آیا می دانید قاعدگی چیست؟


حکم حیض چیست؟ برای شما مشتریان عزیز و ارجمند مجله دلگر با ما همراه باشید مجله دلگر.

حکم حیض چیست؟

حکم قاعدگی چیست؟

قاعدگی یکی از مراحل بلوغ در دختران است. قاعدگی، مانند بسیاری دیگر از نشانه های بلوغ، می تواند برای دختران گیج کننده باشد. برخی از دختران ممکن است از قاعدگی بترسند یا نگران باشند.

بسیاری از دختران و پسران درک کاملی از سیستم تولید مثل زنان و نحوه عملکرد آن در طول زمان دارند. قاعدگی زنانآنها (حیض) ندارند و این سؤال حیض را برایشان مرموز می کند.

«از ابتدای دوره تا آغاز قاعدگی زنان مورد بعدی سیکل قاعدگی است.

این دوره معمولاً 28 روز است، اما به هر حال نباید خانم ها را نگران کرد زیرا این تعداد برای همه خانم ها ثابت نیست. اینها بخشی از سخنان دکتر افتخار، متخصص زنان و زایمان و از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که به بررسی علل این اختلال پرداخته است. قاعدگی زنان او باز کرد

حکم قاعدگی چیست؟

بیشتر دخترانی که به تازگی قاعدگی را شروع کرده اند به دلیل نامنظمی در قاعدگی به طور مرتب به پزشک مراجعه می کنند. دلیل ش چیه؟
برای شروع قاعدگی در یک دختر جوان، ابتدا تکانه هایی از مغز به غده هیپوفیز فرستاده می شود تا هورمونی به نام افیوژن و زخم ترشح شود. این هورمون ها به تخمدان ها می رسند و باعث رشد فولیکول می شوند.

فولیکول ها در نهایت تخمک را آزاد می کنند و یک چرخه تشکیل می دهند، اما در زنان جوان این چرخه به خوبی کار نمی کند، به همین دلیل است که زنان جوان معمولا در 4 سال اول قاعدگی. بی نظمی قاعدگی که با گذشت زمان و با افزایش سن از بین می روند

بیشتر بخوانید  تفاوت بخور گرم و بخور سرد چیست؟

پس این دلیلی برای نگرانی ندارد. البته لازم به ذکر است که برخی از زنان جوان ممکن است خونریزی بیش از حد داشته باشند که ممکن است نشانه ای از اختلالات انعقادی باشد. این بیماری اغلب با اولین خونریزی زن آشکار می شود.

حکم قاعدگی چیست؟

علت قاعدگی زودرس چیست؟
اگر فواصل بین این دو قاعدگی زنان در اصطلاح علمی کمتر از 24 روز را پلی منوره (تعداد سیکل های زیاد در طول سال) و اگر بیشتر از 37 روز باشد به آن الیگومنوره (کاهش سیکل ها در طول سال) می گویند. شایع ترین علت پلی منوره یا الیگومنوره اختلالات تخمک گذاری است. پلی منوره در زنانی که به یائسگی نزدیک می شوند، شایع تر است.

الیگومنوره همچنین در افرادی که ترشح پرولاکتین مختل شده (هورمون پرولاکتین در دوران شیردهی ترشح می شود) و مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر دیده می شود. اینها فیزیولوژیکی هستند، اما عوامل دیگری نیز وجود دارد بی نظمی قاعدگی کسانی هستند که می توانند قاعدگی زنان خارج از نظم.

کاهش وزن حاد، ورزش حرفه ای، چاقی، اضطراب و استرس و دیابت می تواند باعث ایجاد اولیگومنوره و گاهی اوقات پلی منوره شود.

حکم حیض چیست؟

البته در ابتدا فواصل قاعدگی می تواند کوتاه باشد اما بعد فواصل قاعدگی بسیار نامنظم، طولانی و خونریزی زیاد می شود. البته مهم ترین علت تاخیر در خانم متاهل و در سنین باروری بارداری است. بنابراین همیشه اولین قدم برای خانم هایی است که دیر می کنند قاعدگی زنان برای تشخیص بارداری به پزشک مراجعه می کنند تا آزمایش خون بگیرند.

حکم حیض چیست؟

عوارض گاه به گاه بی نظمی قاعدگی چیست؟
این افراد باید تحت نظر پزشک باشند زیرا این امر ادامه دارد بی نظمی قاعدگی خطر ابتلا به سرطان آندومتر (لایه رحم) را افزایش می دهد. اغلب زمانی که تخمک گذاری وجود ندارد، تخمک گذاری وجود ندارد،

بیشتر بخوانید  با 10 بیماری نادر و عجیب در جهان آشنا شوید

پوشش داخلی رحم به طور غیر طبیعی رشد می کند و فاقد پروژسترون است، هورمونی که از آندومتر محافظت می کند و از رشد غیر طبیعی آن جلوگیری می کند. رشد غیرطبیعی آندومتر باعث ایجاد اختلالی به نام “هیپرپلازی” در رحم می شود که در صورت ادامه مزمن می تواند به سرطان تبدیل شود.

حکم قاعدگی چیست؟

درمان این عارضه چیست؟
مشکل اصلی را باید برای درمان پیدا کرد، مثلاً اگر بیمار سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد، باید درمان شود، دارو مصرف کند و وزن کم کند (کمی در بدن هورمون های جنسی نیز ترشح می کند).

از آنجا که اغلب با کاهش وزن مشاهده می شود، شدت بیماری به طور قابل توجهی کاهش می یابد. علت افزایش پرولاکتین باید شناسایی شود و دیابت کنترل شود. بی نظمی ها را می توان با تزریق یا تزریق پروژسترون اصلاح کرد، زمانی که ثابت شود که فرد دارای پروژسترون پایین در خون است.

اختلالات قاعدگی در زنان راه حلی وجود دارد و خانم ها نباید دیر به دکتر مراجعه کنند. خانم های یائسه گاهی فکر می کنند که خونریزی شدید طبیعی است و متاسفانه وقتی می آیند به دلیل خونریزی هموگلوبین خون به شدت افت می کند.

حکم حیض چیست؟

آیا این زنان بیشتر در معرض ناباروری هستند؟
وقتی خانمی به ما مراجعه می کند و قصد بارداری دارد، اولین سوال ما در مورد منظم بودن قاعدگی است. اگر پاسخ مثبت است، تقریباً می توانیم مطمئن باشیم که او باردار خواهد شد زیرا اختلالات قاعدگی آنها به احتمال زیاد با اختلالات تخمک گذاری که باروری را مختل می کند مرتبط هستند.

بیشتر بخوانید  علل خشکی چشم

حکم حیض چیست؟

خطر مصرف خودسرانه قرص های ضد بارداری
قاعدگی یک پدیده فیزیولوژیکی است و نباید با مصرف قرص های هورمونی متوقف شود. گاهی بیماران مخصوصاً در سفر حج برای به تعویق انداختن خونریزی ماهانه در سفر به پزشک مراجعه می کنند و حتی خودشان شروع به مصرف قرص های ضد بارداری می کنند.

زنانی که به عربستان سعودی سفر می‌کنند اغلب مسن‌تر هستند و هوای گرم، پیاده‌روی زیاد، کمبود مایعات و تعریق می‌تواند خون را غلیظ‌تر کند.

از طرفی قرص های ضد بارداری خطر لخته شدن خون را افزایش می دهند و همه این عوامل دست به دست هم می دهند و باعث ایجاد لخته خون در اندام تحتانی یا مغز می شوند، بنابراین پیشگیری از خونریزی با دارو برای هیچ خانمی توصیه نمی شود.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید