برای شما کاربران عزیز مجله دلگر، بدترین آسیب ناشی از سیگار را به ظاهر شما وارد کرده ایم، مجله دلگر را دنبال کنید.
بدترین آسیب به نظر می رسد سیگار کشیدن
به آمار نگاه کنید اثرات مضر سیگار بر سلامت بدنانسان را می ترساند. سیگار کشیدن هر ساله بیش از کل مرگ و میر ناشی از ایدز، الکل، مواد مخدر، حوادث رانندگی، قتل، خودکشی و آتش سوزی باعث مرگ می شود.
سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، بیماری های ریوی را افزایش می دهد و خطر ابتلا به سرطان ریه، گلو، معده، مثانه و بسیاری از سرطان های دیگر را افزایش می دهد.
سیگار کشیدن به عنوان سیگار علاوه بر تخریب فیزیکی، ظاهر افراد و پیری زودرس پوست و ظاهر آنها را نیز از بین می برد!
دکتر نوذر نخعی در خصوص مصرف دخانیات و سلامت پوست اظهار داشت: کاهش کیفیت و کمیت زندگی در سیگاری ها با بررسی بیماری های پوستی می توان آن را به بهترین نحو درک کرد، زیرا سیگار کشیدن علاوه بر اثرات خطرناک بر روی اندامهای داخلی مانند قلب و ریه، تاثیر آن بر روی پوست منجر به پیری زودرس پوست میشود که کیفیت زندگی را کاهش میدهد و این عوارض میتواند هشدار جدیتر و تهدیدکنندهتر زندگی باشد. خطرات
او به آن اشاره کرد تاثیر سیگار بر روی پوست وی افزود: دو راه وجود دارد: سیگار کشیدن و سیگار کشیدن باعث پخش شدن مواد شیمیایی مضر در محیط، خشکی سطح پوست، خارش و در نهایت اثر مخرب روی پوست می شود.
کاهش جریان خون به بافت ها از طریق سیگار کشیدن
نخعی ادامه داد: همچنین سیگار با تنگ کردن رگهای خونی، جریان خون به بافتها از جمله پوست را کاهش میدهد و باعث کمبود اکسیژن و مواد مغذی ضروری برای پوست میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بر اساس یافته های موجود، سیگار ذخیره ویتامین A را در بدن کاهش می دهد، این ویتامین در محافظت از پوست در برابر اثرات مضر سیگار نقش دارد.
وی افزود: به علاوه در طول سیگار کشیدن انقباض دهان منجر به ایجاد چین و چروک در اطراف دهان و اطراف چشم می شود.
نخاع با بیان تاثیر سیگار کشیدن وی در خصوص تحقیقات پوست، مو و ناخن گفت: تحقیقات نشان داده است که سیگار باعث ایجاد چین و چروک روی پوست، نازک شدن پوست و رگ های قابل مشاهده، کاهش چربی زیر پوست و در نهایت التهاب گونه ها و کره چشم می شود.
وی در ادامه یادآور شد: ریزش مو بر اساس الگوی مردانه، نازک شدن صفحه ناخن، سفیدی مو و نشستن زودهنگام موها، تغییر رنگ پوست و ایجاد لک روی پوست، ریزش عضلات و افتادگی پوست، جوش های سرسیاه معروف به ته سیگار یا زخم های غیر التهابی از دیگری اثرات مخرب سیگار روی پوست.
معاون بهداشتی دانشگاه کرمان گفت: همچنین کاهش خاصیت ارتجاعی و خشکی پوست، عدم توانایی در تعریق موثر، جلوگیری از سرد شدن پوست و افزایش خطر ابتلا به بیماری پوستی به نام بیماری صدف یا پسوریازیس برای سیگاری ها وجود دارد.
تاثیر اجزای سمی سیگار بر سیستم ایمنی بدن
نخعی در خصوص پسوریازیس خاطرنشان کرد: این بیماری با سیستم ایمنی مرتبط است که باعث ایجاد پوسته های نقره ای ضخیم در آرنج و زانو می شود که در صورت برداشتن آن باعث خونریزی در زیر می شود، البته این بیماری انواع مختلفی دارد.
محل قرارگیری پوسته ها بسته به گونه متفاوت است، اما در سیگاری ها این بیماری به دلیل تأثیر اجزای سمی سیگار بر سیستم ایمنی شدیدتر است، بنابراین خطر ابتلا به بیماری های پوستی مرتبط با سیستم ایمنی دو یا سه برابر می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین سرطان پوست غیر ملانوما نیز یکی از سرطان های ناشی از مصرف دخانیات است. معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سیگار یک عامل خطر مهم برای ایجاد بیماریهای خودایمنی و عروقی به نام برگر است که با تنگ شدن شریانها باعث باریک شدن شریانها و سیاهرگهای کوچک میشود و منجر به زخمهایی در پوست انگشتان میشود.
نخعی ادامه داد: گرفتگی عروق ناشی از پیشرفت بیماری منجر به انتخاب اجتناب ناپذیر درمان قطع عضو برای بقا می شود. سیگار وی خاطرنشان کرد: یا هر نوع دخانیات به دلیل وجود نیکوتین و مونوکسید کربن از ترمیم پوست جلوگیری می کند. چهره یک فرد سیگاری همچنین اخم، خشن، با چروک های زیاد پوست را تغییر می دهد و خطوط پوست را تقویت و آنها را عمیق تر می کند.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم