آیا پلک زدن برای کودکان خیلی نگران کننده است؟


علت پلک زدن زیاد کودکان چیست؟

پلک زدن به معنای باز و بسته شدن ارادی پلک ها و پخش اشک به منظور مرطوب کردن سطح چشم و ریختن اشک دفع شده قبلی به داخل سیستم تخلیه اشک است.
علاوه بر پلک زدن خود به خود و خود به خود، پلک زدن می تواند به صورت واکنشی نیز رخ دهد. پلک زدن واکنشی نور شدید، صدا، باد و غیره است. علت پلک زدن رفلکس محافظت از چشم در برابر آسیب های احتمالی است.

سریع ترین نوع پلک زدن به دلیل صدا ایجاد می شود. فاصله بین ایجاد صدا و پلک زدن به طور متوسط ​​30 میلی ثانیه است که بسیار سریعتر از هفت میلی ثانیه تونومترهای غیر تماسی است و بنابراین با وجود پلک زدن ناشی از صدا و تماس، تونومترها می توانند فشار چشم را قبل از پلک زدن تعیین کنند.

زمان پلک زدن کوتاه است، حدود 2 میلی ثانیه.
پلک زدن یک فرآیند دو قسمتی است. در قسمت اول درب بسته می شود و به همین منظور دستوراتی صادر می شود که همزمان با فرمان انقباض عضله اوربیکولاریس، شل شدن ماهیچه ها برای بلند شدن پلک ها از مغز صادر می شود.عضله گوری شل می شود.

بچه ها زیاد پلک می زنند

پلک زدن بیش از حد در کودکان به معنای افزایش دفعات پلک زدن است نه مدت زمان بسته ماندن پلک ها.
افزایش زمان ماندن پلک و به دنبال آن انقباض مداوم با فشار پلک ناشی از بلفارواسپاسم ضروری است که در اثر تحریک عصب هفتم در دو طرف ایجاد می شود. این وضعیت می تواند با انقباض سایر عضلات صورت همراه باشد که به آن سندرم میگز می گویند.
افزایش دفعات پلک زدن غیرارادی که بلفاروکلونوس نیز نامیده می شود، به دلایل مختلف در کودکان رخ می دهد.

بیشتر بخوانید  خمیر بازی برای کودکان چه عوارضی دارد؟

تحرک عصب باعث پلک زدن بیشتر می شود

تحریک اعصاب حسی مرتبط با پلک زدن می تواند باعث ایجاد بلفاروکلونوس شود. تحریک مزمن اعصاب بویایی، بینایی و شنوایی می تواند منجر به پلک زدن بیش از حد شود.
تحریک قسمت حسی عصب سه قلو که به چشم نیز متصل است (عصب جفت 5) می تواند باعث پلک زدن مکرر شود. تحریک قرنیه و ملتحمه و جلوی چشم می تواند با تحریک عصب جفت شده باعث پلک زدن مکرر شود.
بیماری هایی مانند ورم ملتحمه مزمن (آلرژیک) و اجسام خارجی در سطح تارس یا قرنیه باعث تحریک عصب و پلک زدن می شود.
وجود انحرافات گاه به گاه و وجود اختلالات حرکتی چشم مانند آپراکسی باعث پلک زدن های متعدد در کودکان برای کنترل انحراف چشم یا ایجاد حرکت چشم می شود.
اسکار قرنیه و دیستروفی قرنیه نور را پراکنده کرده و عصب بینایی را تحریک می کند و باعث پلک زدن مکرر می شود.

چشمک زدن؛ حساسیت به نور شدید و کنه

وجود اختلالاتی در چشم که به دلیل حساسیت چشم به نور منجر به تحریک عصب بینایی و پلک زدن مکرر می شود. اختلالاتی مانند آنیریدیا، دیستروفی مخروطی و مسیر چشم آبی از این قبیل هستند.
اختلال در تخلیه اشک از چشم، با تکرار پلک زدن و استفاده از پمپ اشک برای رهاسازی اشک اضافی، منجر به پلک زدن زیاد فرد می شود.
در نهایت، تیک ها می توانند باعث پلک زدن بیش از حد در کودکان شوند. این نوع پلک زدن در پسران 6 تا 8 ساله رایج است و می تواند با حرکات تکراری سایر عضلات صورت (اعوجاج) یا حرکات تکراری اندام فوقانی و شانه ها همراه باشد.
معمولاً ناشی از استرس است و عود آن با استرس همراه است. جدایی از دوستان، نقل مکان، از دست دادن عزیزان و فیلم ها و بازی های مهیج یارانه ای از جمله این فشارهاست.
در سندروم ژیل دو لاتوره، کودک کلماتی را فریاد می زند و صداهای تکراری تولید می کند. این سندرم که گاهی با اختلالات روانی شدید همراه است، یکی از رایج ترین حرکات تکراری پلک زدن های متعدد است.

بیشتر بخوانید  قصه ی دو موش بد برای کودکان

علت پلک زدن زیاد کودکان چیست؟

تحقیق در مورد پلک زدن بیش از حد در کودکان
در یک مطالعه، کونز و همکارانش دریافتند که 79 درصد از موارد پلک زدن بیش از حد توسط توره ایجاد شده است که به طور خود به خود بهبود یافته است.
Coming et al 250 مورد از سندرم توره را مورد بررسی قرار دادند. شایع ترین شکل تیک در این کودکان، پلک زدن های متعدد است.
مارتینو همچنین 212 مورد از سندرم توره را مورد مطالعه قرار داد و 91 درصد از آنها دارای تیک های چشمی مانند پلک زدن، پلک زدن و خیره شدن بودند.
استفاده از متیل فمیدیت در درمان بیماران مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی = ADHD نیز می تواند باعث تیک و پلک زدن مکرر شود و با قطع مصرف دارو این پلک زدن از بین می رود.

34 کودک، 23 پسر و 11 دختر مورد مطالعه قرار گرفتند. آنها بین 1.75 تا 7.8 سال سن داشتند. علاوه بر پلک زدن، علائمی مانند سوزن سوزن شدن و خارش، مالیدن چشم، ژولیدن هم داشتند. مدت زمان علائم بین 3 تا 9 نفر ذکر شد. بینایی کودکان 20/20 تا 20/40 بیان می شود. اما در 18 درصد موارد به دلیل سن کم کودکان امکان تشخیص بینایی وجود نداشت. در 91 درصد موارد بیماری چشمی وجود نداشت.
نزدیک بینی و بلفاروکانژونکتیویت در یک کودک گزارش شده است.
دو کودک برای ADHD تحت درمان قرار گرفتند که با قطع دارو بهبود یافت و با قطع دارو بهبود یافت و دو کودک دیگر به سندرم توره مبتلا بودند.
از 34 کودکی که پلک می زنند، بیست و چهار کودک به طور خود به خود بهبود یافتند. همه کودکان مبتلا به پلک زدن شدید باید تحت معاینه چشم قرار گیرند و اگر یافته های چشمی نداشتند و پلک زدن شروع به استرس و تغییر کرد، باید به عنوان کنه برای بهبود تحت نظر قرار گیرند. گاهی اوقات مشاوره روانشناسی ضروری به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید  دلیل سرد بودن دست و پای نوزاد چیست؟


دیدگاهتان را بنویسید