راه های مناسب برای کاهش درد در بیماران مبتلا به کم خونی


کم خونی از آن دسته بیماری هایی است که ممکن است تا مدت ها متوجه آن نشوید، این بیماری که شما را افسرده، خسته و کم انرژی می کند در درازمدت آسیب های جبران ناپذیری به بدن شما وارد می کند.
این مقاله راهنمای کوتاهی برای شناسایی علائم و روش های درمان این بیماری است.البته هرگز فراموش نکنید که بهترین راه برای کمک به شما علاوه بر عوارض جانبی، مشورت با پزشک و مصرف خودسرانه قرص آهن، مکمل ها، ویتامین ها می تواند بدتر شود. موقعیت.

دلگرم کننده

کم خونی + درمان

کم خونی چیست؟

کم خونی زمانی رخ می دهد که بدن آهن کافی جذب نمی کند، گلبول های قرمز اکسیژن کافی حمل نمی کنند و دچار کمبود هموگلوبین می شوند. از هر 10 دختر و زن یک نفر مبتلا به کم خونی است، کم خونی هم در کودکان و هم در مردان ممکن است رخ دهد که با بیماری های مختلفی همراه است.

علائم و نشانه های کم خونی

http://www.delgarm.com/

حتی اگر بعد از یک استراحت معمولی انرژی کافی نداشته باشید و خسته شوید، ممکن است کم خونی داشته باشید. کم خونی می تواند عامل اصلی مشکلات سلامت روان باشد. علائم و نشانه های کم خونی عبارتند از: – خستگی – سرگیجه – رنگ پریدگی پوست – سردرد – سردی و بی حسی دست و پا – دمای پایین بدن

گلبول های قرمز در افراد مبتلا به کم خونی اکسیژن کمی را حمل می کنند، به همین دلیل است که قلب آنها سریعتر از حد معمول می زند تا اکسیژن کافی به اندام های مختلف برسد. علائم و نشانه های افزایش ضربان قلب شامل آرتریت، درد قفسه سینه و تنفس سریع است

————————————————- ——————–

عوارض کم خونی

  • کم خونی درمان نشده می تواند منجر به عوارض و مشکلات دیگری شود، از جمله:
  • خستگی شدید. وقتی کم خونی شدید دارید، ممکن است آنقدر خسته باشید که کاری از دستتان برنمی آید.
  • بیماری قلبی. کم خونی می تواند باعث تپش قلب (آریتمی قلبی) شود. همچنین، از آنجایی که قلب برای دریافت اکسیژن کافی باید بیشتر کار کند، ممکن است فرد دچار نارسایی احتقانی قلب شود.
  • مرگ. برخی از انواع کم خونی ارثی می تواند جدی یا حتی تهدید کننده زندگی باشد. از دست دادن سریع و شدید خون نیز می تواند منجر به کم خونی حاد و حتی مرگ شود.

————————————————- ——————–

عوامل خطر برای کم خونی

زنان و افراد مبتلا به بیماری های حاد و مزمن در معرض خطر کم خونی هستند. وقتی زنان در طول قاعدگی خون از دست می دهند، ممکن است دچار کم خونی شوند. بارداری همچنین می تواند تغییرات زیادی در خون زنان ایجاد کند و منجر به کم خونی شود. بیماری های حاد مانند نارسایی کلیه می تواند توانایی کودکان در تولید گلبول های قرمز را از بین ببرد. رژیم غذایی بدون آهن، فولات یا ویتامین B12 ممکن است خطر ابتلا به کم خونی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید  چه چیزی باعث کاهش وزن کودکان هنگام دندان درآوردن می شود؟

————————————————- ——————–

کم خونی و نوجوانان

اگر نوجوان شما خسته است، ممکن است کم خونی داشته باشد. نوجوانان بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی فقر آهن هستند زیرا به طور ناگهانی بزرگ می شوند. دختران نوجوان نیز به دلیل شروع قاعدگی دچار کم خونی می شوند.

————————————————- ——————–

علل کم خونی: مصرف کم آهن

پیروی از رژیم غذایی بدون آهن می تواند باعث کم خونی شود. آهن موجود در گیاهان و مکمل ها به خوبی آهن موجود در گوشت قرمز نیست. بیماری های دستگاه گوارش یا جراحی بای پس معده می تواند باعث کم خونی شود. غذاها و داروهای زیر در صورت مصرف همراه با غذاهای غنی از آهن از جذب آهن در بدن جلوگیری می کنند: – لبنیات – غذاهای غنی از کلسیم – مکمل های کلسیم – آنتی اسیدها – قهوه – چای

بدن انسان برای تولید گلبول های قرمز به ویتامین B12 و فولات نیاز دارد. نظارت بر رژیم غذایی بدون ویتامین می تواند باعث کم خونی شود. اختلالات سیستم ایمنی و گوارشی نیز می تواند از جذب ویتامین B12 جلوگیری کند. گوشت و غلات فرآوری شده منابع غنی ویتامین B12 هستند. گیاهان، میوه ها، حبوبات، غلات، ماکارونی و غیره. منابع غنی اسید فولیک هستند.

بیماری یا عفونت حاد می تواند تولید گلبول های قرمز را کاهش دهد و در نتیجه باعث کمبود هموگلوبین شود. اگر کم خونی دارید، احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن بیشتر است. داروها و داروها نیز می توانند خطر کم خونی را افزایش دهند. پزشک می تواند کمبود آهن را با تجویز مکمل های آهن و رژیم غذایی غنی از آهن جبران کند.

کم خونی آپلاستیک یک اختلال نادر است که تولید سلول های خونی در مغز استخوان را متوقف می کند. از سه میلیون نفر، تنها سه نفر تحت تأثیر این اختلال قرار دارند. قرار گرفتن در معرض تشعشعات، مواد شیمیایی و اختلالات سیستم ایمنی از علل اصلی این اختلال نادر است. از هر پنج نفر یک نفر این اختلال را به ارث می برد. در موارد حاد باید خون بیمار جایگزین شود و پیوند مغز استخوان انجام شود.

از دست دادن تعداد زیادی گلبول قرمز یکی از شایع ترین علل کم خونی است. قاعدگی، خونریزی شدید، جراحات عمیق یا عمل جراحی از عوامل اصلی از دست دادن خون و کم خونی ناشی از کمبود آهن هستند. خانم هایی که در دوران قاعدگی خون زیادی از دست می دهند، باید هر ساله آزمایش خون برای کم خونی ناشی از کمبود آهن بدهند.

بیشتر بخوانید  علت برجستگی های سفید روی پاشنه پا ( پاپول پیزوژنیک ) چیست ؟

اختلالات و بیماری های ارثی می توانند بر تولید گلبول های قرمز تأثیر منفی بگذارند. تالاسمی سلامت گلبول های قرمز را از بین می برد و هموگلوبین خون را کاهش می دهد. گلبول های قرمز در افراد مبتلا به کم خونی همولیتیک آسیب دیده و به سرعت از جریان خون خارج می شوند.

کم خونی داسی شکل یک اختلال ارثی است که باعث می شود بدن نوع غیر طبیعی هموگلوبین تولید کند. این اختلال باعث می شود گلبول های قرمز داسی شکل بگیرند و به هم بچسبند. این اختلال می تواند گردش خون در رگ ها را مختل کند و باعث آسیب و درد بافت های بدن شود. گلبول های قرمز داسی شکل بسیار سریعتر از گلبول های قرمز طبیعی می میرند. میزان کم خونی داسی شکل در میان سفیدپوستان آمریکایی بسیار بیشتر از آمریکایی های آفریقایی تبار و اسپانیایی است.

————————————————- ——————–

مقدار مناسب گلبول قرمز

سطح کلی و مناسب گلبول های قرمز باید به صورت زیر باشد:

  • برای مردان: 4.7 تا 6.1 میلیون گلبول قرمز در هر میکرولیتر
  • برای زنان: 4.2 تا 5.4 میلیون گلبول قرمز در هر میکرولیتر

این یک تعداد طبیعی از سلول های خونی است و در برخی مناطق یا آزمایشگاه ها ممکن است مقدار خوبی در محدوده دیگری وجود داشته باشد. شما باید به آزمایشگاه یا پزشک مراجعه کنید تا محدوده مناسب منطقه خود را پیدا کنید.

————————————————- ——————–

درمان کم خونی

درمان کم خونی بسته به علت آن متفاوت است. برخی از انواع درمان بیماری بسته عبارتند از:

  • درمان کم خونی فقر آهن. در این صورت پزشک از مکمل های آهن برای تنظیم سطح گلبول های قرمز خون استفاده می کند.
  • درمان کم خونی مرتبط با رژیم غذایی بیماران مبتلا به کم خونی ناشی از رژیم های غذایی ناسالم و دارای فقر آهن یا فقر آهن باید از غذاهای حاوی آهن مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، کنگر فرنگی، زردآلو، لوبیا، عدس، نخود فرنگی و سویا استفاده کنند. آنها شامل گوشت، آجیل، آلو خشک و کشمش در رژیم غذایی خود هستند.
  • درمان کم خونی مرتبط با بیماری های دیگر. اگر کم خونی ناشی از بیماری های دیگر باشد، برای درمان کم خونی باید بیماری را درمان کرد. همچنین، اگر علت کم خونی مصرف داروها از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) باشد، باید داروها را با داروهای مشابه و بدون عارضه جایگزین کنید.

————————————————- ——————–

پیشگیری از کم خونی

بسیاری از انواع کم خونی قابل پیشگیری نیستند. با این حال، برخی از انواع دیگر، مانند کم خونی ناشی از فقر آهن و کمبود ویتامین، با رژیم غذایی سرشار از ویتامین قابل پیشگیری هستند. این ویتامین ها و مکمل ها عبارتند از:

  • اهن. رژیم غذایی باید شامل غذاهای غنی از آهن مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، کنگر فرنگی، زردآلو، لوبیا، عدس، نخود فرنگی، سویا، گوشت، آجیل، آلو خشک و کشمش باشد.
  • اسید فولیک. اسید فولیک و خانواده آن اسید فولیک در میوه ها و آب میوه های مرکبات، موز، سبزیجات با برگ تیره، حبوبات و غذاهای غنی شده یافت می شود.
  • ویتامین B-12. این ویتامین به طور طبیعی در گوشت و لبنیات یافت می شود. همچنین در مقداری شیر سویا یافت می شود.
  • ویتامین سی. غذاهای غنی از ویتامین C از جمله مرکبات، خربزه، هندوانه و انواع توت ها به جذب آهن کمک می کنند.
  • همچنین اگر در خانواده خود کم خونی ارثی دارید با مشاور ژنتیک مشورت کنید، با رعایت رژیم غذایی مناسب می توانید از کم خونی پیشگیری کنید. غذاهای غنی از آهن عبارتند از: گوشت، ماهی، سبزیجات برگ سبز، جگر و میوه های خشک. مصرف غذاهای غنی از ویتامین B12 و اسید فولیک مانند تخم مرغ، اسفناج، موز و لبنیات نیز برای پیشگیری از کم خونی ضروری است. برخی از نان ها، غلات و سایر غذاها حاوی آهن معدنی، ویتامین B12 و اسید فولیک هستند.
بیشتر بخوانید  درمان واریس با گوجه فرنگی

————————————————- ——————–

توصیه های کلی زیر را اعمال کنید:

1 – از غذاهای غنی از آهن استفاده کنید.
۲- از منابع غذایی حاوی ویتامین C در هر وعده غذایی برای جذب بهتر آهن استفاده کنید (مانند پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز، لیمو)
3 – گوشت قرمز، ماهی یا مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
4- از نوشیدن چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا خودداری کنید.
5 – رفع مشکلات گوارشی و یبوست.
6- اصلاح عادات غذایی نادرست (مانند مصرف محصولات غیر خوراکی مانند خاک، یخ) که خود از علائم کم خونی فقر آهن است.
7- برای پیشگیری یا بهبود به موقع کم خونی با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید.
8- استفاده از نان از خمیر.
9 – از آجیل هایی مانند توت خشک، برگ آلو، انجیر خشک و کشمش که منبع خوبی از آهن هستند استفاده کنید.
10- استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده.
11 – شستشو و ضدعفونی سبزیجات.
12 – قبل از تهیه و مصرف غذا و بعد از هر دفع مدفوع دست های خود را کاملا با آب و صابون بشویید.
13 – مصرف روزانه یک عدد قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.
14- مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 2 سالگی در کودکان.

————————————————- ——————–

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید