قیمت های عجیب ویزیت روان درمانی در کشور



به گزارش سلام نو به نقل از همشهری، «اگرچه تعرفه خدمات و مشاوره روانشناسی برای یک جلسه 45 دقیقه ای تصویب شده است، اما بین 130 تا 187 هزار تومان در هیئت دولت تصویب می شود، اما بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان بدون توجه به تعرفه های مصوب، نرخ را تعیین می کنند. . نگاهی به تعرفه های مشاوره روانشناسی و روانپزشکی در پایتخت نشان می دهد که تعرفه هر جلسه مشاوره 50 دقیقه ای منظم با روانشناس بین 250 تا 350 هزار تومان است و این تعرفه بر اساس موقعیت جغرافیایی مشاوره تعیین شده است. که معمولا یک مرکز خصوصی یا دولتی برای روانشناسی است. ، تغییرات.

گاهی این تعرفه ها برای یک ساعت مشاوره به 600 هزار تومان می رسد. بین مراکز مشاوره یا دفاتر در مناطق شمالی شهر با پایین آمدن قسمت های مرکزی، برای هر جلسه 100 تا 150 هزار تومان تفاوت قیمت مشاهده می شود. همه اینها در شرایطی است که خدمات روانشناسی محدود به یک جلسه نیست و معمولا برای یک دوره درمانی حداقل 12 جلسه ای با نرخ متوسط ​​250 هزار تومان، مراجعه کننده باید سه میلیون تومان بپردازد. همه اینها در شرایطی است که طبق داده های وزارت بهداشت، شیوع اختلالات روانپزشکی نسبت به قبل افزایش یافته است. بنابراین از 23.4 درصد به 29.7 درصد افزایش یافت. با فراگیر شدن تاج، افراد زیادی به مشاوره آنلاین و تلفنی مراجعه کرده اند، اما قیمت این جلسات اگرچه خارج از مطب یا مرکز روانشناسی است، اما تفاوت چندانی با جلسات حضوری ندارد و می تواند تا حدود 50 هزار تومان متغیر باشد. بسیاری از این افراد حق ملاقات مستقیم نیز دارند.

مریم یکی از مراجعین ثابت یکی از مراکز خدمات روانشناسی است و برای 50 دقیقه مشاوره 300 هزار تومان می پردازد. او سه بار در ماه مراجعه می کند، بنابراین فقط برای سه جلسه مشاوره 900000 تومان می پردازد. حالا می گوید به تازگی دستگاه کارتخوان را از همان مرکز برداشته و از آنها خواسته است تا کارت بازرگانی را پرداخت کنند: «ماهیانه هزینه ای را برای مشاوره کنار می گذارم، اما ممکن است خیلی ها به این جلسات نیاز داشته باشند، اما توان مالی ندارم که بخواهم بپردازم. هزینه بازدید را بپردازید.”

این رنج بسیاری از افرادی است که به خدمات مشاوره نیاز دارند اما توانایی مالی برای دسترسی به آنها را ندارند. یکی از آنها نرگس است که اخیراً در زندگی خود با بحران مواجه شده و نیاز به چندین جلسه روانشناسی دارد، اما ماهیانه پنج میلیون تومان حقوق می گیرد و توان پرداخت دستمزد مشاور را ندارد: «دریافت خدمات روانشناسی برای خیلی ها امری تجملی است. زیرا ما در پرداخت هزینه های درمانی مانند دندانپزشکی و پوست و معاینات و آزمایشات دوره ای مشکل داریم. «چه برسه به اینکه بخواهیم ماهیانه بیش از یک میلیون تومان برای این کار خرج کنیم. نرگس می گوید صفحات روانشناسی را در فضای مجازی دنبال می کند و از مطالب آنها استفاده می کند. می گوید اگر این خدمت بیمه باشد خیلی ها سراغش می روند.

بیشتر بخوانید  صفحه درخواستی شما پیدا نشد.

آنها به تعرفه های مصوب پایبند نیستند

مجید صادقی، رئیس انجمن علمی روانپزشکان درباره تعیین تعرفه های ویژه برای خدمات روانپزشکی می گوید: «تعیین تعرفه های روانپزشکی و روانی کمی پیچیده است. اگرچه همه این تعرفه ها به تصویب نظام پزشکی و هیئت وزیران رسیده است، البته بسیاری به این مصوبات پایبند نیستند و تعرفه های بالاتری دریافت می کنند. «این بیشتر در بخش روانپزشکی اتفاق می افتد.

وی درباره نحوه تعیین تعرفه ها توضیح می دهد: «سازمان نظام پزشکی در مورد تعرفه ها پیشنهاد می دهد و انجمن های مربوطه در این امر ورود می کنند. «بالاخره این هیئت دولت است که تعرفه های نهایی را که معمولا کمتر از میزان خدمات ارائه شده است، تصویب می کند.

به گفته وی، معاونت های پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی بر اجرای این تعرفه ها نظارت دارند اما از آنجایی که بسیاری معتقدند این تعرفه ها واقعی نیست، رعایت نمی شود: «اگر این خدمات ارائه شود، دیگر این حجم از فشار مالی به مردم وارد نمی شود. ” «حتی بیمه تکمیلی هم می تواند این خدمات را ارائه کند تا مردم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

بیمه پشتیبانی نمی کند

منطقه جغرافیایی مراکز و کلینیک های روانشناسی نقش اساسی در تعیین تعرفه ها دارند. قیمت بازدید بر اساس محل استقرار دفتر یا مرکز در شهر تعیین می شود. به همین دلیل است که دفاتر شمال شهر بیشتر مورد بازدید قرار می گیرند.

حمید یعقوبی، دانشیار روانشناسی بالینی و رئیس مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف و از اعضای هیئت مدیره انجمن روانشناسی ایران درباره نقش موقعیت جغرافیایی در تعیین تعرفه ها می گوید: تعرفه گذاری داشته باشید. البته ممکن است تعرفه شهرهای مختلف و تقسیم بندی و قیمت ها متفاوت باشد. «البته در تعیین تعرفه ها به نوع خدمات ارائه شده توجه نمی شود و همین نکته باعث تغییر بازدید می شود.

به گفته جگوبی، سازمان نظام روانشناسی 187 هزار تومان برای مشاوره 45 دقیقه ای با روانشناس و 130 هزار تومان برای کارشناسی ارشد در نظر گرفت. البته در گذشته این تعرفه ها بر اساس رتبه بندی و درجات علمی کارشناسان تعیین می شد اما امسال وضعیت تغییر کرده است. این کارشناس معتقد است اکثر روانشناسان تعرفه های نظام روانشناسی را رعایت می کنند اما به هر حال تجربه، شهرت و تخصص روانشناسان در تعیین تعرفه موثر است. با این حال، توصیه های آنلاین در داخل یا خارج از کشور نیز بر تعرفه ها تأثیر می گذارد.

یعقوبی همچنان به موضوع سواد سلامت روان می پردازد. او معتقد است که مسائل مالی یکی از مهمترین عوامل مراجعه افراد به ارائه دهندگان سلامت روان است. یعنی ممکن است افراد تحصیلات و بینش کافی برای مراجعه به این مراکز داشته باشند اما به دلیل ناتوانی مالی نتوانند به مشاور مراجعه کنند: آیا جامعه است. اما افراد عصبانی، غمگین، ناراحت، افسرده و سردرگم در هر شرایطی مطمئناً به نظام سلامت جامعه آسیب خواهند رساند. «تشخیص شکست افراد می تواند خشم و اضطراب را در جامعه تا حد زیادی کاهش دهد و بر این اساس، زمانی که افراد کمتر در معرض تعارض و پرخاشگری قرار گیرند، جامعه از سلامت روانی برخوردار می شود.

بیشتر بخوانید  در ساکز به دلیل کولاک شدید / فیلم گرفته شد

به گفته رئیس مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف، بیمه‌ها فکر می‌کنند در صورت عدم ارائه خدمات روان‌شناختی هزینه‌های کمتری خواهند داشت. در حالی که این امر به نوعی خود قیمت بیمه را افزایش می دهد: «نرخ روانشناسان نسبت به خدماتی که ارائه می دهند خیلی بالا نیست، اما با توجه به وضعیت اقتصادی مردم، امکان پرداخت چنین هزینه هایی برای مردم وجود ندارد.

کودکان مبتلا به اوتیسم از کاردرمانی جان سالم به در برده اند

مهشید رباطیان روانپزشک کودکان و نوجوانان است و درباره این تعرفه ها می گوید: «سه دسته روانپزشک داریم که تعرفه هایشان متفاوت است. یکی روانپزشکان متخصص، دیگری متخصصانی که بورسیه روانپزشکی دارند و دسته سوم افرادی هستند که فوق تخصص دارند. «همه اینها تعرفه های آنها را متفاوت می کند.

به گفته رابط، آخرین قیمت ویزیت روانپزشکان در سطح فوق تخصصی به ایران 102 هزار تومان برای ویزیت نیم ساعته است. در کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان قیمت حدود 50 دلار و در اروپا و آمریکا هزینه مشاوره بین 150 تا 300 دلار است. «در ایران به دلیل وضعیت اقتصادی مردم و عدم پوشش روانپزشک، نه مراجعین و نه متخصصان از میزان هزینه ها راضی نیستند.

مورد دیگر بیمارانی است که همیشه باید به روانپزشک مراجعه کنند. کودکان از طیف اوتیسم در این دسته قرار می گیرند. این کودکان نیاز به کاردرمانی و گفتاردرمانی دارند: بسیاری از کودکان دارای طیف اوتیسم به حداقل سه تا پنج جلسه در هفته نیاز دارند اما به دلیل تعرفه و نبود بیمه این امکان برای همه خانواده ها وجود ندارد. وی افزود: چند سال پیش قانونی تصویب شد که طیف اختلالات اوتیسم و ​​اختلالات رشدی را به عنوان بیماری های خاص و همچنین بیمه ای برای پوشش هزینه های درمان آنها در بر می گرفت، اما در نهایت به دلیل کمبود بودجه، اجرای آن متوقف شد.

