خود کوچینگ چیست؟
همه ما نوعی درماندگی را در زندگی خود تجربه کرده ایم. زمان هایی که نمی دانستیم برای افزایش درآمد و خلاص شدن از شر بدهی چه کار کنیم، زمان هایی که با جهت گیری تحصیلی نمی توانستیم برای کارمان سود ببریم، زمان هایی که مجبور بودیم مشکلات خانوادگی داشته باشیم و مشکل را حل نکنیم و موقعیت ها و سوالات دیگر از این دست
مارتین سلیگمن، روانشناس آمریکایی و نویسنده کتاب های خودیاری، نظریه درماندگی آموخته شده را اینگونه توصیف می کند: «بیایید آن را همانطور که هست بپذیریم.
سلیگمن برای اثبات این نظریه آزمایش های مختلفی انجام داد که در ادامه یکی از آنها را با هم می خوانیم و سپس بیان می کنیم که برای رهایی از درماندگی و موقعیتی که از آن فرار می کنیم، می توانیم از مهارت های مربیگری خود استفاده کنیم. بریم سراغ مربیگری در پایان مقاله یاد خواهید گرفت که کوچینگ چیست.
آزمایش سلیگمن برای نظریه درماندگی آموخته شده سلیگمن ابتدا جعبه ای دو قسمتی طراحی کرد که دو قسمت آن با دیوار کوتاهی از هم جدا شده بود و پایین جعبه به ولتاژ متصل می شد. سپس تعداد زیادی سگ را به سه گروه تقسیم کرد، برای این آزمایش دو گروه سگ را در دو طرف جعبه قرار داد، با این تفاوت که در سمتی که گروه اول قرار داشت، امکان قطع ولتاژ با اهرم وجود داشت. اما اهرمی برای قطع ولتاژ سمتی که گروه دیگر بود وجود نداشت. بنابراین سگ های گروه دوم باید منتظر می ماندند تا سگ های گروه اول برق را قطع کنند تا آرام شوند. او گروه سوم سگ ها را تنها گذاشت.
سلیگمن می خواست به گروه اول سگ ها بیاموزد که با تلاش اندک می توان آنها را نجات داد، اما گروه دوم باید یاد می گرفتند که آنها ناتوان هستند و راهی برای فرار ندارند. بنابراین برای جابجایی اهرم های گروه اول، منبع تغذیه را چندین بار وصل کردند.در مرحله بعدی آزمایش، هر سه گروه سگ را با شرایط یکسان در یک طرف جعبه قرار داد که فقط در همان طرف وصل بود. فقط باید از روی یک دیوار کوتاه بپرند و به سمتی بروند که برق نبود.
نتیجه آزمایش این بود که گروه اول از سگ هایی که در آزمایش قبلی در سمت اهرم قرار داشتند و گروه سوم سگ هایی که تنها مانده بودند از دیوار کوتاهی عبور کردند، اما گروه دوم که در آزمایش قبلی پذیرفتند که آنها نمی توانست داوطلبانه از شر این شرایط خلاص شود، حرکت نکرد. زیرا این دسته از سگ ها درماندگی را آموختند و پذیرفتند که نمی توانند شرایط را تغییر دهند.
باید بخوانید:
ما انسان ها در طول زندگی خود شرایط مشابهی را تجربه کرده ایم. تجربیاتی که به ما ثابت کرده هر چقدر هم که تلاش کنیم، باز هم نمیتوانیم شرایط را آنطور که میخواهیم تغییر دهیم و برخلاف تجربیاتی که به وضوح به ما ثابت کرده است که با کمی تفکر و تصمیم درست میتوانیم شرایط را در خود تغییر دهیم. لطف.
ما مانند حیواناتی نیستیم که فکر می کنیم چاره ای جز پذیرش درماندگی با هر مشکل و مشکلی نداریم. ما انسان هستیم و می توانیم با کمک عقل و دانش خود شرایط را به بهترین نحو تغییر دهیم و به خواسته ها و اهدافی که در زندگی فردی و اجتماعی داریم برسیم.
برای انجام این کار، باید مهارت هایی را یاد بگیریم. امروزه اکثر مردم به مهارت های توسعه فردی اهمیت زیادی می دهند و تلاش می کنند تا وضعیت خود را روز به روز بهبود بخشند. یکی از این مهارت ها خود مربیگری یا خود مربیگری است.
با یادگیری این مهارت می توانیم یاد بگیریم که چگونه با کمی تفکر و استدلال شرایط را به نفع خود تغییر دهیم تا از بلایایی که گرفتار آن شده ایم جلوگیری کنیم.
مهارت های کوچینگ و مربیگری
حتما شنیده اید که افرادی که در مدت زمان کوتاهی موفق می شوند به داشتن مربی در کنار خود اشاره می کنند. اگر به بیوگرافی و بیوگرافی موفق ترین افراد جهان نگاهی بیندازید، نام کوچینگ و کوچینگ را در اکثر آنها خواهید یافت. این نام ها تنها 4 دهه است که وجود دارند، بنابراین طبیعی است که شما آنها را نشناسید.
تعریف ساده ای از کوچینگ و کوچینگ در کتاب کوچینگ برای عملکرد بهتر جان ویتمور ارائه شده است:
کوچینگ به معنای رهاسازی توانایی ها و استعدادهای نهفته در فرد است و کوچینگ فردی است که توانایی ها و استعدادهای خود را به مربی نشان می دهد (مرجع).
به عبارتی یک کوچینگ با پرسیدن چند سوال مهم و اساسی از مشتریان خود متوجه می شود که با کمی آگاهی و خودآگاهی می تواند مسیری را انتخاب کند که در نهایت منجر به رشد و پیشرفت می شود.
آنچه اکنون در این مرحله مهم است این است که تصور کنید به سطحی از دانش و مهارت رسیده اید که می توانید بدون تحرک این راه را طی کنید و با شناخت توانایی ها و استعدادهای خود مشکلات خود را حل کنید. . این مهارت را خودمربی یا خود مربیگری می نامند.
برای یادگیری این مهارت می توانید در دوره های آموزشی کوچ شرکت کنید یا یک مربی در کنار خود داشته باشید که راه را به شما نشان دهد و تا رسیدن به این مهارت شما را دنبال کند.