طرز تهیه ماکارونی خانگی که کپک نمی زند
ترفندهایی برای جلوگیری از تشکیل خمیر: برای تهیه رب در منزل کافی است گوجه فرنگی ها را بعد از شستن چرخ کرده و از صافی رد کنید تا تخم مرغ های گوجه … از گوشت گوجه جدا شود.
سپس روی گاز بگذارید تا بجوشد. وقتی آب گوجه فرنگی کاملا گرفته شد و جوشید، ماکارونی آماده است، می توانید کمی نمک به ماکارونی اضافه کنید یا می توانید نمک بزنید. سطوح کم نمک از کپک زدن جلوگیری می کند. اگر نمک زیادی اضافه کنید، دیگر نمی توانید به غذا نمک بزنید.
از قاشق تمیز استفاده کنید هر زمان که به خمیر نیاز داشتید، از یک قاشق تمیز و خشک استفاده کنید. یک قاشق خیس یا چرب و استفاده شده، خمیری برای کپک ایجاد می کند.
بعد از باز شدن خیرباید در ظرف دربسته که باید شیشه ای باشد در یخچال با دمای کم نگهداری کنیم.
اگر دمای یخچال بالاتر از 3 یا 4 درجه اگر مدت زیادی در یخچال باز بماند و هوای آن گرم باشد احتمال کپک زدن زیاد می شود.
قرار دادن میوه و سبزیجات یا پلاستیک آلوده در یخچال برای خرید میوه و پرکردن بیش از ظرفیت یخچال نیز می تواند باعث خراب شدن و کپک زدن مواد داخل یخچال شود.
فراموش نکنید که ابتدا قوطی را چند ساعت بدون درب در یخچال قرار دهید تا دمای رب با یخچال مطابقت داشته باشد و سپس رب را در قوطی قرار دهید زیرا در ابتدا دمای رب بیشتر از دمای آن است. در یخچال که باعث تبخیر رب می شود و کپک می زند.
پس از باز کردن رب باید آن را در ظرف دربسته که باید شیشه ای باشد در یخچال با دمای کم نگهداری کنیم.
برای جلوگیری از کپک زدن از روغن استفاده کنید
اگر با وجود این نگهداری، رب شما هنوز کپک زده است، قسمت کپک زده را با قاشق بردارید و کمی روغن روی سطح رب بمالید. این امر باعث توقف تامین اکسیژن و جلوگیری از ظهور کپک می شود. هنگام استفاده از رب، به آرامی لایه روغن را بردارید و با قاشق خشک قسمتی از رب را از قسمت بدون روغن جدا کنید. از ابتدای باز کردن قوطی می توانید این کار را انجام دهید.
از فریزر استفاده کنید
یکی دیگر از راه های سالم نگه داشتن رب و طولانی تر نگه داشتن آن در فریزر است. می توانید شیشه های کوچک شیشه ای درست کنید و رب گوجه فرنگی را در آنها بریزید و در فریزر بگذارید و هر زمان که به رب نیاز داشتید از یکی از آنها استفاده کنید. یا رب را در چند کاسه بزرگتر بریزید و هر هفته یکی از آن ها را خارج کنید و برای استفاده هفتگی در یخچال قرار دهید.
باید بخوانید:
از کیسه فریزر استفاده کنید
راه دیگر استفاده از کیسه فریزر است. کمی خمیر را در یک کیسه تمیز بریزید و آن را خوب صاف کنید. مقدار رب در کیسه باید به اندازه ای باشد که پس از انجماد به راحتی شکسته شود. بسته ها را به آرامی روی سطح صافی در فریزر قرار دهید و هر زمان که به رب نیاز داشتید، آن را با دست کمی شکسته و استفاده کنید.
آیا کپک با جوشیدن از بین می رود؟
آشپزی به هیچ وجه راه خوبی برای از بین بردن کپک نیست. تنها راه جلوگیری از کپک زدن و کپک زدن آبکی این است که قبل از کپک زدن آن را انجام دهید.