ما پولی برای ارائه خدمات بهداشت روان نداریم

سعید معنوی، قائم مقام دبیر شورای عالی بیمه سلامت درباره ارزش ویزیت روانپزشکی گفت: 9 قانون مجازات های دائمی که تعیین کننده ویزیت روانپزشک است با دخالت دولت تعیین می شود.

به گفته وی، قبلاً تعرفه ها را سازمان مددکاری اجتماعی تعیین می کرد، اما در سال 1400 دولت تعرفه های بخش خصوصی را تعیین کرد، بنابراین تعرفه دولت برای 45 دقیقه مشاوره با استاد 130 هزار تومان و برای متخصصان با دکتری , 187,000 تومان. افزایش حق بازدید از 10 به 15 درصد شامل افرادی با حدود 15 سال سابقه می شود. البته هنوز تعرفه های بخش دولتی در این حوزه مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید  آتش سوزی در استخر مخابرات باعث قطع اینترنت در حاشیه تهران شد

به گفته وی، ویزیت خدمات روانپزشکی 106 هزار و 500 تومان و فوق تخصص 120 هزار و 800 تومان است. او می گوید: خدمات روان درمانی شامل ارزش نسبی است که به صورت متفاوتی محاسبه می شود. «یعنی تقریباً هر جلسه روان درمانی 45 دقیقه ای حدود 221 هزار و 600 تومان است.

معنوی همچنین درباره مکان دفاتر و مراکز به عنوان یک عامل تاثیرگذار در تعرفه بازدید می گوید: «قیمت ها به دلیل عوامل مختلفی مانند موقعیت دفتر به هیچ وجه افزایش نمی یابد. چنین اقدامی تخلف است و مراجعین می توانند آن موضوع را از طریق سامانه 190 وزارت بهداشت پیگیری کنند.»

به گفته قائم مقام دبیر شورای عالی قضایی، تمامی کارشناسان و متخصصان این حوزه موظف به دریافت ویزیت مراجعین بر اساس تعرفه های تعیین شده هستند: «شورای عالی قضایی برای مراکزی که طبق مقررات فعالیت نمی کنند مجوزی صادر نمی کند. تعرفه های اعلام شده است.” «این مراکز ممکن است قبلا از سازمان نظام روانشناسی مجوز گرفته باشند.

معنوی در مورد پوشش بیمه اعصاب و روان نیز توضیح می دهد و می گوید: خدمات مربوط به بیمه پایه و تکمیلی متفاوت است. برخی از بیمه های تکمیلی نیز با ارائه ارجاع خدمات روانپزشکی را تحت پوشش قرار می دهند، اما موضوع بیمه پایه متفاوت است و باید منابع تامین مالی موجود باشد. یعنی ابتدا باید منابع مالی پیش بینی و تعیین شود تا این خدمات ارائه شود. «تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی ادامه می دهد: در حال حاضر بیمه پایه خدمات روانپزشکی، بستری بیماران این حوزه و همچنین خدمات روان درمانی توسط روانپزشک، بیمه را پوشش می دهد. «البته برای ویزیت های سرپایی باید گفت که اگر پزشک با بیمه قرارداد نداشته باشد، بیمار نمی تواند از بیمه استفاده کند.

به گفته وی، بسیاری از پزشکان علاقه ای به داشتن قرارداد بیمه ندارند. چون پول را دیرتر می گیرند. همچنین بیمه فقط تعرفه دولتی را پوشش می دهد و مابه التفاوت قیمت ویزیت رایگان و دولتی باید توسط خود افراد پرداخت شود.

معنوی اکنون با بیان اینکه تعرفه دولتی برای خدمات مشاوره و روانشناسی تعیین می شود تا این بخش تحت پوشش بیمه قرار گیرد، می گوید: تنها کاری که می توان برای متقاعد کردن پزشکان برای پوشش بیمه انجام داد پرداخت هزینه بیمه است. به موقع. اما با توجه به اینکه بیمه ها منابع مالی محدودی دارند و همچنین بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و شدید مانند هموفیلی، تالاسمی، سرطان و… نمی توانند انتظارات همه گروه ها را برآورده کنند.

به گفته قائم مقام دبیر شورای عالی قضایی، صندوق بیمه سلامت در حال حاضر تفاهم نامه ای با سازمان حمایت اجتماعی دارد که در صورت نهایی شدن، خدمات مربوط به معلولیت های جسمی و ذهنی را پوشش می دهد. قرار است ارگان جدیدی اعلام شود که این خدمات را تا تعرفه بخش خصوصی پوشش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید