راه های مناسب برای کنترل دیابت


با دلگرم کننده به روز باشید راه های خوب برای پیشگیری از دیابت آن ها ملاقات می کنند.

راه های مناسب برای کنترل دیابت

مقدمه ای بر دیابت

این بیماری است که در آن سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی است. قند (گلوکز) یکی از مهم ترین سوخت ها در بدن است. قند خون بالا غیرعادی می تواند خطرات و عوارضی ایجاد کند، از جمله:

  1. حمله قلبی
  2. تأثیر
  3. نارسایی کلیه
  4. زخم پا و غیره این عوارض لزوماً در دیابت ایجاد نمی شود، اما با کنترل قند خون می توان فراوانی آنها را کاهش داد یا از بین برد تا فرد کاملاً طبیعی باشد.
  • دیابت نوع یک: در اثر تخریب سلول های پانکراس ایجاد می شود.
  • دیابت نوع دوم: به دلیل مقاومت بالای انسولین، با اختلال در ترشح انسولین همراه است.
  • دیابت بارداری: عدم تحمل قند که در بارداری شروع می شود یا تشخیص داده می شود.
  • انواع غیر اختصاصی: این نوع دیابت بسیار نادر است.

===========================================

دیابت و راه های صحیح کنترل دیابت

قند ناشتا بیشتر یا مساوی 126 میلی گرم در دسی لیتر قند تصادفی روزانه (بدون ناشتا) بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر + علائم دیابت (مسمومیت، کاهش وزن ناچیز) قند خون بعد از 75 گرم قند (تست تحمل گلوکز) یا بیشتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر

===========================================

مقدمه ای بر دیابت نوع 2 (بزرگسالان)

در سال 2005، 194 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت تشخیص داده شدند و پیش بینی می شود این رقم تا سال 2025 به بیش از 330 میلیون نفر برسد. 75 درصد از کل جمعیت دیابتی در کشورهای در حال توسعه هستند. این با 62 درصد از سال 1995 بیشتر است. شیوع دیابت در ایران در سال 1380 در جمعیت بالای 20 سال حدود دو میلیون نفر با شیوع 4.7 درصد برآورد شده است و در سال 1385 بیش از سه میلیون نفر به دیابت (با شیوع 5-3 درصد) مبتلا بودند. افزایش شیوع دیابت افزایش سن و جمعیت است و از علل دیگر می توان به افزایش شیوع چاقی – سبک زندگی کم تحرک – مصرف بیشتر قندهای ساده و غذاهای پرکالری اشاره کرد.

در کشورهای در حال توسعه، اکثر افراد مبتلا به دیابت در محدوده سنی 56 تا 45 سال و در کشورهای توسعه یافته در محدوده سنی بالای 65 سال قرار دارند. دیابت یک بیماری مزمن است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد. از سوی دیگر، اگر دیابتی ها به اندازه کافی با بیماری، عوارض و درمان آن آشنا باشند و عادات غذایی و سبک زندگی خود را اصلاح کنند، می توانند از زندگی سالمی برخوردار شوند. زندگی عادی. بودن.

امروزه ماهیت آموزش مناسب و مراقبت شخصی از بیماران دیابتی بر پزشکان و بیماران آشکارتر شده است و امیدواریم با گسترش آموزش ابتدایی و افزایش آگاهی عمومی (به ویژه بیماران) عوارض دیابت ریشه کن شود. با توجه به شیوع 7 درصدی دیابت در افراد بالای 30 سال و 14 درصد دیابت نهفته – در واقع 20 درصد از جمعیت بزرگسال یا دیابتی هستند یا مستعد ابتلا به دیابت هستند و از آنجایی که عوارض دیابت در هر سال 22000 سال است. سن. .

به همین دلیل است که تعریف سازمان جهانی بهداشت روز جهانی دیابت در سال 2006 است. (مراقبت از دیابت برای همه) دیابت نوع 2 (دیابت در بزرگسالان) بیماری است که در آن سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی است. این وضعیت هیپرگلیسمی است. ). گلوکز یکی از مهم ترین سوخت ها در بدن است. سطح غیر طبیعی قند خون خطرات و عوارضی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، کوری، زخم پا و غیره را به همراه دارد. این عوارض لزوماً در دیابت ایجاد نمی شوند، اما با کنترل قند خون می توان سطح آنها را افزایش داد. کاهش یا حذف شود و ممکن است فرد کاملاً طبیعی باشد. آنچه دیابت را از بین می برد فعالیت انسولین است.

بیشتر بخوانید  قوی ترین داروی ضد بلغم چیست ؟

انسولین ماده ای است که به اندام های مختلف بدن اجازه می دهد قند مصرف کنند. برخلاف دیابت نوع 1 که تولید انسولین به طور کامل حذف می شود، علت دیابت نوع 2 عدم تطابق بین نیاز بدن به افزایش ترشح انسولین و توانایی بدن است. خودشه. مهمترین دلایل افزایش نیاز به انسولین افزایش چربی بدن (چاقی و اضافه وزن) و کاهش فعالیت بدنی است. بنابراین موثرترین درمان شامل کاهش وزن و ورزش منظم است. مصرف قرص ها می تواند به تحریک ترشح انسولین و موثرتر شدن انسولین کمک کند.

===========================================

برای کنترل دیابت چه کنیم؟

آیا می توان عادات روزمره را تغییر داد؟ گام به گام پیشرفت کنید.
تغییر عادات روزمره دشوار است. اگر با توصیه های پزشکی مانند کاهش وزن متقاعد نشدید، وظیفه شماست که از پزشک خود برای اطلاعات بیشتر بپرسید. اگر این کار را خیلی سخت می‌دانید یا قدرت کافی ندارید. برای حل مشکل خود با پزشک، پرستار یا متخصص تغذیه تماس بگیرید.
شما می توانید با تغذیه مناسب، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن بدن سالم به کنترل خوب قند خون برسید.همچنین حفظ وزن طبیعی به کنترل چربی خون و کاهش فشار خون کمک می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت برای کنترل قند خون خود علاوه بر نکات فوق، نیاز به مصرف قرص های خوراکی کاهش دهنده قند خون یا انسولین دارند.

===========================================

چگونه درست غذا بخوریم؟

دریافت تغذیه مناسب از طریق رژیم غذایی لازم نیست پیچیده باشد. وقتی غذاهای متنوعی می خوریم، ویتامین ها و مواد معدنی لازم راحت تر در دسترس بدن ما قرار می گیرد.

سعی کنید هر روز از تمام گروه های غذایی در هرم غذایی استفاده کنید.
غذاهای نشاسته ای شامل انواع نان، غلات، حبوبات، شیرینی ها و حتی سبزیجات نشاسته ای هستند. در هر وعده غذایی باید از مواد نشاسته ای مناسب استفاده شود. شاید شنیده باشید که افراد مبتلا به دیابت نباید غذاهای نشاسته ای مصرف کنند، اما به خاطر داشته باشید که قطع مصرف غذاهای نشاسته ای نیز عوارض جانبی بیشتری دارد و خوردن غذاهای نشاسته ای برای سلامتی همه ضروری است.

===========================================

توصیه های غذایی در مصرف شکر

سعی کنید نان سبوس دار (نان سنگک، نان جو و …) تهیه کنید.
• سعی کنید نشاسته های کم چرب و سرخ شده مانند چیپس ذرت، چیپس سیب زمینی، شیرینی، بیسکویت و … را کمتر مصرف کنید.
• ماست و شیر بدون چربی یا بدون چربی تهیه کنید.
به جای سس مایونز از خردل یا آب لیمو استفاده کنید.
• در انتخاب غذاها سعی کنید از غذاهای کم چرب یا کم چرب استفاده کنید
به جای کره، روغن حیوانی یا مارگارین از روغن های مایع (ذرت، آفتابگردان و…) استفاده کنید.
• سعی کنید از شیرینی، شکلات، ژله، آب نبات و تمام غذاهایی که از قندهای ساده تشکیل شده اند خودداری کنید.
چگونه سبزیجات و میوه ها را بخوریم؟
مصرف سبزیجات برای همه افراد مفید است. سعی کنید هر روز از سبزیجات خام و پخته استفاده کنید.
مصرف سبزیجات ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر را به بدن ما می رساند. البته انرژی تولید شده با مصرف سبزیجات بسیار ناچیز است.
سعی کنید سبزیجات خام یا پخته شده را بدون چربی یا کم چرب مصرف کنید. همچنین می توانید سبزیجات بدون چربی بپزید.
سعی کنید از سس سالاد کم چرب یا سالاد کم چرب یا چربی گیاهی استفاده کنید.
• از سیر و سیر در غذا استفاده کنید.
به جای سس، از آبغوره یا آب لیمو در سالاد استفاده کنید.
• در حین پخت یک تکه گوشت قرمز یا مرغ به سبزیجات اضافه کنید.
بهتر است سبزی ها را سریع بپزید و سعی کنید آنها را در کمی آب جوش بجوشانید.
• اگر سبزیجات سرخ شده می خورید، باید به مقدار بسیار کمی از روغن های مایع مانند روغن زیتون، ذرت یا آفتابگردان استفاده کنید.
• سعی کنید به سبزیجات پخته شده کره یا مارگارین اضافه نکنید.
• در صورت نیاز به استفاده از سس سالاد می توانید از ماست کم چرب یا آبلیمو نیز برای تهیه سس استفاده کنید.
مصرف میوه برای همه افراد ضروری است. مصرف میوه می تواند انرژی، ویتامین ها (C، A)، مواد معدنی و فیبر را برای بدن تامین کند.
• سعی کنید میوه را به صورت خام مصرف کنید.
میوه های خشک در واقع فرم های غلیظی هستند که مقادیر زیادی قند دارند، بنابراین باید در مقادیر کم مصرف شوند.
انگور قند زیادی دارد که اگر به مقدار زیاد مصرف شود بر کنترل قند خون تاثیر می گذارد.
هنگام خرید سعی کنید میوه های کوچک تری انتخاب کنید.
• خوردن میوه به طور کامل بهتر از مصرف آب میوه است.
• اگر از آب میوه استفاده می کنید، سعی کنید از آب میوه 100% طبیعی بدون شکر اضافه شده استفاده کنید.
• از دسرهای آماده و پرچرب و شکر استفاده نکنید.
• اگر علاقه زیادی به مصرف آب میوه دارید، آن را با اضافه کردن آب رقیق کنید یا به میوه له شده آب اضافه کنید و یادتان باشد به آن شکر اضافه نکنید.
همچنین برای جلوگیری از یبوست و سایر عوارض گوارشی سعی کنید تا حد امکان میوه با پوست مصرف کنید.

بیشتر بخوانید  چربی سوزی با خیار

===========================================

گروه شیر شامل چه غذاهایی می شود؟

مصرف ماست و شیر بدون چربی یا بدون چربی برای سلامتی همه افراد ضروری است. مصرف شیر و ماست باعث تولید انرژی و دریافت کلسیم، ویتامین A، پروتئین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی می شود.
هر روز شیر بدون چربی یا کم چرب بنوشید و ماست کم چرب یا کم چرب مصرف کنید.
در صورت بارداری یا شیردهی روزانه 5-4 واحد شیر و ماست مصرف کنید.
همچنین می توانیم از غذاهای زیر برای جایگزینی لبنیات استفاده کنیم
غذاهای پروتئینی شامل گوشت قرمز، مرغ (مرغ، بوقلمون و غیره)، ماهی، تخم مرغ و پنیر است.
هر روز مقدار کمی از این مواد را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
مصرف روزانه پروتئین به بازسازی و ساخت بافت ها و ماهیچه های بدن کمک می کند.
هنگام خرید سعی کنید حداقل گوشت بدون چربی بخرید.
پوست مرغ سرشار از چربی است. قبل از پختن، پوست را کاملا جدا کنید.
• سعی کنید گوشت را بدون اضافه کردن چربی بپزید.
به جای سرخ کردن تخم مرغ، آن را با پوسته بپزید.
• برای خوش طعم شدن این مواد از آبغوره، آبلیمو، سس گوجه فرنگی و … استفاده کنید.
• فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس، هات داگ و برگر پرچرب هستند، بنابراین مصرف آنها را کاهش دهید.
• سعی کنید بیشتر ماهی بخورید و به جای سرخ کردن ماهی، آب پز، بخارپز یا کبابی بخورید.
همانطور که در هرم غذایی مشاهده می کنید، روغن ها و چربی ها در راس هرم قرار دارند. یعنی مصرف آنها به حداقل برسد. برخی از چربی ها و روغن ها حاوی چربی های اشباع شده و کلسترول هستند که برای سلامتی مضر هستند. مصرف این غذا انرژی زیادی در بدن شما تولید می کند، اما مواد مغذی کمی را به بدن شما می رساند. غذاهای پرچرب عبارتند از کره، مارگارین، سس سالاد، روغن، سس مایونز، خامه، پنیر خامه ای، دوغ، چیپس و غیره.
همانطور که می بینید مواد شیرین (نوشابه، شربت، مربا، شکر و عسل، آب میوه، شکلات) نیز در رأس هرم قرار دارند، بنابراین باید از این مواد بسیار کم مصرف کنید (تا حد امکان مصرف نکنید) . این مواد در انسان انرژی تولید می کنند، اما هیچ ماده مغذی به بدن نمی رسانند. برخی از قندها مانند کیک، دسر و شیرینی نیز حاوی مقدار زیادی چربی هستند. مصرف کم این مواد به کاهش وزن و همچنین کنترل قند خون نیز کمک می کند.
• سعی کنید همه گروه های غذایی را روزانه مصرف کنید.
سعی کنید غذاهای متنوع بخورید تا مواد معدنی و ویتامین های کافی دریافت کنید.
• نشاسته، سبزیجات، ماست و شیر به اندازه کافی بخورید.
• همچنین روزانه از پروتئین استفاده کنید.
• باید سعی کنید حداقل از هر 3 گروه غذایی مختلف در هر وعده غذایی استفاده کنید. به عنوان مثال، یک ساندویچ تخم مرغ با گوجه فرنگی، کاهو و پامچال.
• غذایی که روزانه می خورید را به 3 وعده اصلی و 3 میان وعده تقسیم کنید.
رژیم غذایی منظم تأثیر زیادی بر تنظیم سطح قند خون دارد، به خصوص اگر قرص یا انسولین مصرف می کنید.
فراموش نکنید که سبزیجات و میوه های کافی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
• در هنگام پخت غذا از نمک کمتری استفاده کنید و سعی کنید بعد از پخت غذا نمک نزنید.
از گیاهان معطر و ادویه های بدون نمک برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.
• غذای کنسرو شده ای را که در فرآیند صنایع غذایی به آن نمک اضافه می شود، کمتر مصرف کنید.
مصرف هفتگی تخم مرغ را محدود کنید (حداکثر 2 بار در هفته)
• هنگام ریختن روغن، هرگز در ظرفی روغن نریزید.
6-8 لیوان مایع شیرین نشده در روز بنوشید.
• سعی کنید وزن مورد نظر را حفظ کنید.
• مغز گردو، بادام و …. در گروه چربی ها قرار دارند و هر واحد آن معادل 2 قاشق غذاخوری است.

بیشتر بخوانید  تست پروتئین S چیست ؟ در چه شرایطی پروتئین S کاهش می یابد ؟

===========================================

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید