فیلم های سینمایی عید فطر 98
دلگرم کننده: امسال فیلم هایی با موضوع عید ارائه شد، پنج فیلم در عید فطر 98 به گروه های اصلی سینمایی اضافه می شوند و این 5 فیلم در رتبه های بعدی قرار دارند.
- «دختر شیطان» ساخته قربان محمدپور
- «هندی» نیما جاویدی
- «شبی که ماه کامل شد» نرگس آبیار
- زهر » جواد رضویان
- همه با هم هستیم «جدیدترین فیلم کمال تبریزی
- میدان جوانان سابق
نگاهی اجمالی به فیلم هایی داریم که جایگزین فیلم های کنونی می شوند، اما هیچ کدام از فیلم های مهم و برجسته تر به جز «شش و نیم متر» که نوروز اکران می شود، شکست نخورده است.
1. فیلم دختر شیطان
کارگردان: قربان محمدپور
بازیگران: حمید فرخ نژاد، ایشا گوپتا، جکی شروف، گلشن گروور، سیمران مشکروتی، محمدرضا شریفی نیا و فردین حافظی
فیلم «سلام بمبئی» را به خاطر دارید؟ محصول مشترک ایران و هند با بازی محمدرضا گلزار و بنیامین بهادری به همراه چند بازیگر هندی. ملودرامی شبیه به فیلم های فارسی قدیمی که البته فروش بسیار خوبی هم داشت.
این فیلم فقط یک ملودرام اشک آور بود، شبیه به فیلم هندی Beinman که از بالیوود آمده بود. این فیلم رقص و آواز هندی هم داشت و به نظر می رسد «دختر شیطان» باید همه آن ویژگی ها را داشته باشد.
البته به نظر می رسد داستان این محصول مشترک ایران و هند کمی طنز و فانتزی هم داشته باشد.
داستان فیلم از این قرار است که یکی از فرزندان شیطان می خواهد توبه کند و شرط قبولی توبه او عبادت یک بی گناه است. دختر شیطان وارد کشور می شود و به دنبال مردی بی گناه می گردد و این وسط در مقابل مردم اتفاقاتی برای او و افرادی که سر راهش قرار می گیرند، می افتد.
می توان انتظار داشت فیلم لحنی کمیک داشته باشد. همین باعث می شود فکر کنیم که او حتی از «سلام بمبئی» در اکران پیشی گرفته است، با وجود اینکه ستاره های آن فیلم گلزار و بنیامین بودند. امیدواریم قربان محمدپور در کارگردانی هم نسبت به فیلم قبلی پیشرفت کرده باشد.
2. فیلم سمی
به کارگردانی جواد رضویان
بازیگران: سیامک انصاری، شبنم مقدمی، شقایق فراهانی، سیامک صفری
برای خیلی ها عجیب بود که اولین فیلم کارگردانی جواد رضویجان وارد بخش نگاه نو جشنواره فجر شود و با فیلم های کارگردان فیلم اول رقابت کند. عجیب اینکه از هیئت داوران شایعه شد که کمدی جواد رضویان نمونه سالمی از یک کمدی خنده دار محسوب می شود.
با توجه به سابقه بازیگری رضویان در کمدی های مبتذل، این ادعای عجیبی بود. در نهایت فیلمی که در جشنواره نمایش داده شد انتقاد چندانی برانگیخت.
چیزی شبیه «رسوایی» مسعود ده نمکی بود. نه سر خاصی داشت و نه موضوع داغ. قهرمان فیلم مردی به نام رضا است. رضا یک مقام میانسال است که به تازگی به تهران نقل مکان کرده است. رهی روزی همکلاسی سالها پیش را میبیند که هنوز عصبانیت قدیمی او را در دل دارد. در حالی که رضا سعی می کند او را آرام کند، نقشه ای می ریزد تا رضا را به دردسر بزرگی بکشاند. این فیلم البته با نام جواد رضویان به عنوان کارگردان و کمدی او و حضور سیامک انصاری شاید گیشه خوبی داشته باشد اما واقعیت این است که کیفیت خاصی به معنای سینمایی ندارد.
3. فیلم هندی
کارگردان: نیما جاویدی
بازیگران: نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار
نیما جاویدی با اولین فیلمش «ملبورن» توانست نظرها را به خود جلب کند اما این کارگردان جوان سال گذشته با «هندی» در جشنواره فیلم فجر خوش درخشید و فیلمش یکی از بهترین فیلم های جشنواره است.
حتی خیلی ها معتقد بودند که جدا از پایان نه چندان خوب، به خاطر فضاسازی و به خصوص داستان جذابش می تواند الگوی خوبی برای سینمای ایران باشد.
داستان فیلم در دهه 40 می گذرد. نگهبان زندان نیاز به ترفیع دارد، اما باید قبل از اجرای حکم جدیدش منتقل شود، زیرا در نزدیکی زندان قدیمی فرودگاهی در حال ساخت است. نعمت جاهد و مامورانش با ورود یک مددکار اجتماعی به زندان، زندانیان را منتقل می کنند.
نعمت جاهد به این دستیار علاقه مند است. بلافاصله اعلام شد که یکی از زندانیان متواری شده است. این خبر ممکن است به قیمت از دست دادن ترفیع جاهد تمام شود و از طرفی اصرار او برای به دام افتادن زندانی می تواند به هر نحوی باعث ناراحتی خانم مددکار شود.
نوید محمدزاده در فیلم هندی نقشی متفاوت و جذاب دارد. حضور او در کنار داستان و فضای تاثیرگذار فیلم، احتمالا “هندی” را به یکی از پرفروش ترین فیلم های عید فطر تبدیل خواهد کرد.
4. فیلم شبی که ماه کامل شد
کارگردان: نرگس آبیار
بازیگران: هوتن شکیبا، الناز شاکردوست، فرشته صدر ارفعی و پدرام شریفی
مشخص است که این فیلم محصولی سخت و طاقت فرسا را در موضوعی بسیار پرشور و حساس تولید کرد زیرا خانواده ریگا هنوز هم یکی از تأثیرگذارترین خانواده های سیستان و بلوچستان هستند. این فیلم داستان زندگی برادر عبدالمالک ریگی است که با دختری از جنوب ایران ازدواج می کند و عاشق او می شود. اما سایه های عبدالمالک ریگی همیشه زندگی آنها را سنگین می کند، بنابراین تصمیم به فرار گرفتند. بازی خوب و فضای خوب نرگس آبیار و حرکات پر از لرزش دوربین که باعث افزایش تنش می شود، «شبی که ماه کامل شد» را به تجربه ای متفاوت در سینمای ایران تبدیل کرد. فیلمی که تماشای آن آسان نیست، مخصوصاً به دلیل دوربین در دست و کشش زیاد، اما از آن دسته فیلم هایی است که نمی توان آن را از دست داد. پیش بینی اینکه آیا چنین فیلمی در عید فطر پرفروش خواهد شد یا خیر دشوار است. در میان فیلمهای نرگس آبیار، «شجر 1443» مستقیمترین و پرفروشترین فیلم بود.
5. ما همه با هم هستیم
به کارگردانی کمال تبریزی
بازیگران: محمدرضا گلزار، مهران مدیری، مهناز افشار، لیلا حاتمی، ویشکا آسایش، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی، سروش صحت، حسن معجونی، مهران غفوریان.
پر ستاره ترین فیلم سال های اخیر سینمای ایران است. بازیگران مطرح جدیدترین فیلم کمال تبریز آنقدر زیاد هستند که اگر از گوشه و کنارش سر بزنند، احتمالا یکی از ستاره های سینمای ایران هستند.
کمال تبریزی باز هم کمدی ساخت که شمشیر دولبه است. او سابقه ساخت کمدی های درخشانی چون «مارمولک» و «لیلی با من است» و همچنین ساخت فیلم های بدی چون «طبقه حساس» و «مارمولک» را دارد. یکی از چیزهایی که باید روی آن حساب کرد این است که فیلم باید با این همه بازیگر پرفروش شود. اسمش هم جالبه چون یاد یکی از شعارهای انتخاباتی میاد.
این کمدی داستان یک سانحه هوایی است که مسافران آن هر کدام برای خود رازهایی دارند که نمی خواهند برایشان فاش کنند. این فیلم افتتاحیه مفصلی هم داشت و یکی از جذاب ترین فیلم های عید فطر است. شاید کمال تبریزی بتواند با این فیلم خاطره تلخ فیلم های بد اخیرش را پاک کند.
6- میدان جوانان سابق
کارگردان: مینا اکبری
این فیلم برای کسانی که در اواسط دهه 1970 روزنامه می خواندند و مطبوعات را دنبال می کردند و تعداد آنها بسیار بود، اثری فراموش نشدنی و مهم است. این مهم ترین فیلمی است که در گروه هنر و تجربه اکران می شود و یکی از جذاب ترین فیلم هایی است که در عید سعید فطر اکران می شود. در سال 1376 روزنامهنگاران روزنامهی کثیرالانتشار جامعه جامعه در دولت اول، صفحه اول شماره نوروز را در میدان جوانان اصلاح عکس کردند. پیشنهاد این عکس توسط ماشاالله شمس الواعظین، سردبیر این روزنامه است.
یکی از افراد حاضر در عکس کارگردان فیلم، مینا اکبری است که بعدها خبرنگار ماند و نوشت، اما تکلیف بقیه افراد عکس چه شد؟ از 72 خبرنگار موجود در عکس، تنها 6 نفر هنوز در ایران به عنوان روزنامه نگار مشغول به کار هستند. «میدان جوانان سابق» روایت آن روزهای روزنامه نگاری است. روزهای هیجان انگیز تماشای این فیلم در گروه هنر و تجربه در اکران عید سعید فطر توصیه می شود.