آشنایی با بوی بد پا
یکی از قسمت های بدن که بیشتر بو می دهد پا است که در آقایان بیشتر دیده می شود.
زمانی که پا در داخل کفش شروع به تعریق می کند ممکن است بوی بد بدهد. اثر متقابل این دو عامل (تعریق پاها و احاطه شدن با کفش) همراه با وجود باکتری در آن ناحیه باعث ایجاد بوی بد پا می شود. تعداد غدد عرق پا بیشتر از هر جای دیگری در بدن است.
افزایش تعریق در فصول گرم سال یکی از واکنش های طبیعی بدن است که به دلیل بوی نامطبوع گاه به مشکل مهمی برای فرد تبدیل می شود. بوی بد پا یکی از این مشکلات است. برای جلوگیری از این مشکل باید چند نکته را مد نظر داشته باشید که می توان به موارد زیر اشاره کرد که مهمترین آنها عبارتند از: دلگرم کننده با من باش.
برای از بین بردن بوی بد پا و کفش، نکات زیر را رعایت کنید:
- کفش های بیرون و داخل را با مواد شوینده بشویید.
- شب قبل کمی جوش شیرین داخل کفش هایتان بریزید. فردا قبل از پوشیدن کفش، آن را تکان دهید تا پودر آن پاک شود. سپس کفش های خود را بپوشید.
- کمی جوش شیرین داخل کفش هایتان بریزید. سپس کفش ها را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و در فریزر قرار دهید. جوش شیرین بوی کفش را از بین می برد و سرما باکتری های مولد بو را از بین می برد.
- دو جوراب کهنه را با جوش شیرین پر کنید و سرشان را ببندید. یکی از این جوراب ها را در هر کفش قرار دهید تا بوی آن از بین برود. این کار نسبت به پاشیدن جوش شیرین روی زمین کثیفتر است و بوی کفش را برای مدت طولانیتری از بین میبرد.
- هر روز مواد ضدعفونی کننده یا دئودورانت ها را به کفش های خود اسپری کنید، به خصوص آنهایی که برای بوی پا هستند.
- کمی الکل ضدعفونی کننده را در یک بطری خالی عطر بریزید و روی داخل کفش معطر اسپری کنید. سپس کفش را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. کمی جوش شیرین داخل کفش بریزید تا بوی باقیمانده از بین برود.
- از دئودورانت های پودری که در داروخانه ها به فروش می رسد برای پا و کفش استفاده کنید.
- از کفی های دئودورانت برای کفش استفاده کنید. این کفی ها پاهای شما را خشک نگه می دارند و از رشد باکتری های مولد بو جلوگیری می کنند.
- مراقب رژیم غذایی خود باشید بوی عرق بدن شما تحت تاثیر غذایی است که می خورید پس کمتر از غذاهای تند و تند استفاده کنید.
- آرام باش.
- استرس باعث افزایش تعریق می شود. در نتیجه باعث افزایش فعالیت باکتری ها و ایجاد بوی بد عرق در بدن شما می شود. بوی بد پا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
- پاهای خود را با صابون بشویید. هنگام شستن، مطمئن شوید که انگشتان پا به خوبی تمیز شده باشند. سپس پاهای خود را با پارچه یا حوله به خوبی خشک کنید.
- اگر پاهای شما زیاد عرق می کند، از ضد تعریق ها استفاده کنید تا رطوبت پاهایتان کاهش یابد. از ضد تعریق ها برای پا استفاده کنید نه زیر بغل.
- همچنین از ژل های آنتی باکتریال برای کاهش رشد باکتری ها روی پاهای خود استفاده کنید یا از پودرهای ضد قارچ برای جلوگیری از مشکلات «پاهای ورزشی» استفاده کنید.
- انگشتان خود را در پودر فرو کنید. بعد از اینکه پاهای خود را به خوبی شستید و خشک کردید، کمی پودر تالک یا اسپری ضد قارچ روی پاها، به خصوص روی انگشتان پا بمالید. از پودر تالک برای رفع بوی بد عرق پا در داخل کفش نیز استفاده می شود. برای این کار پس از هر بار مراجعه به منزل و درآوردن کفش ها، مدتی آن ها را در هوا قرار دهید و سپس کمی پودر تالک داخل آن بریزید.
- برای فصول گرم، کفش های تابستانی و باز را انتخاب کنید تا هوا در داخل کفش جریان یابد.
- کفش مناسب انتخاب کنید در فصول گرم سال کفش های کاملاً بسته به ویژه از مواد مصنوعی باعث تعریق زیاد پاها شده و محیط مناسبی را برای رشد باکتری ها و قارچ ها فراهم می کند. آنها همچنین منجر به بوهای بیشتر می شوند. بنابراین، برای فصل گرم، کفش های تابستانی با پنجه باز را انتخاب کنید تا هوا در داخل کفش جریان یابد (پا برای تنفس). همچنین در صورت امکان هر روز از کفش ثابت استفاده نکنید. کفش های آغشته به عرق و بوی نامطبوع پا حداقل به یک روز زمان نیاز دارند تا کاملا خشک شوند و بوی نامطبوع خود را از دست بدهند.
- هر زمان که کفش می پوشید، حتما جوراب بپوشید. جوراب هایی بپوشید که مانند جوراب های نخی عرق پا را جذب کنند. جوراب های پلاستیکی یا نایلونی نپوشید، زیرا به خوبی عرق را جذب نمی کنند. اگر پاهای شما زیاد عرق می کند، روزی یک یا دو بار جوراب خود را عوض کنید.
- کفش هایی بپوشید که امکان تبادل هوا را فراهم می کند. مانند صندل یا کفش سوراخ دار. برای کاهش باکتری های مولد بو، باید پاهای خود را از کفش خود بردارید تا به آنها اجازه تنفس بدهید.
- برای دو روز متوالی کفش نپوشید تا حداقل 24 ساعت نفس بکشید.
- بعد از فعالیت زیاد و تعریق زیاد پاها، کف کفش هایتان را درآورید و به مدت 24 ساعت در فضای باز بگذارید. همچنین اگر داخل کفش شما خیس بود، باید زیره آن را بردارید تا خشک شود.
- همیشه پاها و کفش های خود را خشک نگه دارید. اگر پاهایتان خیس هستند، حتما قبل از پوشیدن آن ها را خشک کنید. همچنین می توانید تالک یا نشاسته ذرت را در کفش خود بریزید تا رطوبت اضافی را جذب کند.
- وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید
اگر بوی بد پا ادامه پیدا کرد، فورا به متخصص پوست مراجعه کنید. بوی پای شما می تواند ناشی از انواع بیماری های پس از بیماری باشد، مانند قارچ هایی که برای شما ناآشنا هستند. این بیماری های پوستی با رایحه های مختلف به شما کمک می کنند.
فیلم های مربوط به درمان بوی بد پا
گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق
مرجان امینی