علائم جدید آمیکرون در کودکان نگران کننده است



با وجود گذشت حدود دو سال از آغاز همه گیری ویروس کرونا، این ویروس مرموز همچنان متخصصان و پزشکان را شگفت زده می کند.

عوارض عفونت کووید-19 در کودکان و نوجوانان با علائم شناخته شده سویه های قبلی در بزرگسالان متفاوت است و شیوع سریع و گسترده تر سویه های آمیکرون، به ویژه در میان کودکان، نگرانی والدین و پزشکان را به همراه داشته است.

در یک بیمارستان اطفال در حومه بن در آلمان، متخصصان متوجه علائم جدیدی در کودکان مبتلا به آمیکرون شدند. اگرچه به نظر می رسد وزن این سویه کمتر از موارد قبلی است، اما برخی از کودکان علائمی دارند که باعث نگرانی می شود.

نتایج مراجعه به این مرکز درمانی در بیشتر موارد حاکی از ابتلای کودکان به مشکلات آمیکرون یا گوارشی یا بیماری های عمومی است.

احتمال مسمومیت خونی یا نوعی «سپسیس» (سپسیس یا التهابی که به دلیل عفونت در سراسر بدن منتشر می شود) به دلیل وجود امیکرون در کودکان کوچکتر بیشتر است.

شدت بیماری در این دسته از کودکان زیاد است و اغلب به دلیل عدم تمایل به خوردن و آشامیدن نیاز به تزریق سرم دارند. اما معمولا این کودکان مشکل تنفسی ندارند.

دکتر گرد هورنوف، متخصص اطفال در بیمارستان سنت آگوستین، خاطرنشان می کند که مشکلات حاد تنفسی دیگر به شکلی که در موج اول کووید دیده شد وجود ندارد. علائم آمیکرون در کودکان خردسال خفیف‌تر است و اغلب آنها حتی اگر به بیمارستان منتقل شوند معمولاً به مراقبت‌های ویژه (مراقبت‌های ویژه) مراجعه نمی‌کنند. کودکان و نوزادانی که در بیمارستان بستری می شوند در مقایسه با بزرگسالان به اکسیژن اضافی یا دستگاه تنفس مصنوعی نیاز ندارند.

بیشتر بخوانید  برنامه آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس و واکسن دانش‌آموزان چیست؟ -

اما عوارض کوید به بیماری جسمی محدود نمی شود. به گفته دکتر گردهورنوف، مشکلات روانی ناشی از اپیدمی و محدودیت های اجتماعی به وجود آمده نیز می تواند تأثیر مخرب قابل توجهی بر آینده کودکان داشته باشد.

به گزارش یورونیوز، مشکلاتی که پزشکان اطفال در این گروه سنی مشاهده می کنند، لزوماً مستقیماً به خود ویروس مربوط نمی شود، بلکه بیشتر به عوارض و محدودیت های آن مربوط می شود. «عدم تعادل روانی» دومین مولفه رایج در بین کودکان مراجعه کننده به این بیمارستان در آلمان است. دکتر هورنوف می گوید که تا به حال این همه کودک را که از «بی اشتهایی» رنج می برند، ندیده است.

مرکز واکسیناسیون این گروه سنی در این بیمارستان اطفال ایجاد شده است. طبق آمار رسمی در آلمان، حدود 20 درصد از گروه سنی 5 تا 11 سال حداقل یک دوز از این واکسن را دریافت کردند. حدود 60 درصد از جوانان 11 تا 17 ساله کشور نیز دو بار واکسینه شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید