اسامی نمایندگان حامی طرح شفافیت


به گزارش سلام نو به نقل از مشرق، با توجه به مطالبات جدی جامعه، شفافیت رای گیری و کار نمایندگان یکی از مهمترین وعده های نمایندگان در جریان تبلیغات انتخاباتی بود و شفافیت رای نمایندگان یکی از مهمترین وعده های نمایندگان بود. اولین برنامه ها

این طرح پس از ماه ها رایزنی در مرکز پژوهش های مجلس و آیین نامه داخلی مجلس سرانجام در 15 بهمن ماه سال گذشته در مجلس به رای گذاشته شد اما به تصویب نرسید. این لایحه سپس 153 رای موافق به دست آورد، اما تعداد آرای لازم را به دست نیاورد، زیرا تصویب آن به دو سوم آرا نیاز داشت.

بر اساس ماده 117 آیین نامه داخلی که حد نصاب رای گیری در مجمع، کمیسیون، کمیسیون و شعبه را در موارد مختلف تعیین می کند، برای اصلاح این آیین نامه با اکثریت دو سوم نمایندگان حاضر لازم است. مجمع، تنها 3 رای موافق تصویب شد.

پس از رد این طرح، بیش از 50 نماینده مجلس برای بررسی طرح شفافیت نامه ای به ریاست مجلس نوشتند. بدین ترتیب در 28 بهمن ماه سال گذشته درخواست بررسی عمومی طرح شفافیت ارائه شد. در همین جلسه محمد باکر کلیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: در طرح شفافیت نقاط ضعفی وجود دارد، اما با رای نمایندگان و بررسی مجدد، با بازگرداندن این طرح به صحن به شکل بالغ‌تر، مشکلات حل می‌شود.

مردادماه امسال برخی از نمایندگان در عمل به وعده خود از نهایی شدن طرح شفافیت برای بازگشت به صحن علنی در کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس خبر دادند. در نهایت این طرح در کمیسیون آیین نامه داخلی بررسی و جزئیات آن به تصویب رسید و این قانون هم اکنون آماده ورود به صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

بیشتر بخوانید  هشدار هواشناسی برای ۵ استان | این استان ها بارانی میشوند

محمدحسین حسین زاده بحرینی رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی درباره سرنوشت طرح شفافیت آرا و علت تاخیر در راه اندازی مجدد آن در صحن علنی گفت: توجه داشته باشید.

نماینده مشهد با بیان اینکه در بررسی این طرح دغدغه نمایندگان لحاظ شد، گفت: وی گفت: این طرح تاکنون دو بار ارائه شده است. فکر می کنم، فکر می کنم، هر چه شفافیت بیشتری داشته باشیم، بهتر است، اما آن طرح در دادگاه رای نیاورد، مخالفان به کمیسیون آمدند و نگرانی های خود را بیان کردند، پس از آن به این نتیجه رسیدند که کمیسیون کمی پایین تر از قبلی است. طرح. نسخه در حال حاضر در حیاط خلوت. او به این موضوعات پرداخت، اما شفافیت را نیز به همان میزان کاهش داد.

102 نماینده خواستار شفافیت در ترکیب خود شدند

جمعی از نمایندگان طی روزهای گذشته در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار تسریع در روند تصویب لایحه شفاف‌سازی آرای نمایندگان و اعلام آمادگی برای اجرای داوطلبانه مفاد این قانون شدند. این نامه در ابتدا حدود 60 امضا داشت و اکنون تعداد امضاها به 102 رسیده است.

سمنان، ایلام، خوزستان بدترین وضعیت با مشارکت در طرح شفافیت

بر اساس آمارهای استانی جداگانه، نمایندگان استان های بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت 100 درصدی نمایندگان استان های سمنان و ایلام بدون مشارکت، بدترین آمار را در شفاف سازی داوطلبانه دارند.

کدام نمایندگان از طرح شفافیت آرا حمایت می کنند؟  + نام ها

نکته قابل توجه این است که خوزستان با وجود 18 کرسی مجلس، تنها به امضای یکی از نمایندگان این استان رسیده است. وی به آمار قابل توجهی در این زمینه اشاره کرد. استان های اصفهان با 57 درصد و تهران با 54 درصد در میانه های این جدول قرار دارند.

بیشتر بخوانید  وزیر ورزش استقلالی انتخاب کنید؛ کیوسک ۱۴ مرداد

بدیهی است که مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد مهم نظارتی زمانی می تواند انتظار شفافیت را از دیگر مجموعه ها و نهادها داشته باشد که در بحث شفافیت در کار و آرای نمایندگان پیش قدم شود. سوابق غیرقابل قبول مجلس دهم در خصوص این طرح جلوی چشم مردم است و مردم انتظار دارند این حرکت مهم و بزرگ توسط مجلسی که از ابتدا مجلس انقلابی نامیده می شد محقق شود.

دیدگاهتان را بنویسید