور مجریه.»
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از موازی کاری در حوزه نظارت بر تغذیه افزود: بخشی از نظارت ها در صلاحیت وزارت کشاورزی، بخشی در صلاحیت سازمان استاندارد و برخی نظارت ها در صلاحیت سازمان استاندارد است. صلاحیت غذا.” لازم است تمامی نظارت ها زیر نظر وزارت بهداشت باشد، زیرا وجود موازی کاری در این حوزه می تواند مانع از مسئولیت ها و ایجاد مشکل شود.
مره صادق با بیان اینکه نظارت کلی بر تغذیه، نظارت بر لوازم آرایشی و بهداشتی و نظارت بر داروهای مکمل از وظایف وزارت بهداشت است، تصریح کرد: نظر وزارت بهداشت خواهد بود.
وی با طرح این سوال که چه ارگان و سازمانی می تواند بهتر از وزارت بهداشت در حوزه نظارت بر مواد غذایی باشد که بتواند نگاه جامعی به سلامت یا ناسالم بودن محصولات داشته باشد، گفت: سازمان ها و ادارات اجازه ندهند دیگران از عهده آن برآیند. اینکه مثلاً در مورد سالم بودن یا نبودن لبنیات و وجود روغن پالم در آنها به هر دلیلی اظهار نظر کند، زیرا یک مداخله کاملا غیرحرفه ای است.
از موازی کاری تا نظارت بر مواد غذایی تا ادعای وجود کله پاچه مرغ در سوسیس و کالباس
وی افزود: اگر به بحث های غیرمنطقی خود در مورد غذا و کیفیت آن ادامه دهیم، نباید از باز بودن کافه و استفاده از قلیان در آن انتقاد کرد، زیرا گفتن این جمله نامفهوم است زیرا قهوه خانه چی با دست کشیدن از فعالیت بیکار می شود. در کافه زندگی می کند
اگر گشایش شغل بهانه ای برای به خطر انداختن سلامت مردم است چه بهتر که آن چند شغل را از جامعه حذف کنیم چرا که این موضوع عواقب جبران ناپذیری دارد.
** وزارت بهداشت ادعای کله پاچه مرغ در سوسیس و کالباس را بررسی کند
مره صادق در ادامه به آمارهای مربوطه در زمینه مصرف و استعمال قلیان در کشور پرداخت و گفت: به صراحت می گویم که مرگ و میر ناشی از مصرف قلیان و استعمال دخانیات بسیار کمتر از مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در کشور است. زیرا مرگ های ناشی از مواد مخدر، مرگ و میرهای نمایشی است و مرگ های ناشی از مصرف دخانیات، مرگ های خاموش نیستند و جنبه سینمایی چندانی ندارند و کمتر به آن توجه می شود.
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص مرگ و میر در زمینه فست فود، سوسیس و کالباس و پنیرهای غیراستاندارد، گفت: استفاده از فست فود می تواند به دور از شرایط استفاده باشد، پر، شکم مرغ و پوست مرغ چرب به که وزارت بهداشت باید حساسیت بیشتری داشته باشد.
** افزایش تعداد سرطان های با اثرات مضر رژیم غذایی پرخطر
وی با اشاره به انتشار روزافزون اما ناامیدکننده بیماری های قلبی و عروقی و افزایش سرطان سینه، غذای طبیعی، گفت: برخی از این موارد و آمارهای تلخ به تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی افراد برمی گردد، تغییراتی که در آن در حال افزایش هستیم.
** آیا افزایش تعداد فست فودها تعجب آور است؟
مره صادق درباره رشد مراکز غذایی و رستوران هایی که از فست فود استفاده می کنند، گفت: هنوز دلیل وجود این همه فست فود در خیابانی مانند یوسف آباد که شعبه جدید فست فود در حال افتتاح است را نمی دانم. . هر هفته یا هر ماه. «ما غذا هستیم.
** واردات شکر افزایش یافته است
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به برنامه پنجم توسعه در زمینه کاهش واردات شکر اشاره کرد و گفت: متاسفانه واردات شکر بیش از گذشته افزایش یافته است که جای سوال دارد.
وی افزود: طبق برنامه پنجم توسعه قرار بود شرکت های نوشابه سازی میزان شکر مصرفی در نوشابه ها را کاهش دهند اما در حال حاضر اتفاقی در این زمینه نیفتاده و جای سوال دارد.
** دست وزارت بهداشت را می بندند / وزارت بهداشت متولی استاندارد تغذیه خواهد بود
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه وزارت بهداشت نباید در رابطه با اجرای نظارت بر تغذیه و سیاست های همراه آن دستبند بسته شود، ادامه داد: ما همواره از وزارت بهداشت و وزیر بهداشت در برخورد با این موضوع شجاعت و شجاعت می خواهیم. غذای مضر.” «ما دیدیم که باید گفت این وزارتخانه هر از گاهی دستش را بسته است و نمی گذارد سیاست خود را دنبال کند.
وی با اشاره به اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر وجود روغن پالم در لبنیات و مخالفت برخی در این زمینه، گفت: اظهار نظر برخی که متخصص نیستند و می خواهند نظر خود را در مورد سلامت جامعه اعمال کنند در تعجب آور است. مسیر. به عنوان مثال، جالب است که وزارتخانه هنوز در مورد رب مرغ تصمیمی نگرفته است و برخی اظهار نظر کرده اند که این یکی از مسائلی است که باید ریشه ای حل شود..
وی در ادامه با انتقاد از سازمان استاندارد و عدم مسئولیت این سازمان در خصوص عدم کیفیت کنترل مواد غذایی خاطرنشان کرد: معتقدم وزارت بهداشت باید متولی استانداردهای غذایی در کشور باشد که رعایت نمی شود.
** سیاست غلط رسانه ملی در مورد تبلیغ غذاهای مضر برای کودکان
مره صادق در ادامه با اشاره به تهیه و تولید غذاهای شور برای کودکان پنج تا شش سال گفت: علاوه بر تهیه و تولید غذاهای شور و مضر برای کودکان، جالب اینجاست که صدا و سیما برای کودکان و نوجوانان است. برای غذا مضر است، زیرا هیچ راهی برای خوردن غذاهایی مانند چیس که دارای ارزش غذایی پر از نشاسته، نمک و روغن است و می تواند کودکان قربانی داشته باشد، وجود ندارد.
** مدارس به بخشنامه های وزارت آموزش و پرورش در خصوص کیفیت غذا در بوفه ها توجهی ندارند
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به وجود بخشنامه هایی در وزارت آموزش و پرورش در خصوص بوفه مدارس و ایمنی مواد غذایی مصرفی در آن ادامه داد: با وجود صدور این بخشنامه ها همچنان شاهد اتفاقات ناخوشایندی در مدارس هستیم.