دلیل و ماجرای اخراج دکتر آرش اباذری بیوگرافی دکتر آرش اباذری چگونه در ایران بمانیم
طی دو روز گذشته رسانه ها از اخراج دکتر محمد فاضلی استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی و دکتر آرش اباذری استاد فلسفه دانشگاه صنعتی شریف خبر دادند که واکنش های متفاوتی را در پی داشت.
خبر اخراج این افراد به دلیل اصل و فعالیت استثنایی، موجی از واکنش های کاربران را در شبکه های اجتماعی به همراه داشت و نام آنها به هشتگ های مرسوم در شبکه های اجتماعی از جمله توییتر تبدیل شد.
این صفحه را از طریق دکمه واتس اپ برای دوستان خود ارسال کنید
یکی از کاربران در توییتر خود نوشت: «اگر اخراج محمد فاضلی و آرش اباذری به دلایل غیرعلمی باشد، باید نگران باشد.
کاربر دیگری نوشت: «آرش اباذری از دانشگاه جانز هاپکینز فارغ التحصیل شد و به ایران بازگشت و بی شک یکی از بهترین اساتید فلسفه است.
یکی از دانشجویان نیز در توییتر خود نوشت: «اخیراً محمد فاضلی از گروه جامعه شناسی بهشتی و آرش اباذری از گروه فلسفه شریف برکنار شدند! «وقتی چنین اساتید متواضع و باسوادی از دانشکده اخراج می شوند و خبری از کسی نیست، با خود می گویم: آیا این همه صبر و شکیبایی ارزش امید به کار علمی را دارد؟
در پی انتشار خبر برکناری دکتر اباذری، دکتر ابراهیم آزادگان، رئیس گروه فلسفه شریف در سلسله توئیت های منتشر شده در مجله شریف درباره خروج دکتر اباذری از دانشگاه شریف گفت:. با کمک دکتر فتوحی و دکتر رشتیان (رئیس و معاون سابق دانشگاه صنعتی شریف) موفق شدیم مشکلات پذیرش ایشان در دانشگاه را برطرف کنیم.
وی در توییت دیگری مدعی شد: «پرونده جذب دکتر اباذری به وزارت علوم ارسال شد و وزارت علوم یک سال بعد طی نامه ای به ما اعلام کرد که دکتر اباذری صلاحیت کلی برای جذب نیرو ندارد! البته دخالت یکی از اساتید بازنشسته دانشگاه شریف در این نگاه وزارت علوم تاثیرگذار بود. ما طبق قانون به این رد صلاحیت اعتراض کرده ایم. یک سال دیگر طول کشید تا وزارت علوم به اعتراض ما پاسخ دهد که در نهایت بی نتیجه ماند. «ما پس از دریافت پاسخ از وزارت علوم در تابستان آن سال، بار دیگر اعتراض کردیم و متاسفانه وضعیت تغییر نکرده است.
انجمن علمی فلسفه دانشگاه تهران نیز در پی برکناری دکتر آرش اباذری از گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف بیانیه ای صادر کرد.
«در روزهای اخیر خبر اخراج دکتر آرش اباذری از گروه فلسفه علم دانشگاه شریف منتشر شد. اظهار نظر برخی از افراد در گذشته باعث شد تا فیلسوفان تردید کنند که دلیل این امر سؤالات غیرعلمی و نیات شخصی است! ما به عنوان مطالبه صنفی با هرگونه دخالت غیرحرفه ای و سیاسی در استخدام اساتید دانشگاه به شدت مخالفیم.
دانشگاه محل اجتماع آزاد پژوهشگران است و نهادهای سیاسی حق دخالت در امور داخلی آن را ندارند. بنابراین انتخاب اساتید دانشگاه باید صرفاً بر اساس دلایل تخصصی باشد و هرگونه تخلف از این اصل مطلقاً غیرقابل قبول است.
ما از اساتید فلسفه می خواهیم که محافظه کاری را کنار بگذارند و مخالفت شدید خود را با چنین رویدادهایی ابراز کنند. زیرا تضعیف نهاد علم شکستگی برای همه محققین خواهد بود.
«مسئولان دانشگاه صنعتی شریف این را یک مشکل درون دانشگاهی می دانند و معتقدند زمانی که فردی ارتباط فرهنگی با دانشگاه نداشته باشد و عده ای از این مسائل در دانشگاه سوء استفاده کنند، طبیعی است که چنین مسائلی به وجود بیاید.