آمار وزارت بهداشت در مورد واکسیناسیون علیه کرونا زیر سوال می رود!



به گزارش سلام نو به نقل از مهرا، آمار روزانه وزارت بهداشت از واکسیناسیون در کشور نشان می دهد که هنوز حداقل 15 میلیون نفر از جمعیت هدف واکسینه نشده اند.

بر اساس آمار روزانه منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، نوبت اول توسط 60 میلیون و 513 هزار و 855 نفر، دومین نوبت توسط 53 میلیون و 651 هزار و 657 نفر و نوبت سوم واکسن کرونا توسط 14 میلیون و 856 هزار و 764 نفر دریافت شده است.

بر این اساس، تعداد کل واکسن های تزریق شده در کشور به 129 میلیون و 22 هزار و 276 دوز رسید.

از زمان شروع برنامه ملی واکسیناسیون، جمعیت هدف حدود 75 میلیون نفر بوده است. یعنی از 84 میلیون نفر جمعیت، حداقل 75 میلیون نفر باید واکسینه شوند تا امنیت جمعی در کشور ایجاد شود.

این در حالی است که مدیران فعلی وزارت بهداشت و البته برخی از اعضای کمیته علمی کشوری کووید 19 در مصاحبه هایی گفته اند که تاکنون 7 میلیون نفر واکسینه نشده اند.

محسن زهرایی، رئیس گروه ایمن‌سازی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ۲۳ دی ماه ۱۳۹۲ گفت: ۷ میلیون نفر از جمعیت هدف کشور هنوز علیه بیماری‌های عروق کرونر قلب واکسینه نشده‌اند.

وی همچنین پیش بینی کرد که بیش از 22 میلیون نفر تا پایان بهمن ماه واکسینه شوند.

این در حالی است که وزیر بهداشت 27 آبان در زنجان گفته بود 84 درصد از گروه هدف کشور با جمعیت 67 میلیونی یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند. همچنین 68 درصد افراد دو نوبت واکسن دریافت کردند که امیدواریم در چند هفته آینده به بیش از 80 درصد برسد.

بیشتر بخوانید  برنامه تیم ملی بسکتبال ایران در المپیک توکیو

این ارقام که از سوی وزیر بهداشت اعلام شده نشان می دهد با آمار واکسیناسیون روزانه مطابقت ندارد.

کما اینکه 67 ماه پیش 67 میلیون نفر اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کردند و دیروز آمار وزارت بهداشت نشان می دهد که 60 میلیون نفر اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

این تناقض آماری، آمار وزارت بهداشت را زیر سوال می برد.

با وجود اینکه طی روزهای اخیر مراکز درمانی کشور در حالت آماده باش قرار گرفته اند، اما آنچه باعث نگرانی اصلی مسئولان بهداشتی کشور با شیوع بیماری امیکرون در دنیا شده است، عدم واکسیناسیون است.

با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل، omicron به مراقبت های بیمارستانی در افراد واکسینه شده تا 70٪ کمتر از انواع قبلی نیاز دارد.

همچنین نشانه هایی وجود دارد که اثر دوزهای واکسن کاهش می یابد و دو دوز از یک واکسن محافظت محدودی در برابر عفونت omicron ایجاد می کند که با تزریق یک دوز برای تقویت سیستم ایمنی بازسازی می شود. اما گزارش ها حاکی از آن است که حفاظت از واکسن پس از 10 هفته بین 15 تا 25 درصد کاهش یافته است و بهترین راه حل تزریق دوز آن است.

ابراهیم قادری، رئیس گروه پرستاری مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: 10 درصد از آزمایش‌های مثبت ومیکرون است. اما نباید شرایط فعلی را نادیده گرفت و باید اجازه داد که اوضاع بدتر شود.

وی افزود: در صورت کاهش رعایت پروتکل قطعا تعداد Omicron ها را در کشور افزایش خواهیم داد که در این صورت ممکن است اجلاس بعدی مانند اجلاس قبلی باشد.

بیشتر بخوانید  خطیب‌زاده: هرگونه ماجراجویی احتمالی را بی‌ درنگ و با قوت و جدیت پاسخ خواهیم داد

رئیس اداره مراقبت‌های مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از آنجایی که تست‌های امیکرون در کشور کم است، حدود 20 تا 80 درصد موارد خفیف یا بدون علامت هستند.

وی افزود: کسانی که دوز دوم و سوم را مصرف نکردند سریعتر برای ایجاد امنیت جمعی در کشور اقدام کنند.

اگر به جمعیت هدف واکسینه شده در کشوری با حداقل 75 میلیون نفر نگاه کنیم، باید بگوییم که حدود 8 میلیون نفر از این جمعیت واکسینه نشده اند و در آمار وزارت بهداشت لحاظ نشده اند.

دیدگاهتان را بنویسید