بستنی زغالی یکی از عجیب ترین غذاهای دنیاست که اخیرا توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است و رنگ آن به دلیل دوده این گیاه است. این ماده از گیاهان سوخته ای به دست می آید که کربن فعال یا کربن فعال تولید می کنند. از این ماده در تهیه لوازم آرایشی مانند ماسک سیاه (ماسک زغال) نیز استفاده زیادی می شود. اما سوال اینجاست که چگونه بستنی زغالی درست کنیم و مصرف این بستنی چه فواید و عوارضی دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوالات تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
نظر متخصصان تغذیه در مورد بستنی زغالی
متخصصان تغذیه در جدیدترین تحقیقات خود دریافته اند که مصرف بستنی زغالی تهیه شده از زغال که این روزها در دنیای مدرن محبوبیت زیادی پیدا کرده است، می تواند باعث جذب داروها در معده و خنثی شدن خواص آنها شود.
زغال سنگ بیشتر برای ضدعفونی میوه ها و سبزیجات استفاده می شود و در سال های گذشته برای ضدعفونی محیط بیمارستان و بیماران استفاده می شد.
زغال چوب توانایی دفع سموم معده و دستگاه گوارش را دارد، نوعی جاذب است و اکثر مواد شیمیایی را جذب و حل می کند، بنابراین خوردن آن با بستنی می تواند از اثرات داروهای شیمیایی به ویژه داروهای جلوگیری از اختلال و تخریب بارداری باشد. .
بستنی زغالی نسل جدیدی از بستنی است که از عطر زغال استفاده می کند و بستنی طعم خاصی دارد.
این بستنی امروزه در دنیا بسیار محبوب است و در بسیاری از بستنی فروشی ها به فروش می رسد، اما زغال موجود در آن به عنوان سم زدایی، تمام مواد شیمیایی موجود در معده و دستگاه گوارش را جذب و از بین می برد، بنابراین افراد مبتلا نباید از بیماری های مزمن با این بستنی
خطر مصرف بستنی زغالی در دوران بارداری
این بستنی باعث بی اثر شدن داروهای ضد بارداری هورمونی نیز می شود و در صورت استفاده چند بار در ماه از این بستنی امکان بارداری با استفاده منظم از قرص های ضد بارداری برای خانم ها وجود دارد.
کارشناسان می گویند این جنبه از بستنی زغالی باید در سراسر جهان گزارش شود و اگر بیماری دارید و در حال حاضر بچه دار نمی شوید باید از روش های دیگر پیشگیری استفاده کنید.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران تصریح می کند: بستنی های ذغالی که در برخی از بستنی فروشی ها به فروش می رسد برای سلامتی انسان مضر نیستند، زیرا این زغال ها از چوب مرغوب و استاندارد ساخته شده و باید ضدعفونی شوند و مضر هستند.
به گفته وی در مورد مضر بودن این نوع بستنی تحقیقی صورت نگرفته است و می توان گفت در آینده مضر بودن زغال در بستنی مشخص خواهد شد اما احتمالا مشکلی ایجاد نخواهد کرد زیرا ذغال خنثی است. در مورد سلامت این بستنی ها پاسخ قطعی بدهید.
این کارشناس خاطرنشان کرد: البته اگر چوب استفاده شده در این زمینه چوب مناسبی نباشد و علاوه بر این، چوب رنگ شده و حاوی مواد شیمیایی باشد، می توان گفت که این بستنی ها مضرات زیادی از جمله سرطان دارند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران مصرف تمام بستنی ها را ممنوع اعلام کرد و افزود: بستنی پر چربی و قند است و مصرف هر نوع بستنی برای مردم توصیه نمی شود زیرا گوجی و به عبارتی آن ضرر بیشتر از منافع است.»
اما اگر می خواهید یک بستنی خاص در خانه درست کنید، این راهنما را در اختیار شما قرار می دهیم.
مواد تشکیل دهنده بستنی زغالی
- خامه 400 میلی لیتر
- کربن فعال 2 قاشق غذاخوری
- 4 عدد تخم مرغ
- 140 گرم شکر
- عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه بستنی زغالی
خامه فرم گرفته و کربن فعال را با همزن برقی خوب بزنید. در ظرفی جداگانه تخم مرغ ها را هم زده و شکر و وانیل را اضافه کنید. با همزن برقی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
در مرحله سوم مخلوط تخم مرغ و شکر و وانیل را با مخلوط خامه فرم گرفته و کربن فعال فاز اول در چند مرحله با همزن برقی مخلوط کنید.
مخلوط فاز چهارم را در ظرف دربسته بریزید و به مدت 8 ساعت در یخچال بگذارید. بعد از 8 ساعت بستنی شما آماده است.