ده دانشمند مشهور و برتر جهان
شکی نیست که دانشمندان کمک زیادی به پیشرفت مستمر جامعه امروزی کرده اند. برخی از چیزهایی که امروزه از آن لذت می بریم، مانند برق، اختراع شخصی است که زندگی خود را وقف آن کرده است.
بر خلاف دیگر حرفه ها، دانشمندان به این شهرت دارند که همه چیز را به خاطر تحقیق و نوآوری رها می کنند. در طول تاریخ، دانشمندان زیادی بوده اند که به دلیل اعتقادات خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند، اما حتی این امر نیز مانع از پیشرفت آنها نشده است. در تلاش برای تجلیل از دانشمندان سراسر جهان، این مقاله سعی دارد تعدادی از بزرگترین دانشمندان تاریخ را معرفی کند.
ارسطو
ارسطو به عنوان برجسته ترین فیلسوف زمان خود شناخته می شود. او دانش گسترده ای در رشته های مختلف داشت که تنها تعداد کمی از دانشمندان قادر به انجام آن بودند.او در رشته های فیزیک، جانورشناسی، زیست شناسی، سیاست، اخلاق و منطق در میان رشته های دیگر دست داشت. اگرچه ارسطو در حدود صد سال پیش میزیست، اما عواقب اعمال او هنوز احساس میشود.
ساراشک نیوتن
اسحاق نیوتن احتمالاً مانند ارسطو یکی از بزرگترین دانشمندان زمان خود بود. او همچنین در زمینه های مختلف مانند ریاضیات، فیزیک و فلسفه طبیعی در کنار سایر رشته ها مهارت زیادی داشت. نیوتن بیشتر به خاطر نقشی که در تلاش برای توضیح قانون گرانش و سه قانون حرکت دارد، شهرت دارد. در دوران جوانی این بزرگ مرد دانش، هیچ نشانه ای از تبدیل شدن وی به یکی از مشهورترین دانشمندان جهان وجود نداشت، اما او توانست از همه موانع پیش روی خود عبور کند و پیروز شود.
گالیله گالیله
گالیله هنوز هم امروزه به عنوان فردی که بیشترین سهم را در پیشرفت علم داشته است شناخته می شود. اگرچه کلیسا او را به خاطر اعتقاداتش مورد آزار و اذیت قرار داد، اما این امر مانع از دستیابی او به اکتشافاتی نشد که هنوز هم استفاده می شود. او نه تنها یک فیزیکدان، بلکه یک ستاره شناس و یک فیلسوف نیز بود. سهم او در پیشرفت علم شامل اختراع تلسکوپ و بیان دو قانون اول حرکت است.
چارلز رابرت داروین
نفر بعدی چارلز داروین شماره چهار است. با این حال، کسانی هستند که با دانشمند بودن او موافق نیستند. بزرگترین سهم او در یافتن منشأ انسان است. او همچنین به خاطر سفرهای متعدد به سرتاسر جهان برای اثبات نظرش شناخته شده است.
آلبرت انیشتین
با توجه به گذشته آلبرت انیشتین، هیچ کس فکر نمی کرد پسری که تا سه سالگی نمی تواند صحبت کند و تا هشت سالگی نمی تواند بخواند، یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ خواهد بود. علیرغم موانعی که با آن روبرو بود، او توانست جایزه صلح نوبل را به خاطر تلاش هایش در فیزیک دریافت کند.
توماس ادیسون
هیچ دانشمند دیگری مانند ادیسون موفق به داشتن بیش از 1000 حق ثبت اختراع نشده است. ادیسون نیز مانند انیشتین در کودکی با مشکلات یادگیری مواجه بود. از اختراعات او می توان به گرامافون و چراغ برق اشاره کرد.
الساندرو جوزپه آنتونیو آناستازیو ولتا
ولتا ایتالیایی به عنوان دانشمند در زمینه توسعه باتری های الکتریکی کار می کرد. واحد اندازه گیری برق «ولت» به یاد او و در بخشی از تلاش های وی نامگذاری شده است.
استیون هاوکینگ
پس از مرگ آلبرت انیشتین، هیچکس فکر نمی کرد دوران دانشمندان به پایان رسیده است، اما استیون هاوکینز به فهرست بزرگترین دانشمندان قرن بیستم اضافه شد. او بیشتر به خاطر نظریه انفجار بزرگ و سیاهچاله شهرت دارد. او همچنین ریاضیات را در دانشگاه کمبریج تدریس می کرد.
لویی پاستور
لویی بیشتر به خاطر تلاش های پزشکی اش شناخته شده است. او اولین کسی بود که نظریه میکروب را معرفی کرد و از آن زمان در مطالعات میکروبیولوژیکی مورد استفاده قرار گرفت.
رئیس چاگدرا بوز
Jagadish به دلیل اختراعات رادیو و مایکروویو شناخته شده است. او اولین دانشمند بنگالی (بنگلادش) است و تلاش های زیادی برای پیشرفت علم انجام داده است.
فهرست فوق سعی کرده است تنها تعدادی از بهترین دانشمندان تاریخ را معرفی کند و این بدان معنا نیست که دانشمندانی که در اینجا نامی از آنها برده نشده است، تلاش های ارزشمندی در زمینه خود انجام نداده اند. با پیشرفت جهان و فناوری، تلاش زیادی برای کارآمدتر و ارزانتر کردن وسایل الکترونیکی موجود انجام میشود. به عنوان مثال، از زمان اختراع اینترنت، پیشرفت هایی صورت گرفته است تا اطمینان حاصل شود که دسترسی به اینترنت نه تنها ارزان تر، بلکه آسان تر است.
منبع: دیده بان ایران