دکتر زهرا عبداللهی در نشست خبری حوزه ملی کاهش مصرف نمک، هدف حوضه ملی کاهش مصرف نمک را اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای تغییر الگوی مصرف مواد غذایی و سبد غذایی دانست و گفت: این امر انجام خواهد شد. اجرا شد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به لزوم عادت کودکان به خوردن غذای کم نمک اشاره کرد و افزود: شما به دنبال غذای شور هستید.
به گفته دکتر عبدالله، مصرف پیتزاهای سوسیس و کالباس و پنیر و زیتون که فقط نمک دارند نوعی مصرف پنهان نمک است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه افراد 15 تا 64 ساله در کشور مبتلا به فشار خون هستند، گفت: از هر 10 شهروند 45 تا 65 ساله، 3 نفر مبتلا به فشار خون هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه گفت: مصرف نمک یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان است.
دکتر عبداللهی همچنین از بازنگری دستورالعمل تغذیه سالم در مدارس خبر داد و گفت: بر اساس این دستورالعمل، غذاهایی که نمک، شکر و چربی کمی دارند در بوفه مدارس توزیع شود.
وی همچنین از بازنگری استانداردهای میزان نمک و شکر در نان، پنیر، رب و سس گوجه فرنگی خبر داد و گفت: این آیین نامه در مرحله ابلاغ است و هنوز اجرایی نشده است و بر اساس این آیین نامه مجاز است. مقدار نمک این غذا باید کاهش یابد.
نمک دریایی مجوز بهداشتی ندارد
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه به عدم تبلیغ غذاهای شور، شیرین و چرب اشاره کرد و گفت: در مفهوم بین المللی مصوبه ای برای ممنوعیت تبلیغ غذاهای شور، شیرین و چرب تهیه شده است. “
دکتر عبداللهی در پایان بر عدم استفاده از نمک دریا به دلیل ید ناکافی و وجود سرب و کادمیوم در این نمک تاکید کرد و گفت: متاسفانه این نوع نمک در رسانه ها تبلیغ و در برنامه های آشپزی استفاده می شود. و این در حالی است که این یکی مجوز بهداشت ندارد.
منبع: وبدا